Review: Mijn 21 dagen poetsen met de Sonicare van Philips

Poetsen met een elektrische tandenborstel doe ik al heel lang en daarvoor gebruik ik het liefst een roterende borstel. Dit heeft onder andere te maken met de resultaten die ik in het verleden zag bij patiënten die met een sonische borstel poetsten. Ik adviseerde voornamelijk gebruik te maken van een elektrische tandenborstel met een ronde kop. Echter, in de loop der jaren zijn de tandenborstels veranderd en daarom vond ik het erg leuk om 21 dagen met de Sonicare van Philips te mogen poetsen.

Wat de Sonicare belooft

De Sonicare van Philips is geen roterende maar een sonische tandenborstel. Dat wil zeggen dat de borstelkop een heen en weer gaande beweging maakt. Het lijkt op de beweging die je met een handtandenborstel zelf maakt. Overweeg je elektrisch te gaan poetsen, dan hoef je aan deze tandenborstel waarschijnlijk minder te wennen. En wat belooft de Sonicare nog meer?

 • De tandenborstel maakt 62.000 sonische poetsbewegingen per minuut en haalt daardoor de tandplak vakkundig weg
 • De beweging van de tandenborstel zorgt voor het ontstaan van microbelletjes die diep tussen de tanden en kiezen komen
 • De Sonicare verwijdert 10 keer meer plaque dan een handtandenborstel
 • Na 2 minuten poetsen voelen het gebit glad en gepolijst aan. De mond is weer fris en schoon
 • Na 1 week poetsen met de Sonicare worden de tanden op een natuurlijke manier witter
 • Na 2 weken dagelijks deze tandenborstel te gebruiken verminderen ontstekingen en bloedingen van het tandvlees

Philips Sonicare 21 dagenMijn ervaring met de Sonicare

Dit zijn wat mij betreft hele mooie beloftes, toch? Dat wilde ik natuurlijk heel graag zelf ervaren en daarom mocht ik 21 dagen aande slag met de mooi vormgegeven tandenborstel. Ik begon nog sceptisch aan mijn challenge door mijn ervaringen uit het verleden.

Na de eerste dagen poetsen voelde ik wat tandplak op de gladde vlakken van mijn voortanden zitten. “Aha, deze borstel voldoet niet”, was dan ook mijn eerste gedachte. Dit lag meer aan mij dan aan de borstel, want ik was gewend om de tandenborstel stil te laten staan zodat deze het werk kan doen. Het gebruik van een sonische en roterende verschilt, waardoor ik zelf een stukje mistte met poetsen.

Om het beste resultaat te behalen met de Sonicare  zet je de borstel in een lichte hoek richting het tandvlees. Vervolgens beweeg je de tandenborstel kleine stukjes heen en weer over de tanden en kiezen. Op deze manier komen de haren overal en de langere haren kunnen dan zelfs ook iets interdentaal reinigen. En na een poetsbeurt voelen de tanden heerlijk glad aan.

Sonisch versus roterend, de conclusie

Dan nu het eindresultaat. Als de Sonicare zijn werk niet goed zou hebben gedaan, dan merk ik dat aan mijn tandvlees op het moment dat ik weer met een roterende borstel ga poetsen. Na 21 dagen pakte ik vertrouwd mijn oude poetsroutine met de roterende borstel weer op en ….. geen verschil. Ik had geen bloedend tandvlees en voelde geen pijnlijke plekjes. Ook zag het tandvlees er niet onrustig of rood uit. Mijn conclusie is dat de Sonicare een fijne tandenborstel is om mee te poetsen. Hij is erg makkelijk in het gebruik omdat je hem niet per se stil hoeft te houden tijdens de poetssessie.

De Sonicare is te koop op Tandartsplein.nl

Tags:
3 Reactie's
 • Alissa
  Geplaatst op 13:48h, 11 juli Beantwoorden

  Bedankt voor het interessante artikel! Ik poets al jaren met Sonicare en dat bevalt me heel goed. Het is volgens mij maar net wat je gewend bent. Wat ik niet in je stukje las en wat ik zelf wel belangrijk vindt is dat de batterij super lang mee gaat. Je kan ‘m gewoon mee op vakantie nemen zonder oplader 😉 .
  En nog een tip: Kruidvat heeft tegenwoordig ook prima huismerk borsteltjes voor de Sonicare!
  Scheelt zooo veel geld.

  • Yvonne
   Geplaatst op 11:34h, 15 juli Beantwoorden

   Beste Allisa,

   Bedankt voor deze reactie en de goede tips!

   Groeten,
   Yvonne

 • Volkan
  Geplaatst op 15:10h, 06 februari Beantwoorden

  Een leuke artikel! ik was zelf opzoek naar een nieuwe Sonicare tandenborstel. Heb jaren een roterende oral-b tandenborstel gebruikt, maar was echt toe aan een nieuwe. Ik neig zelf de borstel heen en weer te poetsen, net als een oude handtandenborstel van vroeger, maar dat is niet echt meer van deze tijd. Daarom voor de Philips Sonicare gekozen en geen seconde spijt. Had in het begin veel tandvlees bloedingen en het lijkt of de Sonicare zijn werk goed doet. Ik heb mijn tandenborstel in de aanbieding gekocht bij tandartswereld.nl. Een tip: de Sonicare borsteltjes zijn duur in aankoop, bij tandartswereld zijn ze goedkoper.

Geef een reactie