Review: BlueM voor een natuurlijk gezonde mond

12

Er wordt vaak aan mij gevraagd wat nu de beste tandpasta is. Daar kan ik helaas geen algemeen advies over geven, want ieder mens is anders en ook ieder gebit is anders. Het hangt van de gezondheid van het gebit en van jouw leefstijl af welke tandpasta voor jou het beste is. Ik moet zeggen dat de ervaringen met de tandpasta van BlueM wel erg goed zijn, dus misschien kan ik je toch wel aanraden om deze tandpasta te gaan gebruiken.

Poetsen met Bluem tandpastaHoe werken de producten van BlueM?

In de tandpasta en mondspoeling van BlueM zitten de werkzame stoffen ‘natural oxygen‘ en honing. ‘Natural oxygen’ of actief zuurstof wordt in de geneeskunde al meer dan 100 jaar gebruikt om wondgenezing te bevorderen. Ook in de tandartspraktijk wordt er steeds meer gebruik gemaakt van zuurstof.

Het geheim van de positieve effecten van deze producten is een hoge concentratie zuurstof en een combinatie van honing en zout. Als de honing en het zout in contact komt met het speeksel, dan komt er geleidelijk zuurstof vrij wat het tandvlees nodig heeft om gezond te blijven en te herstellen. Actief zuurstof speelt een zeer belangrijke rol in het proces van wondgenezing en herstel van het tandvlees. Zuurstof is onder andere nodig voor voldoende energie en het transport van bouwstoffen en gereedschap naar een wond. Daarnaast verhoogt zuurstof de antibacteriële activiteiten, dus het ondersteunt het immuunsysteem.

Honing bevat ook antibacteriële en hierdoor zal de kans op gaatjes in het gebit lager worden. De voordelen van honing zijn:

 1. Verwijderen (Eliminatie) van de zes meest voorkomende bacteriën in de mond
 2. De vorming van tandplaque in de mond wordt minder
 3. Door de helende eigenschappen heeft honing een genezende werking op het tandvlees

De smaak van BlueM

Een tandpasta kan nog zulke goede eigenschappen hebben, maar de smaak is toch ook wel erg belangrijk. De tandpasta van BlueM heeft een zachte smaak. Dat wil zeggen dat het geen uitgesproken mint of zout smaak heeft. Ondanks de milde smaak is het een zeer frisse tandpasta, die voor een frisse mond zorgt. Aan de tandpasta van BlueM is geen schuur- of schuimmiddel toegevoegd, waardoor het een natuurlijke verzorging is zonder dat het veel bijwerkingen zal geven. Ook het mondspoelmiddel is fijn om te gebruiken. Dit spoelmiddel is frisser dan de tandpasta, maar mild voor de slijmvliezen in de mond.

Ervaring BluemErvaring in de praktijk

Steeds vaker adviseer ik mensen om de producten van BlueM te proberen. Zo ook aan een mevrouw van 53 jaar die regelmatig last had van geïrriteerd tandvlees, wat ze omschreef als een jeukend gevoel. Na een aantal vragen kwamen we eigenlijk tot de conclusie dat het wel eens een reactie kon zijn op stoffen in tandpasta.

Ik heb haar aangeraden om de producten van BlueM te gaan gebruiken. Toen ze laatst bij me kwam vertelde ze dat ze voor het eerst helemaal geen last had gehad van haar tandvlees. Ze was zo enthousiast, dat ze ook haar collega’s had aangeraden om te gaan poetsen met BlueM.

Het resultaat

Poetsen met de tandpasta van BlueM zorgt voor een schone en frisse mond. Het gebit voelt heerlijk glad aan ondanks dat er geen schuurmiddel in zit. Als je gezond tandvlees wilt en als je een zo natuurlijk mogelijke tandpasta wilt gebruiken, dan zijn de producten van BlueM zeker aan te raden. Zorg hierbij ook voor een gezond voedingspatroon want er zit geen fluoride in de tandpasta en het mondspoelmiddel.

Wil jij poetsen met de tandpasta van BlueM?

Winnen? (winactie gesloten)

Wil je de tandpasta van BlueM winnen? Dit moet je er voor doen

 1. Laat hieronder een leuke reactie achter zodat ik je kan bereiken wanneer je gewonnen hebt
 2. Laat anderen ook kans maken! Deel dit bericht met je vrienden.

De winnaar maak ik  donderdag 29 oktober bekend. Succes! Beatrice is de winnares van deze tandpasta en heeft inmiddels bericht ontvangen.

 

Deel.

12 reacties

  • Ik gebruik al een tijd tandpasta die tanden witter maakt, zogezegd, want eigenlijk zie ik geen verschil. Maar nu werd me een week geleden gezegd dat dit heel slechte tandpasta is. Dus ik wil graag deze tandpasta proberen. Met dank bij voorbaat!

 1. Ik gebruik al jaren tandpasta zonder fluor. Soms maak ik zelf tandpasta.
  Maar ik zou zó graag een goede (zonder troep) tandpasta willen gebruiken die ook nog eens goed voor mijn tandvlees!
  De tandpasta van Bluem lijkt wel heel erg vernieuwend! Ik zou dit graag willen proberen.

 2. Ik ben steeds op zoek naar goede tandpasta zonder fluoride welke toch goed is voor terugtrekkend en gevoelig tandvlees en gevoelige tanden. Das best lastig. Van mijn eigen tandarts en mondhiegeniste moet ik gewoon met fluoridegebruiken omdat je er zo weinig van binnenkrijgt. Maar je leven lang een beetje is bij elkaar toch best veel. Ik gebruik liever geen fluoride…. Dus deze Bluem zou ik wel willen proberen. Vind m wel prijzig dus eerst winnen om m uit te proberen lijkt me tof.

 3. Hallo,zelf gebruik ik al jaren de tandpasta van Manuka Health,manuka&propolis met manuka olie ,ook zeer goed als je je tandvlees ermee poetst,mijn tandarts zegt altijd je tanden zijn zo gezond omdat je gezond tandvlees heb,ben naar de 60 en heb bijna al mijn tanden en kiezen nog.De tandpasta is duur,maar ik weet zeker dat door de tandpasta mijn tandvlees en gebit zo gezond zijn.Maar een keer iets nieuws uitproberen is altijd interessant.

 4. Zou je deze ook aanraden bij ontstoken tandvlees? Ik poets elke dag 2 keer en gebruik ragers maar mijn beugel hebt natuurlijk ook niet erg mee en ik ben wel een beetje klaar met mijn ontstoken tandvlees 🙁

 5. Margo Jorissen on

  Ben op 54-jarige leeftijd aan een beugeltraject begonnen. Door al het metaal en overgevoeligheid daarvoor, reageerden slijmvliesvlees en tandvlees erg heftig op de meeste tandpasta’s en mondspoelmiddelen. Met name Sodium Lauryl Sulfaat, wat veel wordt gebruikt, was de oorzaak van witte velletjes en een harige gele tong en branderig gevoel. Op aanraden van mijn mondhygiëniste BlueM tandpasta en mondspoeling gaan gebruiken. Sindsdien een schone frisse mond. Mijn tandvlees, tong en slijmvlies hebben zich hersteld. Ik wil nooit meer anders.

Laat een reactie achter