Review: Beter Poetsen?

“Zelfzorg en kennis is goedkope zorg” zegt Tiffany Claus, de auteur van Beter Poetsen. Beter Poetsen is de gebruiksaanwijzing voor een gezonde mond. Hoe beter je zelf zorgt voor een schone mond hoe minder de tandarts of mondhygiënist hoeft te doen.

Beter poetsen inhoudBeter Poetsen?

Dit mooie boek staat boordevol informatie over de tandheelkunde en de volgende onderwerpen worden uitgebreid besproken.

 • Wat zijn tandvleesproblemen en hoe ontstaan ze?
 • Waarmee kan je de mond reinigen?
 • Wat is “wolf” nu eigenlijk en hoe kun je het voorkomen?
 • Welke voedingsmiddelen heb je nodig als je een gezonde mond wilt hebben?
 • Vanaf wanneer moet je poetsen en welke problemen kunnen het melkgebit beschadigen? Wanneer gaan we wisselen?
 • Wat kun je tegenkomen bij pubers en een beugel?
 • Van kroon tot volledige prothese (kunstgebit)

Heb je een vraag over je gebit? Ik weet zeker dat je in Beter Poetsen het antwoord kunt vinden.

Een magazine in plaats van een boek

Behalve een schat aan informatie bezit het boek Beter Poetsen ook een erg mooie uitstraling. Het ziet er uit als een hip magazine en de tekst wordt vergezeld met mooie foto’s.

Over de auteur

Tiffany Claus is een gedreven mondhygiënist. Ze studeerde in 1988 af aan de opleiding mondhygiëne in Nijmegen. In de loop der jaren heeft ze veel ervaring opgedaan in verschillende disciplines, zoals in de algemene praktijk, orthodontie en parodontologie. Op dit moment runt ze solo praktijken in Uden en Oss. Daarnaast is ze ook opgeleid om de gebitten van paarden te verzorgen. Tiffany heeft deze praktische gebruiksaanwijzing geschreven omdat ze zelf erg praktisch is en vindt dat iedereen deze informatie verdient.

Beter Poetsen zefzorgConclusie

Het mooi vormgegeven boek Beter Poetsen bevat alle informatie omtrent tandheelkunde en mondverzorging. Wil jij een gezonde mond en wil je weten wat je zelf kunt doen om dit te bereiken? Dan biedt dit boek een schat aan kennis. Het magazine maakt gebruik van een handige app, waardoor je altijd op de hoogte kan blijven van het laatste nieuws op het gebied van de mondzorg. Dit naslagwerk is een musthave voor in je boekenkast als je jouw gebit belangrijk vindt!

Winactie (gesloten)

Ik mag van Tiffany één van haar boeken met tips voor grip op mondzorg weggeven. Wil je kans maken op dit mooie boek? Like Oergezonde mond en laat hieronder een reactie achter.

Beter Poetsen is te koop bij Bol.com

De winactie is afgelopen en de winnaar is bekend. Rita heeft het boek Beter Poetsen? gewonnen en ontvangen

4 Reactie's
 • Rita
  Geplaatst op 05:45h, 26 maart Beantwoorden

  Dit boek zou ik graag willen winnen! Ik kamp al vanaf 8 jaar met een ernstige vorm van paradontitis en heb al heel wat operaties achter de rug en mis een aantal tanden, heb al een plaatje en 2 implantaten en nog steeds gaan er soms tanden verloren! Ben zelf met voeding ed bezig maar ik kom met de tandartsen en de parodontoloog niet veel verder en zou me er graag nog verder in willen verdiepen,

  • Yvonne
   Geplaatst op 20:34h, 29 maart Beantwoorden

   Beste Rita, ik mag je feliciteren met het boek Beter Poetsen. In dit boek lees je alle informatie omtrent mondzorg. Mocht je meer willen weten over voeding in relatie tot voeding dan kan je via deze link advies aanvragen https://oergezondemond.nl/advies/. Natuurlijk kan je ook deze site in de gaten houden.

  • Yvonne
   Geplaatst op 20:35h, 29 maart Beantwoorden

   Zou je het adres willen doorgeven waar ik het boek naar toe kan sturen? Groeten Yvonne

 • Barbara
  Geplaatst op 14:20h, 26 maart Beantwoorden

  super leuk idee! Ben dan ook erg nieuwsgierig!

Geef een reactie