FitFood at work

Review: FitFood at Work + Winactie

In mijn praktijk weet iedereen dat een gezond voedingspatroon van invloed is op de gezondheid van het gebit. Ik kan een voedingsadvies op maat geven, maar uiteindelijk gaat het er om hoe dit advies in de praktijk wordt uitgevoerd. De vraag naar makkelijke en gezonde recepten is dan ook groot.

FitFood at work

Het voedingspatroon aanpassen vergt energie, flink wat doorzettingsvermogen en creativiteit in de keuken. Hoe ziet jouw ontbijt eruit als je gehaast de deur uit moet? En heb je dan al een lunchpakketje kunnen klaarmaken? Of kom je er rond lunchtijd achter dat je niets mee hebt en onderweg maar iets lekkers moet scoren. Vooral na een dag hard is het nog wel eens lastig om een gezonde en makkelijke maaltijd op tafel te zetten. Daar spelen de dames van FitFood handig op in met hun nieuwe kookboek.

Tips voor een energieke vitale week

Het ultieme kookboek voor op een drukke dag

De auteurs Sjanett de Geus en Maaike Rijk geloven in een fit lichaam gevoed door lekkere en pure voeding. Ook staan ze stil bij de psychologie van eten, want hoe ga je om met innerlijke en externe weerstand? In dit tweede boek van de FitFood ladies maken ze het je makkelijker om gezond te eten op drukke werkdagen. Er staan in totaal 100 heerlijke gerechten in, die in een mum van tijd klaar zijn. Er wordt ook antwoord gegeven op vragen als: ‘Help, ik heb niets kunnen voorbereiden’ en ‘wat voor keuzes heb ik onderweg of in een restaurant’.

Psychology of eating

Je weet waarschijnlijk wel van jezelf of je voldoende aandacht geeft aan het voeden van je lichaam. Waarom is het dan makkelijk om te beginnen met gezond eten, maar zo moeilijk om het ook nog vol te houden? Hoe kan het toch dat je weerstand voelt bij het aanleren van nieuwe gewoontes en hoe ga je daar mee om? Het boekvan Maaike en Sjanett is uniek omdat er ook aan deze kwesties volop aandacht wordt gegeven.

Ons motto: ‘Do what works for you’

De FitFood richtlijnen

 1. Ga voor ‘echt’ eten
 2. Eet volwaardige maaltijden
 3. Eet voldoende eiwitten
 4. Kies voor gezonde vetten
 5. Kies voldoende van de juiste koolhydraten
 6. Eet meer groente
 7. Drink 2 liter water per dag
 8. Gooi af en toe alle regels overboord
 9. Vermijd geraffineerde suiker en transvetten
 10. Doe wat voor jou werkt (en blijf dat doen)

Welke recepten kan je verwachten?

In FitFood at work staan snelle ontbijtjes,zoals frambozen muffins, pancakes uit de blender en een snelle ontbijt salade. Als lunch kan je onder andere kiezen uit hippe salades, spring rolls met kip en een easy champignons soep. Sla je het boek na een drukke werkdag open dan kan je kiezen uit de quilt free pizza, vegetarische pastasalade of een kipcurry. Natuurlijk hebben de dames ook gedacht aan iets om te snacken. Wat dacht je van gevulde paprika of mango salade met een bite en healthy chocolade muffins. Genoeg om uit te kiezen lijkt me.

Winactie (gesloten)

Hun eerste kookboek FitFood Made Easy was een geweldig succes. En met dit boek wordt gezond eten op drukke dagen easy! Ik mag iemand blij maken met een exemplaar van FitFood at work.

Wat moet je hiervoor doen? Laat onderaan deze blog weten waarom jij dit boek wilt winnen.

De winnaar wordt op zaterdag 18 november bekend gemaakt. De winnaar is bekend en heeft bericht ontvangen. Sietske gefeliciteerd!

Kun je niet wachten? Het boek is voor 22,95 euro te koop via de webshop van Love FitFood.

Tags:
, , ,
6 Reactie's
 • Anna
  Geplaatst op 12:03h, 11 november Beantwoorden

  ik ben benieuwd naar de recepten in dit boek
  Gezond eten ook op drukke dagen vind ik fijn.

 • Anita H.
  Geplaatst op 13:35h, 12 november Beantwoorden

  Fijn dat de kookboeken met gezonde recepten zo in opkomst zijn. Ik heb gezonde voeding hoog op mijn prioriteitenlijstje staan. Maar het lukt niet echt om er veel afwisseling in te brengen. Weinig tijd om te experimenteren. Zelfs om recepten op te zoeken zal ik echt tijd moeten maken. Maar goed, dat heb ik er wel voor over. Winnen van dit boek zou als het ware een stok achter de deur zijn. Vooral aan recepten voor meeneemlunches heb ik grote behoefte. Daar voorziet dit boek vast ook wel in.

 • Fiona
  Geplaatst op 19:02h, 13 november Beantwoorden

  De kennis is er wel, alleen de uitvoering nog niet. Dit boek kan mij de juiste handvatten geven. En tja dan geen excuses meer 🙈

 • E. Huiskes
  Geplaatst op 21:55h, 14 november Beantwoorden

  Hoog tijd hier voor afwisseling!! Weinig tijd met een druk gezin.
  Ik ben op zoek naar goede en gezonde alternatieven voor het ontbijt en lunch ipv brood…
  Zoals ik nu kan lezen geeft dit boek juist hiervoor tips! en dan ook nog de vele andere recepten en tips die het boek prijs geeft!

 • Sietske
  Geplaatst op 23:58h, 15 november Beantwoorden

  Ik ben sinds een paar weken aan de slag gegaan met de recepten uit het eerste kookboek en vind het echt een aanwinst! Super goed boek ook icm sporten en ik vind de stijl van het boek en website heel informeel en spontaan. Ik ben fan!

 • Simone
  Geplaatst op 20:50h, 16 november Beantwoorden

  Ik ben sinds een paar weken bezig met foodtracken. Het is iedere keer weer een uitdaging wat te mealpreppen voor de lunch. Ik ben op zoek naar makkelijke en voedzame recepten die in een mum van tijd klaar zijn. Fitfood at work is de uitkomst voor mij. Ik dus ook graag mee met de winactie

Geef een reactie