Review: De Leuke, Lekkere, Oergezonde Lunchtrommel

Nog geen kwart van de Nederlanders eet voldoende groente en fruit en ook kinderen komen niet aan de dagelijkse hoeveelheid van 50-100 gram groenten. (Bron: Nationaal Kompas) Eigenlijk zou iedere maaltijd als basis groenten of fruit moeten bevatten, maar dit is vaak niet het geval.

Hoe belangrijk is het eten van groenten en fruit eigenlijk?

Groenten en fruit bevatten tal van gezonde voedingsstoffen die onze gezondheid ondersteunen.

 • Vitamines uit fruit zijn nodig om tal van processen in ons lichaam goed te laten verlopen. Vitamine C is een bekende vitamine die nodig is sterk bindweefsel en bij een tekort zie je bloedend tandvlees
 • Mineralen uit groenten en fruit zijn nodig als bouwstof. Calcium komt veel voor in broccoli en spinazie en dit mineraal is van belang voor sterke botten en tanden
 • Als je voldoende vezels uit groenten en fruit eet zorg je op een natuurlijke manier voor een juiste balans tussen de goede bacteriën en pathogenen (slechte bacteriën) in de mond en darmen. 80% van onze gezondheid bevindt zich in de darmen en deze beginnen al in de mond. Voldoende voedingsvezels helpen een gezondheid te verbeteren

OerlunchDe Leuke, Lekkere, Oergezonde Lunchtrommel

Het blijkt dat het best moeilijk is om aan voldoende groenten en fruit te komen op een dag. Yvonne van Stigt probeert je met het boekje De leuke, lekkere, oergezonde lunchtrommel te inspireren om een gezonde lunchtrommel samen te stellen. Het boek is speciaal geschreven voor iedereen die ook tijdens de lunch een gezonde en voedzame maaltijd wil eten.

Deel 1 van het boekje is gericht op de volwassen “overblijver”. Thuis een gezonde lunch samenstellen dat lukt nog wel als je de juiste ingrediënten in huis hebt, maar hoe doe je dit op het werk? In het tweede deel wordt er op een speelse manier aandacht geschonken aan het verwerken van groenten en fruit in het eten van kinderen. Gelukkig geeft Yvonne ook adviezen over hoe je een gezonde lunch kunt meenemen naar school of naar je werk en ze laat je weten hoe dit vers kunt houden. Met de handige tips voor iedereen met een druk en hectisch bestaan heb je ook geen excuses meer om een oergezonde lunch over te slaan.

Het oog wil ook wat

Het handzame boekje is erg overzichtelijk. Er staan 75 recepten in die jouw gezondheid bevorderen en je meer energie zullen geven. De recepten zijn niet moeilijk om te maken en je hebt er geen ingrediënten voor nodig die je nergens kunt kopen. Alle recepten worden begeleid door mooie foto’s waardoor je direct zin krijgt om een lekkere lunchbox samen te stellen.

Conclusie

Vind jij het lastig om je kinderen meer groenten en fruit te laten eten? Of zou je zelf meer tips willen hebben om gezonder te eten? Yvonne van Stigt heeft dit boekje met oergezonde recepten speciaal uitgegeven om ook jouw gezond te laten lunchen. Bij mij ligt het boekje in mijn keuken en heb mij laten inspireren door de heerlijke recepten die er in staan en die makkelijk te bereiden zijn.

Oergezonde lunchtrommel_2WINACTIE (gesloten)

De Leuke, Lekkere, Oergezonde Lunchtrommel kan jij winnen! Wil je kans maken op dit leuke boek? Like Oergezonde mond en laat onderaan dit bericht een reactie achter met daarin waarom jij dit boekje goed kan gebruiken.

De winactie is afgelopen en de winnaar is bekend. Kim heeft het boekje De Leuke, Lekkere, Oergezonde lunchtrommel gewonnen.

