Tante Toos Suikerloos HTSPT

Interview: De vrouw achter … Tante Toos Suikerloos

Regelmatig praat ik met een interessant persoon over zijn of haar passie voor een gezonde leefstijl. Deze week is dat onderneemster Elze Schaap (34). Elze houdt van gezond snoepen en ze is het gezicht achter Tante Toos Suikerloos. “Tante Toos” produceert en verkoopt niet alleen snoep zonder troep, maar ze verzorgt ook workshops. Ben jij benieuwd naar deze onderneemster?

1. Wie is de vrouw achter Tante Toos Suikerloos?

Dat ben ik, Elze Schaap. Ik heb een passie voor gezond eten, eten als medicijn gebruiken en mooie vernieuwende ‘fun’ dingen creëren. Ik heb de missie om deze boodschap te delen met de wereld. Tante Toos heb ik opgericht om ouders & kids bewust te maken van wat gezonde voeding is en wat het met je doet. Uit eigen ervaring weet ik wat gezonde voeding voor je lichaam kan betekenen. Jong geleerd is oud gedaan en daarom focus ik mij op kids en ouders. De eerste stap is de kids en ouders laten kennis maken met verantwoord snoepen. Dit kan namelijk ook heel lekker & leuk zijn!

2. Hoe is Tante Toos Suikerloos ontstaan?

TANTE TOOS is ontstaan doordat ik zelf heel veel met gezonde voeding bezig ben en ook heel veel recepten heb uitgeprobeerd. Toen mijn zoontje 4 jaar werd wilde ik een verantwoorde traktatie uitdelen. Toen heb ik Gummies & Matties gemaakt. Hier werd iedereen zo enthousiast van dat ik 1,5 maand later met dit snoepgoed (inclusief logo, verpakking, alles!) op de Swan Market stond . Zo kon ik mooi uittesten hoe het grote publiek erop zou reageren en hoe ik het zelf zou vinden. En dat is geslaagd! Inmiddels een jaar geleden is TANTE TOOS geboren.

3. Wat is het geheim van de Gummies en Matties?

Er is geen geheim! Alles is juist zo transparant mogelijk. Het liefst maak ik met zo weinig mogelijk ingrediënten (en vooral zo min mogelijk natuurlijke zoetstoffen) heerlijk snoepgoed voor jong en oud.

“Less is more”.

4. Waar is het snoepgoed te koop?

Deze zijn nu op 6 verschillende verkooppunten te koop. In Rotterdam bij Uit Je Eigen Stad (CS), Happy Earth (Zwaanshals) en Bakkerswerkplaats (Sumatraweg). Bij Kek in Delft, de Vegetarische Slager in Den Haag en Sencha Lunchstore in Alkmaar. Er zullen er meer volgen, zowel on- als offline. Alle verkooppunten staan vermeld op mijn website en ik ben ook bezig met mijn eigen webshop.

5. Wat snoep jij het liefst?

Als ik snoep is dit meestal chocola (minimaal 72% cacao), een raw taartje of een lekkere dadel met noten(pasta) uit het handje.

6. Wat is de beste tip om kinderen gezond te laten eten?

Start er meteen mee! Geef je kind als eerste groenten i.p.v. fruit, zodat ze niet meteen gewend raken aan zoet. Maak er een gewoonte van om groente de hoofdrol te laten spelen zodat het gewoon wordt. Geef ook geen andere opties. Daarnaast kan je groente verstoppen in het eten als ze op een leeftijd komen dat ze er moeilijk over doen. Wees er vooral niet te krampachtig over. Als je kind een goede basis heeft dan kan deze best af en toe een keer zondigen.

7. Wat eet je zelf op een dag?

Dat varieert enorm! Meestal begin ik de dag met een eigen gemaakt pastinaak-bananen papje met allerlei superfoods, noten en fruit als topping. Of een chiapudding met toppings. Soms drink ik er dan nog een slow juice sapje van groentes bij. Als lunch eet ik meestal overgebleven restjes van het avondeten, soep of salade. En mijn avondeten? Dat varieert, hoofdzakelijk bestaat het uit 75% groentes aangevuld met kip, vis of vlees. Soms eet ik vegan, dus ook 75 % groentes aangevuld met quinoa of boekweit.

Kortom ik eet tijdens ieder eetmoment groentes, aangevuld met vis, vlees, kip, noten, zaden en goede vetten. En heel soms glutenvrije granen. Ik zorg altijd voor kleur op mijn bord (groen hoort er altijd bij anders klopt het niet) en het oog wil ook wat. Eating the colors of the rainbow, daar ben ik door gefascineerd en van overtuigd.

“Eating the colors of the rainbow”

8. Wat is jouw toekomstplan?

Er zijn nog zoveel plannen voor TOOS! Ik ben bezig met een vlog, recepten, uitbreiden van het snoepgoed (waaronder groenten- MATTIES) en ik wil verschillende workshops geven, ook aan kids. Mijn doel is TANTE TOOS een ambassadeur te laten worden voor kids & healthy food in Nederland.

9. Wie of wat inspireert je?

Wanneer ik kinderen gezond zie eten wordt ik heel blij, dit motiveert en inspireert enorm! Vooral als ze zelf de keuze voor een gezond alternatief maken. Als ik op mijn workshops kids happy zie (smullen) word ik heel blij. Hiernaast zit ik veel op pinterest, blogs en ik kijk veel health docu’s op FMTV. Daar zie je super veel verschillende inspirerende gezondheid goeroe’s. Een paar welke mij inspireren zijn David Wolf, Don Tolman, Jon Gabriel en Cindy O’Mara.

Volg de ontwikkelingen van Tante Toos op socialmedia.

Fotocredits HTSPT
Tags:
Geen reactie's

Geef een reactie