Gezond en lekker eten? De Culicool inspiratieweek

Culicool heeft een missie. Ze willen 100.000 Nederlanders zich weer super fit & slank laten voelen. Een betere missie vind ik om de Nederlander zich super fit & gezond te laten voelen. En voeding speelt hierin een belangrijke rol. Om hun doel te bereiken biedt Culicool verschillende programma’s aan met recepten om je vingers bij af te likken. Ik mocht er een aantal testen en beoordelen of deze recepten ook voldoen voor een oergezonde mond.

Over Culicool

Culicool is opgericht door Nicole en samen met haar vriend Stijn hebben ze vanaf 2013 hun voedingspatroon aangepast. Dit resulteerde in meer energie en minder klachten zoals hoofdpijn en darmklachten. De positieve ervaringen die ze zelf ondervonden met een meer natuurlijke manier van eten wilden ze heel erg graag delen op een praktische manier. Op de website vind je dan ook tal van heerlijke recepten. Daarnaast hebben zij een aantal programma’s ontwikkeld, zodat je nog meer inspiratie kunt opdoen voor een “Culicool leven“.

Een aantal jaar geleden werd ik benaderd door Nicole. Zij was toen net gestart met haar bedrijf. Al snel kwamen wij erachter dat we een tal dingen gemeen hadden. Nicole volleybalde toen nog in Breda met een paar oude teamgenoten van mij. Ook heeft ze de opleiding mondhygiëne gedaan, maar door haar passie voor koken en fotograferen doet ze daar op dit moment niets meer mee.

De voordelen van paleo

Nicole en Stijn maken hun recepten op basis van de paleo-gedachte. Dat wil zeggen geen geraffineerde producten, zo min mogelijk zuivel, glutenvrij en suikervrij (op de suikers uit groente, fruit en wat honing na dan). Het voordeel dat deze manier van eten heeft is dat je veel meer goede voedingsstoffen binnen krijgt. Denk bijvoorbeeld aan: Meer vezels, vitaminen, mineralen, vocht, volwaardige eiwitten en goede vetten. Deze stoffen heb je niet alleen nodig voor een gezond, fit en energiek lichaam, maar ook voor een gezonde mond.

Inspiratieweek

Natuurlijk ben ik erg benieuwd naar recepten die Culicool te bieden heeft. Vandaar dat ik voor jullie een Culicool-inspiratieweek heb gedaan. In deze week heb ik mij voor mijn ontbijt, lunch en diner laten inspireren door gerechten uit de Foodchange30. Dit is een plan met recepten voor 30 dagen en ik heb er een aantal voor je op een rij gezet. Ik moet toegeven dat er heel veel heerlijke gerechten in dit online programma staan. Het was lastig om er een aantal te kiezen, maar het is toch gelukt.

#1. Paleowrap

#2. Romige tonijn

#3. Hartige muffins

#4. Romige makreelsalade

#5. Chocolademousse

#6. Nasi Goreng 2.0

#7. Salade met seizoensfruit

Mijn conclusie

Culicool biedt heerlijke recepten die niet al te moeilijk zijn om te bereiden. Nicole en Stijn kiezen ervoor om zo vers mogelijk te koken. Een voedingspatroon op basis van groente, fruit, vlees, vis, eieren, noten en zaden biedt je alle voedingsstoffen die het nodig heeft. Dit zijn ook de voedingsstoffen die jouw gebit nodig heeft om parodontitis en gingivitis tegen te gaan. Deze gerechten helpen jou niet alleen fit en energiek te worden, maar ze dragen ook bij aan een gezond gebit!

Ben je geïnspireerd door deze lekkere gerechten? Doe dan nu mee met de gratis Kickstart Foodchange!

Van welk gerecht zou jij het hele recept willen zien?

 

 

Tags:
,
Geen reactie's

Geef een reactie