Geen bloedend tandvlees door probiotica

Probiotica kan jouw mond gezonder maken en het heeft ook invloed op de algehele gezondheid. Het gebruik van een goede probiotica speciaal voor de mond helpt de mondflora terug in balans te brengen waardoor de oorzaak van alle mondproblemen, een disbalans tussen goede en slechte bacteriën, verdwijnt.

Een gezonde flora van vitaal belang

Ons lichaam wordt beschermd voor invloeden van buitenaf door de lichaamsbarrières. De eerste barrière bestaat uit de huid, alle slijmvliezen, de longen en ook het traanvocht en het speeksel. De huid en slijmvliezen worden bekleed met een dikke laag beschermende bacteriën. Deze bacteriën hebben we nodig om ons gezond te houden.

Hoe is de situatie van jouw flora?

Een gezonde flora zorgt er dus voor dat we zelf ook gezond zijn, maar deze flora kan veranderen. Als de goede flora in dikte afneemt en de slechte bacteriën in hoeveelheid toenemen dan wordt de kans groter dat we ziek worden. Aandoeningen die in de mond ontstaan bij een disbalans tussen gezonde en ziekmakende flora zijn:

Welke factoren zorgen voor een verandering in de mondflora?

Een verandering in de soort bacteriën die in jouw mond zitten kan veroorzaakt worden door pesticiden zoals bestrijdingsmiddelen op groenten en fruit. Het eten van te veel vet vlees heeft effect op jouw flora, maar ook het eten van te veel suiker en koolhydraten. De mondflora verandert als je veel alcohol drinkt en ook medicatie en stress zorgen voor een disbalans tussen goede en slechte bacteriën in de mond.

Probiotica mondflora3 tips om je mondflora op een natuurlijke manier te verbeteren

  1. Gebruik een probiotica speciaal voor het herstel van een gezonde mondflora. Met een probiotica dien je gezonde bacteriën toe die vervolgens kunnen vermeerderen waardoor er een herstel van de flora plaatsvindt..
  2. Eet veel groenten en fruit, want de vezels in deze producten zijn de voedingsbron van een goede flora met gezondheidsbevorderend bacteriën
  3. Eet zo min mogelijk suiker en koolhydraten en wees matig met het nuttigen van vet vlees en alcohol om ook na gebruik van een probiotica kuur een goede mondflora te behouden

Tips

Tags:
Geen reactie's

Geef een reactie