Review: Elektrisch poetsen met Oral-B Genius 9000

Vindt jij het ook zo moeilijk om een nieuwe elektrische tandenborstel uit te zoeken? Hoe kan je nu iets kopen zonder dat je het eerst zelf geprobeerd hebt? Ik testte voor jou de allernieuwste elektrische tandenborstel van Oral-B: Genius.

Wat is er nieuw?

Al weer een nieuwe tandenborstel… Wat kan er nu nog vernieuwend zijn? Toch heeft Oral-B voor een aantal updates gezorgd die jou zullen helpen om de mond nog schoner te krijgen. De Genius beloofd je een superieure reiniging.

Wat de Genius 9000 beloofd

Volgens Oral-B heeft hun nieuwste elektrische tandenborstel heel veel voordelen en is het zeker de moeite waard om deze aan te schaffen. De voordelen heb ik voor je op een rijtje gezet.

  • Meer bewegingen. Deze tandenborstel maakt wel 48.800 bewegingen per minuut en verwijdert veel meer tandplak
  • De beste batterij van alle elektrische tandenborstels die Oral-B tot nu toe heeft uitgebracht
  • Een poetsdruk sensor die het tandvlees helpt beschermen
  • De polijstcup polijst je tanden om verkleuringen te verwijderen. Je hoeft dus niet meer naar de tandarts of mondhygiënist om je gebit te polijsten. Alhoewel zij het natuurlijk veel beter kunnen en echte polijstpasta gebruiken
  • Met de Genius heb je via Bluetooth verbinding met de Oral-B app. Deze app helpt je om je poetsroutine te verbeteren
  • De borstel roteert niet alleen, maar trilt en pulseert ook nog eens om tandplak af te breken en weg te vegen
  • Er zit een heuse poetsdetectie op de borstel. Zo zul je nooit een zone overslaan
  • Er zitten maar liefst 6 standen op de tandenborstel. Wat dacht je van: Dagelijkse reiniging, Tandvleesverzorging, Gevoelige tanden, Whitening, Tongreiniging en Pro-Clean voor een buitengewoon schoon gevoel.

Een aantal van deze voordelen tref je ook al bij andere elektrische borstels van Oral-B aan. Wat wel echt nieuw is, is het contact met de Oral-B App. Daar ben ik dan ook erg benieuwd naar.

Mijn ervaring met Oral-B Genius 9000

De afgelopen weken heb ik mijn oude elektrische tandenborstel aan de kant gezet en ben gaan poetsen met de nieuwste borstel van Oral-B. Wat me al direct op viel was de hoge snelheid waarmee de borstel rond draait. Dit heeft als resultaat dat je tanden na een grondige poetsbeurt weer heerlijk glad aanvoelen. Dit is wat mij betreft wel de belangrijkste reden om deze tandenborstel aan te schaffen.

Ben jij iemand die al snel over gaat op het poetsen met de handtandenborstel als de batterij van je elektrisch borstel leef is? Met deze borstel kan je veel langer poetsen, want de batterij gaat erg lang mee. Neem de elektrische borstel gerust mee op vakantie in de handige reisetui. En nee, niet omdat de batterij zo lang meegaat. Je kunt de tandenborstel namelijk ook in de etui opladen. Fijn zeg!

En nog een fijne bijkomstigheid is dat de borstel lichter is dan andere elektrische borstel. Hij ligt ook beter in de hand.

De app vind ik een super leuke tool om te gebruiken. Vind je het lastig om je aandacht bij het poetsen te houden? Dan is dit echt iets voor jou! De app motiveert je om ieder deel van het gebit lang genoeg te poetsen.

De nieuwe snufjes zijn een motivatie om de nieuwste elektrische borstel van Oral-B aan te schaffen.

Deze elektrische borstel koop je op Tandartsplein.nl of Bol.com.
Wil je toch liever een handtandenborstel mee op vakantie? Ik ben fan van de ‘groene borstels’ van Humble Brush!

Lees ook:

Geen reactie's

Geef een reactie