Mondhygiëne | Voeding | Gezondheid | Alles voor een Oergezonde mond

Over Louise & Yvonne

Oergezonde mond.nl is de site voor het bereiken van een gezonde mond en een stralend fit lichaam. Op deze site vind je volop informatie over de relatie van mondzorg en leefstijl. Deze kennis is voor jou makkelijk om te zetten in actie, waardoor ook jij met een oergezonde mond en een stralend fit lichaam door het leven kan gaan.

Zo begon het…

Nadat ik als mondhygiënist al heel wat tandsteen verwijderd had en verschillende bijscholingen binnen de mondzorg had gevolgd, besloot ik mijn passie voor gezondheid met meer kennis uit te breiden. Ik kwam tot de ontdekking dat een goede mondhygiëne niet de enige factor is die van invloed is op de gezondheid van het tandvlees.

“Take care of your teeth and your health will take care of itself.”

En nu…

Gebeurt het dat ik mijn patiënten niet alleen vraag hoe ze hun tanden poetsen en of ze al een stoker gebruiken. Nee, (mond)gezondheid is meer dan mondhygiëne alleen. De oergezonde mond die beschreven staat in vele boeken wordt beïnvloed door leefstijl. Dat wil zeggen dat ook voeding, stress, emoties en zelfs regelmatige lichaamsbeweging van invloed zijn op de gezondheid van de mond.

Ik kijk dus naar de algehele leefstijl en samen met de patiënt besluit ik wat het plan gaat worden om problemen in de toekomst te voorkomen en bestaande problemen van de gezondheid op te lossen.

De website Oergezonde mond gaat over leefstijl, waaronder mondzorg, voeding, stress, emoties en beweging die van invloed is op gezond tandvlees en een fit en energiek lichaam. Ook jij kan dit bereiken!

Coach en Auteur

Yvonne Kort (1982) is de oprichter van Oergezonde mond. Zij is opgeleid tot mondhygiënist, voeding- en leefstijlcoach en vitaliteitstherapeut. Daarnaast volgt ze regelmatig allerlei andere opleidingen en cursussen. Ze heeft zich verdiept in evolutionaire geneeskunde en histamine intolerantie. Ze weet als geen ander wat leefstijl voor je kan doen in het belang van een gezonde mond en een fit en energiek lichaam.

Ook is Yvonne auteur en lanceerde op 26 juni 2016 haar eerste boek: Eet je mond gezond. En in juli 2018 verscheen haar boek: Gezond begint in je mond. Daarnaast werkte ze als expert mee aan het boek ‘Vullen of Voeden’ van Wilfred en Lili Genee en aan de boekjes uit de Gebitkit van Oral Company.

Ze schrijft regelmatig artikelen voor o.a. Vivonline, het Lijfblad, Eat.Pure.Love en Amber Albarda. Ook heeft ze gastblogs geschreven voor BlueM, Ralph Moorman (De Hormoonfactor) en Marjolein Dubbers (Energieke Vrouwen Academie).

Ze is getrouwd en heeft twee dochters waar ze ontzettend van geniet.