Touwtje springen

Kom in beweging voor een gezonde mond. Ga touwtje springen!

Bewegen is gezond. Dat weten we wel, maar weet je ook dat bewegen goed is voor je gebit? Kom dus van die bank af en ga iets doen waar je enthousiast van wordt.

Bewegen en het effect op je tandvlees

Bewegen heeft verschillende voordelen voor onze gezondheid. Eén van deze voordelen is dat onze insulinestofwisseling verbeterd als we in beweging komen. Een ander voordeel is het ontstekingsremmend effect, waardoor het ook goed voor je tandvlees is. Er zijn een aantal factoren die kunnen zorgen voor een zogenaamde lage graad ontsteking. Natuurlijk zijn tandplaque en roken oorzaken voor ontstekingen in de mond. Niet bewegen is echter ook een trigger voor het ontstaan van deze lage graad ontstekingen. En deze ontstekingen zijn weer de verbindende factor tussen de verschillende welvaartsziekten, waaronder ook parodontitis (gevorderde ontsteking van het tandvlees en kaakbot) valt. Dus kom in beweging!

Van bewegen naar spelen

Als je wilt bewegen dan is het van groot belang dat je iets doet waar je plezier in hebt, ofwel ga eens spelen. Om te spelen hoef je echt geen kind te zijn. Bij spelen gaat het om plezier hebben in de activiteit zelf. Het gaat dus niet zo zeer om het doel dat de meesten voor ogen, zoals fitter worden of calorieën verbranden. Het leuke is dat dit doel uiteindelijk wel behaald wordt, zonder dat je je er op focust. Spelen heeft een aantal voordelen. Het stimuleert de creativiteit, ontstresst en is goed voor onze gezondheid.

De voordelen van touwtje springen

Weet waar ik echt plezier in heb naast yoga en tennis? Ik vind het leuk om touwtje te springen.Hoe lang is het geleden dat jij dit hebt gedaan? Door mijn dochtertje heb ik mijn springtouw weer te voorschijn gehaald. Naast dat ik het erg leuk vind om te doen heeft deze ‘workout‘ ook een aantal voordelen. Je hoeft er de deur niet voor uit, je hebt er weinig spullen voor nodig. Een goed springtouw is voldoende en misschien vind je het wel fijn om te springen met goede schoenen aan je voeten. Je hoeft ook niet veel tijd uit te rekken om dit ‘spel‘ te doen en weet je dat je met touwtje springen iedere spier in je lichaam gebruikt? Het is dus de perfecte training voor een fit lichaam en een goede conditie. En voor degene  die het belangrijk vindt: Het werkt niet alleen ontstekingsremmend, maar je verbrand er ook nog eens calorieën mee.

Lees ook

Fotocredits: freepik

Geen reactie's

Geef een reactie