Review: BlueM voor een natuurlijk gezonde mond

Er wordt vaak aan mij gevraagd wat nu de beste tandpasta is. Daar kan ik helaas geen algemeen advies over geven, want ieder mens is anders en ook ieder gebit is anders. Het hangt van de gezondheid van het gebit en van jouw leefstijl af welke tandpasta voor jou het beste is. Ik moet zeggen dat de ervaringen met de tandpasta van BlueM wel erg goed zijn, dus misschien kan ik je toch wel aanraden om deze tandpasta te gaan gebruiken.

Poetsen met Bluem tandpastaHoe werken de producten van BlueM?

In de tandpasta en mondspoeling van BlueM zitten de werkzame stoffen ‘natural oxygen‘ en honing. ‘Natural oxygen’ of actief zuurstof wordt in de geneeskunde al meer dan 100 jaar gebruikt om wondgenezing te bevorderen. Ook in de tandartspraktijk wordt er steeds meer gebruik gemaakt van zuurstof.

Het geheim van de positieve effecten van deze producten is een hoge concentratie zuurstof en een combinatie van honing en zout. Als de honing en het zout in contact komt met het speeksel, dan komt er geleidelijk zuurstof vrij wat het tandvlees nodig heeft om gezond te blijven en te herstellen. Actief zuurstof speelt een zeer belangrijke rol in het proces van wondgenezing en herstel van het tandvlees. Zuurstof is onder andere nodig voor voldoende energie en het transport van bouwstoffen en gereedschap naar een wond. Daarnaast verhoogt zuurstof de antibacteriële activiteiten, dus het ondersteunt het immuunsysteem.

Honing bevat ook antibacteriële en hierdoor zal de kans op gaatjes in het gebit lager worden. De voordelen van honing zijn:

 1. Verwijderen (Eliminatie) van de zes meest voorkomende bacteriën in de mond
 2. De vorming van tandplaque in de mond wordt minder
 3. Door de helende eigenschappen heeft honing een genezende werking op het tandvlees

De smaak van BlueM

Een tandpasta kan nog zulke goede eigenschappen hebben, maar de smaak is toch ook wel erg belangrijk. De tandpasta van BlueM heeft een zachte smaak. Dat wil zeggen dat het geen uitgesproken mint of zout smaak heeft. Ondanks de milde smaak is het een zeer frisse tandpasta, die voor een frisse mond zorgt. Aan de tandpasta van BlueM is geen schuur- of schuimmiddel toegevoegd, waardoor het een natuurlijke verzorging is zonder dat het veel bijwerkingen zal geven. Ook het mondspoelmiddel is fijn om te gebruiken. Dit spoelmiddel is frisser dan de tandpasta, maar mild voor de slijmvliezen in de mond.

Ervaring BluemErvaring in de praktijk

Steeds vaker adviseer ik mensen om de producten van BlueM te proberen. Zo ook aan een mevrouw van 53 jaar die regelmatig last had van geïrriteerd tandvlees, wat ze omschreef als een jeukend gevoel. Na een aantal vragen kwamen we eigenlijk tot de conclusie dat het wel eens een reactie kon zijn op stoffen in tandpasta.

Ik heb haar aangeraden om de producten van BlueM te gaan gebruiken. Toen ze laatst bij me kwam vertelde ze dat ze voor het eerst helemaal geen last had gehad van haar tandvlees. Ze was zo enthousiast, dat ze ook haar collega’s had aangeraden om te gaan poetsen met BlueM.

Het resultaat

Poetsen met de tandpasta van BlueM zorgt voor een schone en frisse mond. Het gebit voelt heerlijk glad aan ondanks dat er geen schuurmiddel in zit. Als je gezond tandvlees wilt en als je een zo natuurlijk mogelijke tandpasta wilt gebruiken, dan zijn de producten van BlueM zeker aan te raden. Zorg hierbij ook voor een gezond voedingspatroon want er zit geen fluoride in de tandpasta en het mondspoelmiddel.

Wil jij poetsen met de tandpasta van BlueM?

Winnen? (winactie gesloten)

Wil je de tandpasta van BlueM winnen? Dit moet je er voor doen

 1. Laat hieronder een leuke reactie achter zodat ik je kan bereiken wanneer je gewonnen hebt
 2. Laat anderen ook kans maken! Deel dit bericht met je vrienden.

De winnaar maak ik  donderdag 29 oktober bekend. Succes! Beatrice is de winnares van deze tandpasta en heeft inmiddels bericht ontvangen.

