Earthpaste

Review: Earthpaste tandpasta met slechts 5 ingrediënten

Earthpaste is een tandpasta op basis van ingrediënten uit de natuur. Dat klinkt erg aantrekkelijk, dus ik ben benieuwd of dit een fijne tandpasta is om dagelijks je gebit mee te reinigen. Wat denk jij?

Eenvoud van de natuur

Earthpaste gelooft in de eenvoud van de natuur. Ze zijn op zoek gegaan naar een goede, natuurlijke tandpasta. Het merk heeft alle overbodige ingrediënten verwijderd, die je in commerciële tandpasta’s vindt. De  5 top ingrediënten moet uiteindelijk zorgen voor een glimmende glimlach, een gezonde mond en optimale mondhygiëne.

Een natuurlijke tandpasta met slechts 5 ingrediënten

Wat zit er in deze natuurlijke tandpasta?

De tandpasta bevat geen glycerine, fluoride, SLS en kleurstoffen, maar wat zit er dan wel in? Earthpaste geeft aan te bezitten over 5 top ingrediënten:

 1. Biologische klei, ofwel Food Grade Redmond Clay
 2. Zuiver water dat van de klei een crèmige tandpasta maakt
 3. Biologische xylitol uit berk en maïs. Dit geeft de tandpasta’s een zoete  smaak. Daarnaast vermindert xylitol de bacterievorming die verantwoordelijk is voor tandbederf. Er is een variant van Earthpaste zonder xylitol verkrijgbaar
 4. In Earthpaste vind je wintergreen, Tea Tree olie en menthol. Dit zijn essentiële oliën die uit plantmateriaal gewonnen worden. Ze worden gebruikt als smaakstof, geurstof, alternatief geneesmiddel
 5. Real Salt is een natuurlijk zeezout met meer dan 60 mineralen. Dit zeezout zit in Earthpaste tandpasta omwille van de smaak. Het draagt ook bij aan je mondhygiëne.

Earthpaste Cinnamon

Weer eens iets anders, want Earthpaste komt met een variant waar kaneel in zit. Waarom Earthpaste een tandpasta heeft met kaneel?  Omdat deze specerij over een aantal bijzondere eigenschappen beschikt, zoals:

 • Kaneel is antiviraal en antibacterieel.
 • Het is pijnstillend. Je kunt deze tandpasta inzetten als je last hebt van een aft of ontstoken tandvlees.
Earthpaste Cinnamon bevat geen menthol of essentiële pepermuntolie. Je kunt de tandpasta daarom goed gebruiken bij homeopathie.

Iedere tandpasta een eigen smaak

De tandpasta’s van Earthpaste hebben allemaal een eigen karakteristieke smaak die afkomstig is van essentiële oliën. De kaneel in Earthpaste Cinnamon geeft deze natuurlijke tandpasta een warme, vertrouwde smaak. De Lemon Twist krijgt zijn smaak door essentiële citrusoliën. In Eartpaste Spearmint vindt je groente munt. Deze munt soort smaakt iets minder scherp dan pepermunt maar zorgt wel voor een frisse smaak. Ben je fan van de smaak van menthol, kies dan Earthpaste Peppermint, Earthpaste Wintergreen of Earthpaste Spearmint.

Mijn ervaring met deze tandpasta.

Als je een tandpasta gaat aanschaffen, dan wil je dat hij werkt. Maar wat verwacht je dat een tandpasta doet? Als je denkt dat het je gebit reinigt, dan zal ik je meteen even uit de droom helpen. Tandplak verwijderen doe je namelijk met een tandenborstel en interdentaal borsteltje of een stoker. Daar heb je geen tandpasta voor nodig.

De kleur van de Earthpaste tandpasta is niet erg aantrekkelijk. In plaats van fris wit is deze tandpasta net zo bruin als de aarde, maar dat mag de pret niet drukken toch?

Ik vind het belangrijk dat mijn mond schoon en fris is, als ik gepoetst heb. Deze tandpasta is daar goed voor te gebruiken, maar er is wel een puntje van kritiek. De smaak…. Ik heb met de Earthpaste cinnamon gepoetst en ja…. eerlijk? Nee, dit is mijn smaak niet. Ik hou van kaneel maar niet in mijn tandpasta. De kaneel geeft je tandpasta een zoete smaak en ik wil liever een frisse mond als ik gepoetst heb. Dus, van deze versie moet je houden.

En nog iets. De tandpasta is op basis van klei. Het is mogelijk dat er sporen van lood aanwezig zijn in de tandpasta. Het wordt daarom afgeraden bij kleine kinderen en zwangere vrouwen.

Lees tip

Tip

 • BlueM tandpasta
Tags:
1 Reactie
 • Janneke
  Geplaatst op 18:59h, 17 juni Beantwoorden

  Een van de weinige, zo niet de enige waar ik tegen kan. Kan onder andere niet tegen cellulose en gom. Wel heb ik de variant wintergreen.

Geef een reactie