Review: BlueM mondspoelmiddel

Heel vaak krijg ik de vraag welk mondspoelmiddel er gebruikt kan worden. Veel mensen zien het als uitkomst als ze ergens mee kunnen spoelen wat in een keer alle problemen in de mond oplost. Reclame op TV en radio draagt bij aan het idee dat poetsen en interdentaal reinigen overbodig is als je een goed spoelmiddel gebruikt.

Waarom gebruik je een spoelmiddel?

Mondspoelmiddelen zijn een aanvulling op je dagelijkse mondhygiëne routine. Ze reinigen niet, maar ze kunnen wel voor een frisse mond zorgen. De vloeistof kan op plaatsen komen (zoals de slijmvliezen) waar je met een tandenborstel niet komt. Er zijn zelfs spoelmiddelen waarvan bekend is dat deze het mondslijmvlies aantasten bij langdurig gebruik.

Het mondspoelmiddel van Bluem

Het mondspoelmiddel van BlueM bevat de werkzame stoffen ‘natural oxygen‘ en honing. ‘Natural oxygen’ ofwel actief zuurstof wordt in de geneeskunde al meer dan 100 jaar gebruikt om wondgenezing te bevorderen. Ook in de tandartspraktijk wordt steeds meer gebruik gemaakt van zuurstof.

Met name de combinatie van een hoge concentratie zuurstof, honing en zout is het geheim. Op het moment dat de honing en zout in contact komen met speeksel, wordt er geleidelijk zuurstof vrijgegeven.  Dit zuurstof heeft het tandvlees nodig om gezond te blijven en te herstellen, want actief zuurstof speelt een zeer belangrijke rol in het proces van wondgenezing.

Honing bevat antibacteriële, waardoor de kans op gaatjes in het gebit lager afneemt. De voordelen van honing zijn onder andere:

 1. Verwijderen (eliminatie) van de zes meest voorkomende bacteriën in de mond
 2. De vorming van tandplaque in de mond wordt minder
 3. Door de helende eigenschappen heeft honing een genezende werking op het tandvlees

Het spoelmiddel bevat geen fluoride, maar er zit wel Sodium Lauryl Sulfate. Dit is een  surfactant met als nadeel dat het de slijmvlieslaag in de mond zou kunnen aantasten. Bij mensen die hiervoor gevoelig zijn kunnen hierdoor aften ontstaan.

Mijn ervaring met dit mondspoelmiddel

Ken je de reclame van het mondspoelmiddel waar je mond van “in brand” staat? Dit wordt geassocieerd met een frisse mond en het wekt de veronderstelling dat je mond er ook schoon van wordt. Nou, dit is niet echt een ideale situatie voor gezond mondslijmvlies. Een goed spoelmiddel hoort na gebruik geen bijwerkingen te hebben.

Het mondspoelmiddel van BlueM is gelukkig heel anders. Het is aangenaam zacht voor je mondslijmvlies en het heeft een zoetige smaak. Deze smaak is natuurlijk te danken aan de honing die erin zit. Na het spoelen hou je ook nog eens een heerlijk schoon en fris gevoel in je mond over.

Weet je trouwens dat je BlueM ook kunt inzetten als je een wond op de huid hebt? Ik heb al hele mooie resultaten voorbij zien komen!

BlueM producten winnen? (Gesloten)

Wil je het mondspoelmiddel EN de tandpasta van BlueM winnen? Dit moet je er voor doen

 1. Laat hieronder een leuke reactie achter zodat ik je kan bereiken wanneer je gewonnen hebt.
 2. Deel het! Deel de post met familie en vrienden op facebook of instagram, zodat nog meer mensen kans maken op dit spoelmiddel.

De winnaar maken we zaterdag 11 maart bekend! De winnaar is bekend en heeft inmiddels bericht ontvangen. Jakobien gefeliciteerd met de producten.

Succes!

Tips

9 Reactie's
 • Anita H.
  Geplaatst op 13:34h, 04 maart Beantwoorden

  Ik heb altijd veel last van tandplaque op mijn tong. Ik kan ook echt niet zonder tongschraper, maar ik ga er vanuit dat die niet alles kan verwijderen. Dit spul zou een mooie aanvulling kunnen zijn.

 • Hajar
  Geplaatst op 13:29h, 07 maart Beantwoorden

  Ik ben nog steeds op zoek naar een goede en gezonde tandpasta + mondspoeling. Hoe meer ik over BlueM lees hoe meer interesse ik heb in de producten. Gezonde voeding gaat over het algemeen goed maar daarbij hoort ook een goede mondverzorging. Ik gebruik nu een tijdje de tandpasta en spoeling van dr organic maar in de tandpasta zit nog wel wat fluoride. Ik hoop dat ik de producten win en kan uittesten en hopelijk word dit mijn nieuwe tandpasta en mondspoeling!

 • Jakobien Blok
  Geplaatst op 13:40h, 08 maart Beantwoorden

  Deze maand staat me een spannende gebeurtenis te wachten.. Al m’n tanden en kiezen uit m’n bovenkaak moeten eruit. Nadat ik dit wist, ben ik heel internet af gaan zoeken op zoek naar een uniek merk/middel die me zó goed mogelijk door de lastige periode na de ingreep heen zou helpen. En toen vond ik BlueM! BlueM, dát zou me kunnen helpen! En nu deze geweldige actie! Natuurlijk doe ik mee!! BlueM, daar ga ik voor!! 🙂

 • Jakobien
  Geplaatst op 13:21h, 11 maart Beantwoorden

  Wat een geweldig nieuws, deze actie gewonnen!! K hoop dat ik hierdoor wat rustiger ‘onder het mes’ ga, omdat ik weet dat BlueM super goeie producten heeft die me daarna niet in de steek zullen laten!
  Hartelijk dank!!

  (Mail is beantwoord)

 • Lizzie
  Geplaatst op 12:11h, 01 november Beantwoorden

  het mondspoelmiddel van BleuM bevat E 132, een Azo kleurstof. Wat moet dat in een mondspoelmiddel!!! Daarnaast sodium lauriel sulfaat en methylparabeen, dat hoort niet in een gezondheidsproduct.

 • Pingback:Bluem voor een gezonde mond - Tandonline.nl
  Geplaatst op 13:25h, 05 juli Beantwoorden

  […] het Jaar in de categorie Tandpasta’s, het mondspoelmiddel is de favoriet van de gezondheidsblog OergezondeMond en de hele lijn werd genomineerd voor het meest innovatieve mondverzorgingsproduct bij de […]

 • Lizzie
  Geplaatst op 16:05h, 16 juli Beantwoorden

  BleuM bevat wel een foute kleurstof E 132, indigokarmijn dat ik niet op mijn mondslijmvlies wil hebben. Het maakt bovendien histamine vrij. Oxyfresh is veel natuurlijker, ook een zuurstof spoelmiddel maar zonder al die foute stoffen. Bovendien vind ik BleuM niet lekker smaken, je houdt een rare zoete smaak in je mond na spoelen. Ook dat heeft Oxyfresh niet, die ook te koop is zonder smaakje.

 • Pingback:bluem mondwater - favoriet van Oergezonde Mond - bluem
  Geplaatst op 19:48h, 12 december Beantwoorden

  […] Lees haar hele blog hier. […]

Geef een reactie