Review: De diabetes Revolutie van Oersterk. Een inspiratie week

De Diabetes Revolutie is het derde online programma van de Oersterk Academy. Diabetes Mellitus is een welvaartsziekte die schrikbarende vormen aanneemt. Diabetes type 2 heeft een grote negatieve impact op de kwaliteit van leven. Dat is de reden dat Richard de Leth dit programma heeft ontwikkeld.

Is de Diabetes Revolutie iets voor jou?

Diabetes type 2 neemt schrikbarend toe en dit is te danken aan onze huidige maatschappij. De oorspronkelijke natuurlijke omgeving was in het verleden het preventieve medicijn tegen diabetes type 2, maar deze is veranderd.

Het lichaam heeft geen antwoord op een ongezonde leefstijl met kunstmatige voeding, inactiviteit en chronische stress. Iedere dag krijgen 169 mensen de diagnose diabetes mellitus type 2. Dat zijn 61.700 diabetespatiënten per jaar. Totaal hebben één miljoen mensen diabetes type 2 in Nederland en tegenwoordig komt het zelfs al bij dertigers voor.

Het onderliggende probleem van deze aandoening is insuline ongevoeligheid. Miljoenen mensen hebben door de westerse leefstijl een verstoorde insulinegevoeligheid, wat uiteindelijk resulteert in Diabetes type 2 en de kans op andere westerse welvaartsziekten verhoogt. Ook tandvleesontstekingen hebben een relatie met insuline ongevoeligheid.

  • Bij diabetes en insulineresistentie is er een verhoogde ontstekingsgevoeligheid. Dit is zichtbaar in de mond, omdat het tandvlees sneller zal bloeden
  • Het hormoon insuline geeft ontstekingsactiviteit
  • Er is sprake van een slechte wondheling waardoor het herstel van parodontitis langzamer gaat
  • Langdurige ontstekingen in de mond zoals gingivitis en parodontitis zorgen voor insulineresistentie

Over Oersterk

Het Oersterk platform is opgericht door drs. Richard de Leth. Richard studeerde geneeskunde, maar tijdens zijn opleiding liep hij vast. Hij wist alles over ziekte en de dood, maar niets over optimale gezondheid en het leven.

Hij besloot daarom zijn witte jas aan de wilgen te hangen en op ontdekkingsreis naar antwoorden voor een optimaal leven. De antwoorden die hij gevonden heeft, deelt hij via zijn website en via de Oersterk Academy. Met zijn online programma’s maakt jou expert op het gebied van je eigen gezondheid.

Inspiratieweek

Natuurlijk ben ik erg benieuwd naar de Diabetes Revolutie. Het is namelijk het eerste online programma dat zich op een verstoord werkingsmechanisme (insuline ongevoeligheid) richt. Deze verstoring wordt veroorzaakt door een ongezonde leefstijl en daarom gebruikt dit programma een gezonde leefstijl als medicijn.

Afgelopen week heb ik de Diabetes Revolutie inspiratieweek gedaan. In deze week heb ik mij voor mijn ontbijt, lunch en diner laten inspireren door gerechten uit dit online programma.

#1. Nori omelet wrap

#2. Tonijnsalade

#3. Courgetti met knoflookpaddenstoelen

#4. Oermuesli

#5. Bloemkoolsalade

#6. Omelet met zeekraal

Wat vind ik van de Diabetes revolutie?

Het programma biedt niet alleen heerlijke recepten, maar je krijgt ook nog eens toegang tot een schat aan informatie. Wat dacht je van informatie over een aantal belangrijke hormonen zoals insuline, cortisol en het verzadigingshormoon leptine.

Het programma bestaat uit vier modules. Bij iedere module ontvang je uitleg, een uitgebreid weekmenu en nog bonusmateriaal. Het weekmenu is gebaseerd op 2 personen en het gaat vergezeld met een boodschappenlijst. Hiermee wordt de stap om gezond en lekker te eten heel eenvoudig. Hoe makkelijk kan het zijn?

De gerechten helpen jou niet alleen om je insulinegevoeligheid te vergroten, maar ze dragen ook bij aan een gezond gebit! Het gevolg is meer energie, levensplezier en de beste versie van jezelf, met een stralende lach.

Ben je geïnspireerd door deze lekkere gerechten? Start nu jouw eigen Diabetes Revolutie

Geen reactie's

Geef een reactie