AloeDent tandpasta Aloevera

Review: AloeDent natuurlijke tandpasta

AloeDent tandpasta is misschien wel de natuurlijke tandpasta waar jij naar op zoek bent. Deze tandpasta bevat geen fluoride, maar wel Aloë Vera.

AloeDent tandpasta

De mond is een belangrijke toegangspoort naar de rest van je lichaam. Met andere woorden: alles wat je in je mond stopt heeft effect op je gezondheid. Een natuurlijke tandpasta is daarom een prima idee. De producten van AloeDent bevatten nooit Sodium Laureth Sulfaat, parabenen, suiker, sacharine en alcohol. Sodium Laureth Sulfate (SLS) is een surfactant dat zorgt voor het schuimend effect van een tandpasta.

Het grote nadeel van surfactants is dat ze de slijmvlieslaag in de mond kunnen aantasten. Daardoor wordt de functie van het slijmvlies flink verstoord. Bij mensen die hiervoor gevoelig zijn kan SLS het ontstaan van aften versnellen. Mondbranden, of een onaangenaam branderig gevoel in de mond kan ook veroorzaakt worden door Sodium Laureth Sulfate.

Er zit ook geen fluoride in deze tandpasta, maar is het dan wel verstandig om er mee te poetsen? Er kleven zowel voor- als nadelen aan het gebruik van fluoride.

Wat doet Aloë Vera eigenlijk?

Aloë Vera is een Tropische plant die bekend staat om zijn geneeskrachtige werking en daarom wordt het aan verschillende producten toegevoegd. De plant bevat vitaminen waaronder vitamine A, C, E en B-vitamines. Ook is hij rijk aan mineralen, zoals fosfor, magnesium, calcium, ijzer, zink, koper, chroom, natrium en kalium. Of dit allemaal nog niet genoeg is, bevat Aloë Vera ontstekingsremmende stoffen en daarom wordt het gebruikt bij de behandeling van onder andere snij- en brandwonden, schrammen, maar ook bij reumatische artritis en zweren.

Aloë vera is niet alleen verzachtend bij mondwondjes, maar zorgt ook voor een gunstige pH-waarde in de mondholte. Ook tandvleesontstekingen genezen sneller dankzij de aloë vera in de tandpasta’s van AloeDent

Poetsen met AloeDent

Voor een heerlijke frisse mond kan je de felgroene tandpasta van AloeDent gebruiken. Deze tandpasta heeft een lekkere mint-smaak en is zeker een aanrader. Er zit geen SLS in de tandpasta, waardoor hij niet schuimt. Het is trouwens een fabeltje dat een schuimende tandpasta beter reinigt, dus je kan prima voor AloeDent kiezen.

Deze felgroene tandpasta geeft je mond, na iedere poetsbeurt een fris gevoel. Om je gebit te reinigen, maak je gebruik van een goede tandenborstel, want reinigen doet tandpasta niet. Poets bijvoorbeeld met de Philips Sonicare of de Genius van Oral-B.

Laat hieronder weten welke tandpasta jij gebruikt.

Lees ook:

Tags:
4 Reactie's
 • Karla ter Beest
  Geplaatst op 18:34h, 06 augustus Beantwoorden

  Wij gebruiken met ons gezin al 10 jaar met volle tevredenheid de Toothgel van Forever Living Products. Tandpasta op basis van aloë vera.

 • Sanne
  Geplaatst op 02:56h, 16 augustus Beantwoorden

  Ah, ik heb deze tandpasta ook! Toen ik vegan werd vond ik een fijne tandpasta vinden lastig, maar toen ik deze in handen kreeg, ben ik nooit meer een ander gaan proberen.

 • Greet
  Geplaatst op 09:30h, 17 augustus Beantwoorden

  De tandpasta van Forever Living Products is inderdaad een zéééééér goede tandpasta!!! we hebben er heel goede ervaringen mee, is op basiis van Aloé Vera en toen mijn vader kankerpatiënt was kon hij na zijn chemo enkel deze tandpasta nog in zijn mond verdragen. Hij zei dat het telkens een verzachtend gevoel gaf , omdat zijn mondslijmvlies steeds open lag na de chemo

  • Yvonne
   Geplaatst op 11:05h, 17 augustus Beantwoorden

   Wat een mooie ervaring met de tandpasta!

Geef een reactie