Een verwarmende pompoensoep voor koningsdag

Vandaag is het 27 april en dat wil zeggen dat het koningsdag is. In april zou je verwachten dat de temperaturen stijgen en het zonnetje wat vaker te voorschijn komt. Helaas is daar deze week niet heel veel van te merken. Vandaar dat ik met jullie op deze feestelijke dag een lekker verwarmend soepje wil delen.

Verwarmende oranje soep

Ingrediënten (1 persoon)

150 gram pompoen, in stukken
3 grote trostomaten, in stukken
1 ui, in stukken
3 plakken aubergine
stukje verse gember
1 teentje knoflook
1 theelepel kerriepoeder
Curcuma en zwarte peper naar smaak
Olijfolie

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Smeer de aubergine in met wat olijfolie
  • Rooster de aubergine 5 minuten in de voorverwarmde oven
  • Doe wat olijfolie in een pan
  • Fruit de ui, met knoflook en gember in de pan
  • Voeg de pompoen en tomaten toe en doe er de overige kruiden bij
  • Giet zo veel water in de pan dat de groenten net niet onder staan
  • Laat 20 minuten koken en pureer het geheel met een staafmixer
  • Doe de soep op een bord en garneer met de aubergine

Enjoy your meal!

Geen reactie's

Geef een reactie