Tips:

 

21 Reactie's
 • Sabine
  Geplaatst op 14:25h, 22 oktober Beantwoorden

  Lijkt me een fijne tandpasta! Ik ben geschrokken van wat er in de gangbare tandpasta zit…

  • Beatrice
   Geplaatst op 11:18h, 28 oktober Beantwoorden

   Ik gebruik al een tijd tandpasta die tanden witter maakt, zogezegd, want eigenlijk zie ik geen verschil. Maar nu werd me een week geleden gezegd dat dit heel slechte tandpasta is. Dus ik wil graag deze tandpasta proberen. Met dank bij voorbaat!

 • Ellis
  Geplaatst op 09:23h, 25 oktober Beantwoorden

  Wat kost deze tandpasta en waar kun je het kopen?

  • Yvonne
   Geplaatst op 10:08h, 25 oktober Beantwoorden

   De tandpasta is 12 euro voor een tube. Je kunt hem hier winnen en in de toekomst aanschaffen. Groeten Yvonne

  • Johan Blijdorp
   Geplaatst op 10:47h, 04 november Beantwoorden

   de tandpasta is verkrijgbaar online via http://www.bluemcare.com of bij de apotheek.

   Mvg

   Johan Blijdorp

 • José Goes
  Geplaatst op 09:35h, 25 oktober Beantwoorden

  Ik gebruik al jaren tandpasta zonder fluor. Soms maak ik zelf tandpasta.
  Maar ik zou zó graag een goede (zonder troep) tandpasta willen gebruiken die ook nog eens goed voor mijn tandvlees!
  De tandpasta van Bluem lijkt wel heel erg vernieuwend! Ik zou dit graag willen proberen.

 • Monique
  Geplaatst op 06:48h, 27 oktober Beantwoorden

  Ik ben steeds op zoek naar goede tandpasta zonder fluoride welke toch goed is voor terugtrekkend en gevoelig tandvlees en gevoelige tanden. Das best lastig. Van mijn eigen tandarts en mondhiegeniste moet ik gewoon met fluoridegebruiken omdat je er zo weinig van binnenkrijgt. Maar je leven lang een beetje is bij elkaar toch best veel. Ik gebruik liever geen fluoride…. Dus deze Bluem zou ik wel willen proberen. Vind m wel prijzig dus eerst winnen om m uit te proberen lijkt me tof.

 • Sil
  Geplaatst op 08:09h, 27 oktober Beantwoorden

  Hallo,zelf gebruik ik al jaren de tandpasta van Manuka Health,manuka&propolis met manuka olie ,ook zeer goed als je je tandvlees ermee poetst,mijn tandarts zegt altijd je tanden zijn zo gezond omdat je gezond tandvlees heb,ben naar de 60 en heb bijna al mijn tanden en kiezen nog.De tandpasta is duur,maar ik weet zeker dat door de tandpasta mijn tandvlees en gebit zo gezond zijn.Maar een keer iets nieuws uitproberen is altijd interessant.

 • Amber
  Geplaatst op 10:30h, 15 januari Beantwoorden

  Zou je deze ook aanraden bij ontstoken tandvlees? Ik poets elke dag 2 keer en gebruik ragers maar mijn beugel hebt natuurlijk ook niet erg mee en ik ben wel een beetje klaar met mijn ontstoken tandvlees 🙁

  • Yvonne
   Geplaatst op 10:39h, 15 januari Beantwoorden

   Deze kan je zeker gebruiken bij ontstoken tandvlees. En inderdaad, een beugel helpt niet echt mee.

 • Margo Jorissen
  Geplaatst op 21:02h, 28 oktober Beantwoorden

  Ben op 54-jarige leeftijd aan een beugeltraject begonnen. Door al het metaal en overgevoeligheid daarvoor, reageerden slijmvliesvlees en tandvlees erg heftig op de meeste tandpasta’s en mondspoelmiddelen. Met name Sodium Lauryl Sulfaat, wat veel wordt gebruikt, was de oorzaak van witte velletjes en een harige gele tong en branderig gevoel. Op aanraden van mijn mondhygiëniste BlueM tandpasta en mondspoeling gaan gebruiken. Sindsdien een schone frisse mond. Mijn tandvlees, tong en slijmvlies hebben zich hersteld. Ik wil nooit meer anders.

  • Yvonne
   Geplaatst op 10:58h, 29 oktober Beantwoorden

   Beste Margot, bedankt voor je mooie bericht. Wat goed om te horen dat je zoveel baat hebt bij deze tandpasta!

 • Dorothée Mensink
  Geplaatst op 10:56h, 31 december Beantwoorden

  Ik heb nu ook 4 tubes Blue M besteld. Ben benieuwd of ik nu minder last ga krijgen van ontstoken tandvlees. Niet dat ik constant ontstoken tandvlees heb, maar zo nu en dan heb ik het toch op verschillende plaatsen in de mond. Terwijl ik uiterst secuur poets. Ben 65 jaar en merk sinds 2 jaar de ouderdom in de mond.

