Verbeter de mondgezondheid
met voeding

Ben jij mondhygiënist en wil jij jouw patiënt nog beter adviseren als het gaat om de mondgezondheid?

Met deze online cursus leer je in 10 modules welke rol voeding, het immuunsysteem en leefstijl spelen in de gezondheid van de mond en hoe je hiermee niet-plaque gerelateerde ontstekingen kunt aanpakken.

Na deze cursus ben je in staat om iedere patiënt een passend advies te geven omtrent voeding dat helpt de mondgezondheid te verbeteren.

Verbeter de mondgezondheid met voeding

Wat is jouw doel als mondhygiënist? Het doel dat ik nastreef is de eigen effectiviteit van de patiënt te vergroten voor een schone mond, met als resultaat gezond tandvlees, een zo goed mogelijke gezondheid en een fit lichaam. Want dit heeft allemaal een relatie met elkaar.

Is dit herkenbaar? Dan is deze cursus echt iets voor jou!

Om dit doel te bereiken wil je alle middelen die je hebt inzetten zodat je de patiënt zo goed mogelijk kunt begeleiden en adviseren. Dat leefstijl, waaronder voeding daar een bijzonder grote rol in kan spelen wordt steeds duidelijker. Oergezonde mond heeft een unieke cursus ontwikkeld om jouw patiënten nog beter te kunnen begeleiden naar een goede (mond)gezondheid.

Leefstijlverandering

Tijdens deze cursus leer je meer over het immuunsysteem en de relatie met voeding. Je krijgt praktische handvatten om direct met de theorie aan de slag te gaan.

Na deze cursus ben je in staat om iedere patiënt een passend advies te geven omtrent voeding dat helpt de mondgezondheid te verbeteren. Je wordt je bewust van de invloed die je zelf hebt op je immuunsysteem en daarmee op je gezondheid. En die invloed is enorm: leefstijl bepaalt voor ongeveer 85% of chronische ziekten als diabetes type 2, hart- en vaatziekten, een hoge bloeddruk of parodontitis zich ontwikkelen. En het loont als de patiënt hier mee aan de slag gaat: naast een gezonde mond zal deze zich beter, fitter, gezonder en gelukkiger voelen.

Voor wie is de online cursus bedoeld?

​Voor mondzorg professionals die inzien dat problemen in de mond niet alleen plaque gerelateerd zijn. Mondzorg professionals die verder kijken dan de mond en die de patiënt meer willen begeleiden in het leefstijl traject.

Wat leer je tijdens de cursus?

Wat levert de online cursus jou op?

Start cursus

Datum: Per direct / op ieder gewenst moment
Locatie: Jouw eigen woonkamer
Accreditatie: KRM 6 punten. Wij verwerken de presentie en de punten komen automatisch in jouw dossier bij het KRM.

Prijs: €145,00

Wil je eerst overleggen?

Twijfel je of deze cursus wel iets voor je is? Heel logisch dat je eerst even wilt kletsen hierover.

Yvonne Kort - Oergezonde Mond

Over mij

Yvonne Kort (1982) is de oprichter van Oergezonde mond. Zij is opgeleid tot mondhygiënist en vitaliteitstherapeut. Daarnaast volgt ze rehelmatig allerlei andere opleidingen en cursusssen. Ze heeft zich verdiept in evolutionaire geneeskunde en histamine intolerantie. Ze weet als geen ander wat leefstijl voor je kan doen in het belang van een gezonde mond en een fit en energiek lichaam.