5 vragen aan: Yvonne van Stigt

Dit is het eerste blog in de rubriek 5 vragen aan. In deze rubriek stel ik 5 vragen aan een professional die affiniteit heeft met gezondheid, mondzorg, voeding, psyche en bewegen. Iemand die kennis heeft van één van de leefstijlfactoren of misschien wel een combinatie van alle onderdelen voor een fit en energiek leven.

Als eerste heb ik 5 vragen gesteld aan Yvonne van Stigt. Yvonne is opgeleid tot Master in de psycho neuro immunologie. Met andere woorden, ze is evolutionair gezondheidsdeskundige. Als evolutionair deskundige legt zij mensen uit hoe de klachten die zij ervaren met elkaar verbonden zijn, en hoe ze die met leefstijlveranderingen kunnen oplossen. Zij is auteur van verschillende kookboeken. Haar laatste boek is Oerspronkelijk genieten.

1. Ga je naar een mondhygiënist? Zo ja, hoeveel keer per jaar en waarom ga je naar een mondhygiënist?

Ik ga naar de mondhygiënist als het nodig is, opvallend genoeg was dat vroeger vaker dan nu, sinds ik oervoeding eet. Mijn gebit blijft schoner, en het tandvlees is heel gezond.

2. Hoe reinig je jouw gebit?

Ik poets mij tanden, gebruik flossdraad en daarnaast gebruik ik ook nog houten stokers.

3. Welke factoren zijn van invloed geweest op jouw mondgezondheid?

In mijn jonge jaren ging ik naar de schooltandarts. In die tijd kreeg de tandarts per gaatje betaald. Mijn gebit is tijdens de bezoeken aan de schooltandarts aardig verwoest.

Wegens een niet passend voedingspatroon waren mijn darmen op een gegeven moment aardig uit balans. In dezelfde periode had ik constant ontstekingen in de kaak.

4. Hoe ben je in aanraking gekomen met oer-voeding en wat heeft het jou opgeleverd?

Rond 2000 ben ik anders gaan eten. Het bleek dat ik bepaalde voedingsmiddelen niet kon verdragen. Tijdens mijn opleiding bleek dit precies overeen te komen met de richtlijnen vanuit oervoeding.

5. Heb je nog een tip voor een oergezonde mond?

Je kunt je algehele gezondheid aflezen aan de gezondheid van de mond. Als het daar niet goed gaat is er reden om verder te zoeken.

Interessant:

Geen reactie's

Geef een reactie