  Ben benieuwd hoe het zal gaan met de BlueM tandpasta. Het is wel erg duur en vraag me af waarom het zo duur is? Als veel mensen het gaan gebruiken zou het dan goedkoper worden?

  Vraag me alleen af hoe je aan de nodige fluor in de voeding kunt komen. Ik eet gezonder dan de meeste mensen, maar door mijn leeftijd merk ik dat de eetlust wat af begint te nemen. Hoe komt je aan de benodigde fluor? Dat vraag ik me dus af.

  • Yvonne
   Geplaatst op 12:10h, 31 december Beantwoorden

   Wat goed dat je deze tandpasta hebt aangeschaft. Laat je me jouw ervaring met de tandpasta weten?

   • Dorothée Mensink
    Geplaatst op 11:02h, 05 februari Beantwoorden

    Tot nu toe hele goede ervaring met de tandpasta. Ik merk vooral dat de tanden langer glad en schoon aan blijven voelen. Dat verschil met gewone tandpasta merk ik heel duidelijk. In juni weer naar de mondhygiest en ben benieuwd of er minder plak zit dan anders. Ik denk zelf dat het minder zal zijn, gezien het gevoel wat ik nu heb met deze tandpasta. Ik heb geen makkelijk gebit, omdat ik tientallen jaren terug flapoperaties heb gehad. Ik moet het dus heel goed onder controle houden. Met deze tandpasta zal dat nog veel beter gaan.

    Die gel op ontstoken tandvlees snap ik niet goed. Het mag niet langer dan een uur op het tandvlees zitten, maar het blijf nog geen tiental seconden zitten. Dat krijg geen mens voor elkaar om het een uur te laten zitten. Ik maak het nu op door de tandenragers er in te dopen en zo tussen de tanden schoon te maken tot het op is.

    Ik kan nog niet zeggen of ik minder ontstekingen krijg wat het tandvlees betreft, maar dat laat ik hier dan nog wel weten. Tot nu toe erg tevreden met de tandpasta. Tanden glanzen ook meer.

    • Yvonne
     Geplaatst op 13:14h, 05 februari Beantwoorden

     Beste Dorothée bedankt voor je reactie. Hoe breng je de gel nu aan?

     • Dorothée Mensink
      Geplaatst op 22:46h, 14 februari

      Hallo Yvonne,

      dat deed ik gewoon met de tube. Ik weet dat er ook van die spuitjes te koop zijn en dat zal makkelijjker gaan, maar ik geloof gewoon niet dat dit spul blijft zitten. Met het speeksel in je mond is het zo weg. Intussen heb ik alles weer goed onder controle mede door de tandpasta, dus de tijd zal leren of de tandpasta voldoende is voor het onder controle houden. Het mondwater heb ik ook in huis, maar die is nu half leeg, omdat ik de boel nu onder controle heb. Is dus niet nodig nu. Het is hele goede tandpasta zonder te overdrijven.

     • Anita R.E. Klawer
      Geplaatst op 12:01h, 03 november

      Het valt mij op, dat er geen reactie is op bovenstaande bericht, volgens mij blijft de gel inderdaad geen 10 seconde zitten op je tandvlees. Ik gebruik de Oral Gel ook sinds eergisteren i.v.m. ontstoken tandvlees en ik zie het er zo ‘van afglijden’.
      Droog maken met wattenstaafjes, zoals in de bijsluiter wordt aangeraden, werkt niet. Kortom hoe zien jullie dit?

     • Yvonne
      Geplaatst op 21:30h, 06 november

      Beste Anita, Bedankt voor je vraag. Als je de gel op de tandvleesrand aanbrengt, dan zal een gedeelte van de gel in de ruimte tussen de tand en het tandvlees blijven zitten. Daarnaast zijn de moleculen zo klein dat ze in het weefsel doordringen.

  • Yvonne
   Geplaatst op 12:16h, 31 december Beantwoorden

   Fluoride is een spoorelement, wat wil zeggen dat het lichaam er maar heel weinig van nodig heeft. Fluoride zit in vrijwel alle voedingsmiddelen en met name in zeevis en thee.

  • Yvonne
   Geplaatst op 12:25h, 31 december Beantwoorden

   Let wel op dat je het aantal eermomenten beperkt en suikerrijke voeding zo veel mogelijk beperkt. Daarnaast is een goede speekselfunctie van belang en een voeding rijk in calcium magnesium vitamine D en voldoende vitamine K

Geef een reactie