Tongschraper OrganiBrusch

Review: de tongreiniger van Organibrush

Heb jij wel eens een tongschraper gebruikt? Of denk je nu wat is dat eigenlijk en is dat wel nodig? Als er regelmatig een beslag op je tong te zien is, dan is het zeker aan te raden om een tongschraper te gebruiken. Onlangs mocht ik de tongschraper van OrganiBrush uitproberen. Ben je benieuwd naar mijn ervaring?

Wat is een tongschraper?

Een tongschraper is een instrument waarmee je tongbeslag kan weghalen. Tongbeslag bestaat onder andere uit bacteriën. Het kan zich makkelijk aan het oppervlak van de tong hechten, vanwege de structuur. Tongbeslag, of eigenlijk de bacteriën in het tongbelag zijn een belangrijke veroorzaker van een slechte adem, ook wel halitose genoemd. Een tongschraper wordt ook wel een tongreiniger genoemd.

Je kan voor het reinigen van je tong ook een tandenborstel gebruiken, maar een tongreiniger werkt over het algemeen beter en fijner. De tongreiniger is speciaal ontworpen om ook bij het achterste gedeelte van je tong te komen. Juist helemaal achterin de mond, op het achterste gedeelte van je tong vind je de meeste tongbeslag.

Hoe ziet een tongschraper er uit?

In Europa is de tong reinigen og geen alledaagse gebeurtenis, maar in Japan en de Verenigde Staten wordt er veel meer gebruik gemaakt van de tongschraper.  De oudste exemplaren stammen zelfs al uit de Romeinse tijd. Ze werden eerst gemaakt van metaal en vervolgens van zilver of ivoor. De huidige tongschrapers worden van kunststof gemaakt, maar inmiddels is er één van een ander materiaal: koper.

Wie is Organibrush?

OrganiBrush is een Nederlands merk dat staat voor duurzame mondverzorgingsproductenDe producten in de lijn van OrganiBrush zijnzorgvuldig gekozen en ontwikkeld in samenwerking met mondhygiëniste Laura Numan.

De tongschraper / tongreiniger van OrganiBrush is gemaakt van 100% koper. Dit materiaal is gekozen omdat koper van nature antibacterieel is. Daarnaast bevat de tongschrapergeen schadelijke stoffen, dus het heeft geen nadelige effecten op het milieu als je hem weggooit.

Mijn ervaring

Naast dat de tongschraper van OrganiBrush er mooi uitziet is het ook nog eens een heel fijn hulpmiddel. De meeste tongreinigers zijn van plastic en kunnen hierdoor best scherp aanvoelen. Deze tongschraper heeft een gebogen en glad oppervlak waardoor je makkelijk achterin de mond kunt komen en het voelt ook nog eens aangenaam aan. Dit is echt een product waar je heel veel plezier aan zult beleven. Gebruik de tongschraper dagelijks om de tong mooi schoon te maken. Doe dit bij voorkeur voordat je gaat slapen. ‘s Avonds heb je namelijk minder effect van de reinigende functie van het speeksel.

Deze tongschraper is te koop bij Mondgezond.com

Tips

1 Reactie
  • willeke oskam
    Geplaatst op 11:05h, 23 maart Beantwoorden

    Met koperen tongschraper een fantastische toekomst tegemoet

    Design prachtig, milieuvriendelijk, makkelijk in gebruik, bacteriën op tong worden verwijderd en een grotere glimlach..
    ‘Zeg nou eens, wie wil dit niet op zijn wastafel hebben?‘

Geef een reactie