Het einde van de komkommertijd

De komkommertijd is al weer bijna voorbij. De meesten hebben hun vakantie al weer achter de rug en zijn weer aan het werk. Ook de scholen beginnen weer en het is gedaan met de rust in het nieuws. De komkommertijd is dus ten einde en dat is voor mij een reden om de komkommer een wat extra aandacht te geven.

5 redenen om elke dag een stuk komkommer te eten

De komkommer is familie van de courgette en meloen. Voor velen lijkt de komkommer een loze vrucht maar hiermee wordt hij echt wel tekort gedaan.Het liefst eet ik dagelijks een stuk komkommer en ik noem 5 redenen om jouw te overtuigen van het feit dat de komkommer niet alleen een groente met veel vocht is.

  1. Komkommer eten gaat een droge mond tegen. Komkommers hebben een zeer hoog water gehalte en ons speeksel kan niet geproduceerd worden als er een tekort aan water is. Hydrateer je mond en de rest van je lichaam door het eten van een stuk komkommer
  2. De komkommer zit vol met vitaminen en mineralen die goed zijn voor een gezonde mond. Vitamine C is een sterk anti-oxidant en het is betrokken bij het genezingsproces van ons tandvlees. Een belangrijk mineraal in komkommers is magnesium. Magnesium heb je nodig om voor sterk tandglazuur en het zorgt voor een goede botdichtheid. Verder kan je B-vitamines, natrium, kalium en fosfor vinden in de komkommer
  3. Een komkommer bevat weinig calorieën omdat het voor een groot deel uit vocht bestaat. Juist in het vocht zitten veel vitaminen en mineralen
  4. Hij is rijk aan silica. Dit is een stof die helpt bij het ontwikkelen van sterk en gezond bindweefsel in onder andere het (kaak)bot
  5. Komkommers hebben een reinigende werking van het lichaam door de reinigende eigenschappen van de groente. Ze verwijderen opgehoopte afvalstoffen en zorgen hiermee voor een fit lichaam

Komkommer toast kip en pesto3 manieren om van komkommer te genieten

  • Fris drankje. Vul een glas met water en doe hier plakjes komkommer en een takje munt in
  • Komkommer kan je ook heerlijk verwerken in een roerbakmaaltijd. Zorg er voor dat je eerst de pitten verwijderd en roerbak hem vervolgens met andere groenten
  • Toastje van komkommer met kipfilet en pesto. Zie het recept van de pesto hieronder.
Geen reactie's

Geef een reactie