Healthy Nut Bar

Een Healthy Nut Bar is een snack reep die bestaat uit een mix van noten en zuidvruchten. De Healthy Nut Bar zit boordevol vezels, vitaminen, mineralen en gezonde vetten. Het is heerlijk om te eten als ontbijt of als tussendoortje en je kunt hem op vrijdag 28 augustus kopen bij Danny Biologisch.

De Healthy Nut Bar van Oergezonde mond is graanvrij,  suikervrij en zuivelvrij. Hij is speciaal ontwikkeld voor een sterk gebit en een gezonde mond. De ingrediënten van de Healthy Nut Bar bevatten veel vitamines,  mineralen en gezonde vetten die je gezondheid kunnen ondersteunen.

Gemengde notenDe Healthy ingrediënten

 • Gezonde vetten, zoals omega 3, 6 en 9. Deze vetten zijn van belang voor het reguleren van een ontstekingsreactie. Omega 9 is hierin neutraal en omega 6 is een ontstekingsstarter, terwijl dat omega 3 een ontstekingsremmer is. Een juiste balans tussen omega 6 en omega 3 in het lichaam zorgt voor een goede gezondheid van het tandvlees. Walnoten bevatten de meeste omega 3 vetzuren van alle noten.
 • Eiwitten zijn de voornaamste bouwstoffen van onze lichaamsweefsels en dus ook van de weefsels in de mond. Noten zijn een goede bron voor eiwitten.
 • B-vitamines waarvan vitamine B2 en foliumzuur zorgen voor een goede bescherming van het slijmvlies tegen pathogene (schadelijke) bacteriën.
 • Vitamine E is een antioxidant en beschermt de cellen. Ook draagt het bij aan een goed werkend immuunsysteem.
 • Calcium is betrokken bij de ontwikkeling van de botten, tanden en kiezen. 99 % van de calciumreserves is hierin opgeslagen. Een hoge calciuminname zorgt ervoor dat de tanden en kiezen goed hechten aan het tandvlees. Calcium werkt samen met vitamine D en vitamine K
 • Magnesium is nodig voor gezond tandvlees.
 • Selenium is een antioxidant die de tanden en kiezen beschermt tegen zuren.
 • Zink is betrokken bij de bufferende werking van zuren in speeksel en het is van belang voor een goede smaakgewaarwording. Een tekort aan zink kan leiden tot smaakverlies en het leidt tot een vertraagde wondgenezing en immuniteit. Hierdoor neemt de kans op infecties en tandvleesontstekingen toe.
 • Koper is samen met vitamine C en zink nodig voor de aanmaak van een belangrijk onderdeel van het weefsel waar tandbeen en kaakbot uit opgebouwd is.

Homemade Healthy Nut Bar bij Danny Biologisch

Vrijdag 28 november van 18.00 tot 20.00 uur kan je bij de winkel van Danny gebruik maken van 25% korting op het gehele assortiment van de groentewinkel. Helaas kan ik dit keer niet aanwezig zijn in de winkel, maar mijn Healthy Nut Bar ligt voor jou klaar.

Wil je liever thuis aan de slag en zelf een gezonde reep maken? Hieronder vindt je een simpele aangepaste versie van het originele recept.

Healthy Nut Bar makenHealthy Nut Bar

Ingrediënten

200 gram gemengde noten
40 gram kokosrasp
225 gram dadels
2 eetlepels gesmolten kokosolie

Bereiding

 • Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en zet de machine aan
 • Laat de keukenmachine draaien totdat alles goed gemixt is
 • Leg een vel bankpapier in een schaal en stort het mengsel hierin.
 • Zet minimaal 1 uur in de koelkast om op te laten stijven

Eet smakelijk!

Koop hier de ingrediënten>>

Of

Danny Biologisch
De nieuwe Es 75
4254 AW Sleeuwijk

 

Geen reactie's

Geef een reactie