Nieuwe gewoontes aanleren

Hoe je nieuwe gewoontes aanleert

Een gezonde leefstijl is essentieel voor een goede mondgezondheid. En als je gezonder wilt leven dan zal je iets in je leefstijl moeten aanpassen. Toch blijkt dit in de praktijk helemaal niet zo eenvoudig te zijn.


Wat moet je doen?
Waarschijnlijk weet je wel wat je moet doen om gezonder te eten of leven. Het lukt alleen niet om dit in je leven en dagelijkse routines te integreren. Ben jij geneigd om op zoek te gaan naar het volgende dieet met verbluffende resultaten? Of wil je eerder naar bed, maar blijf je ‘s avonds te lang achter de computer zitten? Ons gedrag wordt voor het grootste gedeelte bepaald door gewoontes. Het is een automatisme waar we niet over na hoeven te denken. Toch is het mogelijk om deze gewoontes te doorbreken en nieuwe gewoontes aan te leren. Bewustwording is stap 1 als het gaat om gedragsverandering en vervolgens ga je aan de slag om je eerste kleine stap in de richting van je nieuwe gewoonte te zetten.
 
 

Nieuwe blog-categorie

Ik heb als achtergrond vitaliteitstherapie en leefstijlcoaching. Als leefstijl coach help ik je graag bij het veranderen van je gewoontes en daarom ben ik de categorie leefstijl en nieuwe gewoontes gestart. Volg deze categorie als je genoeg informatie hebt opgedaan over een gezondere leefstijl en wanneer je nu eens echt tot actie over wilt gaan!
 
Veel plezier met lezen en veranderen!
 
Geen reactie's

Geef een reactie