Review: De Snelle Superfood Chef + Winactie

Superfood, hebben we ze echt nodig voor een gezonde mond en lijf? Over het onderwerp is in ieder geval al ontzettend veel gezegd en geschreven. Als je het mij vraagt zijn superfoods een heerlijke aanvulling op je maaltijd en daarom ben ik nieuwsgierig naar het boek dat Jesse van der Velde hier over schreef. 

Wat staat er in het boek?

In de Snelle Superfood Chef vind je informatie over superfoods die jou kunnen helpen naar een maximale gezondheid. Pure, onbewerkte voeding is de voeding die het meest geschikt is voor ons lijf. Het maakt niet uit of de voedingsmiddelen afkomstig zijn uit exotische oorden of dat het gaat om groente en fruit uit eigen land.

Het boek bestaat uit twee delen. In het eerste gedeelte worden verschillende systemen van het lichaam behandeld, zoals de natuurlijke reiniging en ondersteuning van het immuunsysteem. Daarnaast worden de anti-oxidanten, goede energieboosters en het belang van jodium besproken.

In het tweede deel van de Snelle Superfood Chef vind je 80 heerlijke recepten. Denk hierbij aan smoothies, shotjes, ijsjes, toetjes, soepen en salades.

Visie van de Snelle Superfood Chef

De schrijvers van dit boek weten dat superfoods geen vervanging zijn van een goede en gezonde maaltijd. Superfoods kunnen echter wel een aanvulling zijn op een algemeen voedingspatroon. Je kunt ze gebruiken als gezond alternatief voor bepaalde minder gezonde ingrediënten, zoals fastfood en suikerrijke voedingsmiddelen. Je kunt echter ook de meer gangbare voedingsmiddelen gebruiken om een ongezond voedingsmiddel te vervangen. Als voorbeeld nemen we het anti-oxidant Vitamine C. Deze vitamine speelt een zeer belangrijke rol voor het behoud van gezond tandvlees en voor het herstel van tandvleesontstekingen. Het komt van nature voor in groenten en fruit, maar er zijn superfoods die bekend staan om de grote hoeveelheden anti-oxidanten. Enkele superfoods met veel anti-oxidanten zijn: rauwe cacao, gojibessen en bosbessen. Deze kan je ook aan je maaltijd toe  voegen voor extra anti-oxidanten. In het boek vind je nog veel meer superfoods die het immuunsysteem ondersteunen.

Over de auteurs

Het boek is geschreven door Jesse van der Velde en Annemieke de Kroon. Jesse is verjongingscoach en hij heeft als missie om mensen te helpen genezen. Hij heeft al meerdere boeken op zijn naam staan. Voor dit boek deed hij zelf veel onderzoek naar superfoods en deze informatie deelt hij graag.

Annemieke is gepassioneerd kok en hormoonfactortrainer. Voor dit boek werd ze uitgedaagd om makkelijke recepten te maken die in de blender kunnen en die ook nog eens snel klaar zijn. Dit is haar zeker gelukt!

Een recept uit de Snelle Superfood Chef

Het is lente en daarom geef ik je een heerlijk recept voor een superfood ijsje. Dit ijsje is hartstikke makkelijk om te maken en je zult je vingers er bij af likken!

Ingrediënten

1 bevroren banaan
1/2 rijpe banaan
1 el rauwe cacaopoeder
1/2 el maca (optioneel)
1 el geknipte vijgenstukjes (optioneel)
1 tl cacaonibs

Bereiding

 • Blend de banaan, cacaopoeder (en maca) tot een romig geheel
 • Schep de vijgen en nibs erdoor
 • Doe het in een groot glas en serveer direct of zet nog even in de vriezer

Het oorspronkelijke recept bestaat uit meerdere lagen, maar ik vind het zo al lekker!

De Snelle Superfood Chef winnen? (Gesloten)

Wil jij dit boek van Jesse van de Velde winnen? Dit moet je er voor doen

 1. Laat hieronder een leuke reactie achter zodat ik je kan bereiken wanneer je gewonnen hebt.
 2. Deel het! Deel de post met familie en vrienden op facebook of instagram, zodat nog meer mensen kans kunnen maken.

De winnaar maken we zaterdag 8 april bekend! De winnaar is bekend en heeft een bericht  ontvangen. Gefeliciteerd Anna!

De snelle superfood chef

De snelle superfood chef€ 23,50


5 Reactie's
 • Anita H.
  Geplaatst op 00:36h, 31 maart Beantwoorden

  Ik kom heel graag in aanmerking voor dit boek. Gezonde voeding staat hoog op mijn prioriteitenlijst. Maar met superfoods heb ik nog niet echt veel ervaring.

 • Anna
  Geplaatst op 08:35h, 02 april Beantwoorden

  Ik bereid graag een goede gezonde maaltijd voor mijn gezin. benieuwd naar de recepten in dit boek!

 • Karin
  Geplaatst op 21:46h, 05 april Beantwoorden

  Oh, wat lijkt me dit een fijn boek en een goede aanvulling op mijn goede voornemens die ik al 12 weken heel trouw volhoud!

 • Gabriella
  Geplaatst op 09:13h, 06 april Beantwoorden

  Wauw, dit lijkt me echt een superbook! Fijn dat uitleg over anti-oxidanten, jodium en energieboosters gecombineerd worden met recepten. Lekker praktisch, daar houd ik van.

 • Eline Roubos
  Geplaatst op 09:59h, 07 april Beantwoorden

  Lijkt me een fantastisch boek als aanvulling op oergezonde mond en de boeken van Rens Kroes.
  Ik zoek vooral in drukke tijden naar makkelijke snelle maar vooral gezonde en goed onderbouwde gerechten maar daar kan ik nog flink wat hulp in gebruiken…
  Met een druk gezinsleven en altijd tijd tekort 😉 kunnen we wel wat goede tips gebruiken!!

Geef een reactie