Borstelkit tandenborstel bamboe

Review: De ecologische tandenborstel van Borstelkit + WIN

Normaal gesproken vind ik het heerlijk om met een elektrische borstel te poetsen. Over het algemeen gebruik ik de roterende tandenborstel van Oral-B. Deze wissel ik echter regelmatig af met de sonische elektrische borstel van Philips. Toch komt het ook wel eens voor dat ik een handtandenborstel gebruik. Over het algemeen gaat mijn handtandenborstel mee in de koffer als ik op vakantie ga. Daarom ben ik dan ook erg benieuwd naar de tandenborstel van Borstelkit.

De handtandenborstel van het bedrijf Borstelkit

Het Team Borstelkit is een jong bedrijf die streeft naar de beste ervaring op het gebied van tandenpoetsen. Daarom bieden zij een handtandenborstel aan die 100% biologisch afbreekbaar is. De tandenborstel is namelijk uitsluitend gemaakt van bamboe. Van nature is bamboe anti-bacterieel, waardoor er tijdens het kweken van dit gewas geen pesticiden en andere hulpmiddelen nodig zijn. Na gebruik kan je de tandenborstel bij het gft-afval weggooien. Naast dat het hier om een milieuvriendelijke tandenborstel gaat, heeft het ook nog eens een elegant design.

Weet je dat bamboe het snelst groeiende materiaal op aarde is?

Mijn ervaring met de tandenborstel

Ik ben erg gecharmeerd van het mooie uiterlijk van de tandenborstel. En als je dan toch twee keer per dag je tanden poetst, waarom dan niet met een tandenborstel die er ook nog eens mooi uitziet. Daarnaast houd ik van natuurlijke en milieuvriendelijke producten. Maar het is natuurlijk ook erg belangrijk dat de tandenborstel wel zijn werk doet.

De eerste keer dat ik de tandenborstel gebruikte viel me al direct op dat het heerlijk zachte haren heeft. Voor diegene die gewend zijn aan hard en stevig poetsen is dit waarschijnlijk even wennen. Doordat de haartjes zo zacht zijn kan je gemakkelijk overal bijkomen. Je zal misschien verwachten dat vooral hard poetsen met een harde tandenborstel goed schoonmaakt, maar dat is niet het geval. Na afloop van mijn 2 minuten poetsroutine voelen mijn tanden heerlijk glad aan. Nog een andere fijne bijkomstigheid is dat de borstel goed in de hand ligt, waarschijnlijk door zijn ronde vorm. Daarnaast is het handvat van bamboehout en dit heeft een natuurlijk anti-slip effect.

Als ik dan toch een heel klein minpuntje mag geven. Tijdens de allereerste poetsbeurt verloor mijn borstel een zwart haartje. Waarschijnlijk was dit toeval, want het is gelukkig bij die ene keer gebleven. Het is daarna niet meer gebeurd.

Win een exemplaar (gesloten)

Heb jij op zoek naar een fijne handtandenborstel die ook nog eens biologisch afbreekbaar is? Ik vind het erg leuk dat ik iemand blij mag maken deze tandenborstel. Dit moet je er voor doen?

 • Laat hieronder een leuke reactie achter zodat ik je kan bereiken wanneer je gewonnen hebt. Waarom is de tandenborstel van Borstelkit echt iets voor jou?
 • Deel het! Deel de post met familie en vrienden heel gemakkelijk via de buttons onderaan deze post.

De winnaar wordt op zaterdag 14 maart bekend gemaakt. De winnaar is inmiddels bekend en heeft bericht ontvangen.

Tags:
,
2 Reactie's
 • Celeste Hoogland
  Geplaatst op 17:27h, 04 maart Beantwoorden

  Leukk ik ga dinsdag een maand op vakantie naar de Filipijnen dus dit is dan een ideale tandenborstel om mee te nemen en gelijk goed uit te proberen!😁😷

 • Anita H.
  Geplaatst op 21:22h, 12 maart Beantwoorden

  Ik maak al jaren gebruik van een elektrische tandenborstel. Onlangs heb ik van mijn (biologische) tandarts het dringende advies gekregen om na te poetsen met een handtandenborstel. Dat advies heb ik tot op heden nog niet opgevolgd. Beetje nalatigheid eigenlijk. Maar goed, ik wil sowieso graag met gezonde spullen werken, Deze te winnen tandenborstel zit in die categorie.

Geef een reactie