Maak nu de Oersterk Courgettelasagne

0

Oersterk staat voor gezond, fit en slank volgens de natuur. De man achter Oersterk is Richard de Leth. Hij inspireert door middel van zijn boeken, experiences en nu ook de Oersterk Academy iedereen die zijn lijf lief heeft. Of in de woorden van Richard:

“Is je lijf je lief, leef dan preventief”

De Oersterk Academy

Een onderdeel van Oersterk is de Oersterk Academy. Hier vind diverse online cursussen waarin je kennis en inzichten krijgt om je gezondheid te versterken.  De kracht van Oersterke voeding is de cursus van vier weken die ook ik gevolgd heb. Binnenkort deel ik mijn ervaring hiermee met jullie. Voor nu wil ik alvast één van de heerlijke en healthy gerechten alvast met jullie delen.

Courgettelasagne

Ingrediënten (2 porties)

3 courgettes, in lange plakken gesneden met de kaasschaaf
2 wortelen, in dunne plakjes
1 stengel bleekselderij, in plakjes (was ik vergeten)
2 uien, gesnipperd
1 prei, in ringen
2 tenen knoflook, gesnipperd
Italiaanse kruiden: verse tijm, rozemarijn, basilicum
2 blikjes tonijn in water (uitlek gewicht 85g)
2 eieren, geklutst (origineel is met cashewnoten topping)
kokosolie of boter

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 ºC
  • Vet een ovenschaal in met kokosolie of boter
  • Zoek de mooiste plakken courgette uit en zorg dat je genoeg hebt voor 3 lagen
  • Snijd de rest van de courgette in kleine stukjes
  • Beleg de ovenschaal met de eerste laag courgette
  • Verhit wat kokosolie in een pan
  • Fruit hierin de uien glazig met de knoflook en Italiaanse kruiden
  • Voeg de wortel en de bleekselderij toe en voeg na 5 minuten de blokjes courgette erbij en stoof het geheel gaar
  • Breng de groenten met wat peper en zout op smaak
  • Laat de tonijn uitlekken
  • Haal de pan van het vuur en voeg de prei toe
  • Beleg de eerste laag courgette met het groentemengsel en verdeel dan de tonijn erover
  • Herhaal dit voor de courgette, groentemengsel en tonijn en eindig met een laag courgette
  • Smeer de eieren over de courgette
  • Zet de lasagne 20 minuten in de oven

Geniet van dit heerlijke gerecht.
En een tip: Maak wat extra voor de volgende dag!

Deel.

Laat een reactie achter