Heb je niet gewonnen? Het boekje is ook te koop bij Bol.com>>

9 Reactie's
 • Rob Floris
  Geplaatst op 12:22h, 29 april Beantwoorden

  Met 3 opgroeiende kids en een hectisch leven is het erg makkelijk overstag te gaan voor gemak en dus minder gezond. Ik zou graag die Gezonde Lunchtrommel willen hebben om meer geïnspireerd te raken het goed te blijven doen voor met name mijn kids.

 • Jolanda
  Geplaatst op 13:17h, 29 april Beantwoorden

  Ik zou dit boekje supergoed kunnen gebruiken, ik probeer op mijn voeding te letten, maar op mijn werk ( verpleeghuis) is dat niet altijd even makkelijk in de middag eten ze daar warm en kom ik zelf vaak niet verder dan een cracker, in de avond eten ze brood, en daar ga ik dan niet bij zitten met een warme maaltijd. Een gezonde lunchtrommel zou dus wel erg goed zijn voor de nodige vitamines.

 • Christel
  Geplaatst op 06:03h, 30 april Beantwoorden

  Eind vorig jaar heb ik dit boekje in een vlaag van verstandsverbijstering verkocht omdat mijn boekenkast te vol werd en ik een aantal voedingsboeken wilde opruimen. Tot op de dag van vandaag heb ik er spijt van. Vooral omdat ik zelf niet veel verder kom dan de traditionele lunch met brood en heel soms een salade. Bovendien vier ik 7 mei mijn verjaardag en wat zou het leuk zijn als ik dan als cadeautje dit boekje zou winnen!

 • Marieke
  Geplaatst op 08:38h, 30 april Beantwoorden

  Dit boekje zou me perfect kunnen inspireren om voor mijn kleine meid en mezelf lekkere, gezonde, afwisselende lunches te bereiden. Ik wil haar zoveel mogelijk variaties leren te eten, maar kan het zelf nooi zo goed bedenken. Een beetje hulp is dan ook zeer welkom!

 • Klarike Post
  Geplaatst op 15:27h, 05 mei Beantwoorden

  Het is en blijft lastig om gezond te eten op elk moment van de dag. Sinds een half jaar probeer ik gezond te eten en dat lukt aardig. Ook omdat het studentenhuis waarin ik woon gezonder is gaan leven, het is een trend geworden binnen ons huis. Gezond eten en als het even kan ook sporten. Toch heb ik zoals hierboven benoemd er vaak moeite mee omdat ik in het laatste stukje van mijn studie zit en een startende onderneming heb. Soms hectisch en druk, snel even wat meepakken en denken ‘morgen eet ik wel weer gezond’. Zou daarom erg leuk en inspirend vinden om dit boek samen met mijn huisgenoten te ontdekken.

 • Kim
  Geplaatst op 15:42h, 05 mei Beantwoorden

  Zo kan ik mijn kinderen ook laten kiezen waardoor de kans groter is dat het ook opgegeten wordt:)

 • Els
  Geplaatst op 15:51h, 05 mei Beantwoorden

  Een goedgevulde gezonde lunchbox is een traktaktie waar je superblij van wordt,

 • Kim
  Geplaatst op 15:52h, 05 mei Beantwoorden

  Gezonde voeding is sinds de komst van mijn kind mijn pet sleeve maar het is niet makkelijk om je kind een gezonde brooddoos mee te geven. Ik kan wel wat extra inspiratie gebruiken 😉

 • sanne
  Geplaatst op 16:01h, 05 mei Beantwoorden

  Ik zou dit boekje ontzettend graag willen winnen omdat ik heel graag gezond en voedzaam wil lunchen en mijn brood inname wil verminderen . Ik weet alleen geen goede alternatieven. Daarnaast heb ik de ziekte van crohn en is het dus extra belangrijk voor me om gezond te eten omdat mij lichaam voedingstoffen slecht opneemt. Dus ja, heel graag! Zodat ik in de toekomst lekkere gezonde lunches kan maken en meenemen,die ook nog eens bij zullen dragen aan het zo gezond mogelijk houden van mijn lichaam.

Geef een reactie