Review: Gezond in 4 weken van de Oersterk Academy

“Gezond in 4 weken”, is de titel die hoort bij de online cursus van Oersterk . Persoonlijk vind ik “Gezond in 4 weken’ wel een heel mooi streven. En bij gezondheid hoort ook een gezonde mond. Vandaar dat ik ontzettend nieuwsgierig ben naar deze online cursus.

De Oersterk Academy

De online cursus Gezond in 4 weken is een cursus van de hand van Richard de leth. Richard is bekend van onder andere de bestseller Oersterk leven. De Oersterk Academy is een mooie aanvulling op zijn boeken. In deze academy vind je de gezondste online cursussen van het land: Gezond in 4 weken en Oersterk in 10 weken. De oersterk Academy geeft je kennis en inzichten om jouw gezondheid te versterken. Het fijne is dat de kennis en inzichten die Richard deelt er ook aan bijdragen dat jouw mondgezondheid verbeterd!

“Met video’s, vragenlijsten en veel bonusmateriaal investeer je in jezelf, en word je vooral een betere en gezonde versie van jezelf.”

Online cursus: Gezond in 4 weken

Voeding heeft een grote uitwerking op de gezondheid van je mond en op je algehele gezondheid. Daarom is de cursus Gezond in 4 weken gericht op een voeding dat deze gezondheid ondersteunt. Zonder voeding kunnen we niet overleven, want de juiste voeding geeft jouw de nodige energie, het verbetert je stoelgang en ook je mondgezondheid. Het immuunsysteem zal beter werken en je verbetert je nachtrust en je stemming met een gezond voedingspatroon. Dat lijkt me genoeg redenen om aan de slag te gaan met je voedingspatroon. Dit online programma helpt je hierbij een handje. Wat kan je verwachten van de online cursus Gezond in 4 weken?

 • Kennis en inzichten die iedereen moet hebben om zijn gezondheid te beschermen en te versterken
 • Kennis die je in je eigen leven kunt toepassen, in je gezin of in je praktijk
 • Vier weken lang elke week een nieuwe module van de cursus
 • Leerzame en prikkelende video’s, sheets en readers
 • Elke week een hapklaar weekmenu mét boodschappenlijstje
 • Vragenlijsten & checklists om al tijdens de cursus je vorderingen bij te houden
 • Praktische tips hoe je gezonde voeding consequent en makkelijk doorvoert in je keuken en je leven
 • Bonussen: diverse hoofdstukken uit de verschillende boeken van Richard, in PDF-vorm

De man achter Oersterk: Richard de Leth

Er zijn tal van online cursussen te vinden op internet, maar deze cursus heeft mijn aandacht getrokken. Dit komt onder andere door het gedachte goed van de auteur, Richard de Leth (1982). Richard studeerde geneeskunde aan de VU in Amsterdam. Tijdens zijn opleiding verbaasde hij zich dat voeding zo weinig aandacht kreeg in de preventie van klachten en bij het oplossen van klachten. Hij besloot om zich eens echt te gaan verdiepen in voeding. Na het behalen van zijn doctoraal geneeskunde in 2007 specialiseerde hij zich in de orthomoleculaire geneeskunde en de psycho-neuro-immunologie. De kennis die hij op heeft gedaan deelt hij tijdens Live Experiences en verschillende boeken, zoals Oersterk Leven.

oersterkMijn Oersterk weken

Natuurlijk was ik erg nieuwsgierig naar deze online cursus en daarom heb ik hem zelf gevolgd. Het programma ziet er erg goed uit. Je ontvangt iedere week een mail met daarin de link naar de (nieuwe) informatie en weekmenu’s. Iedere week behandeld Richard een ander onderwerp. Zo komt in week 1 de voeding aan bod die het beste past bij jouw lijf. Week 2 gaat vervolgens in op voeding die niet zo goed bij je lijf past. In week 3 leer je wat de twee belangrijkste voedingsregels zijn. Als laatste wordt er gesproken over andere leefstijlfactoren die bijdragen aan een goede gezondheid en een fit lichaam.

Het voordeel van kant en klare weekmenu’s is dat je bij de hand genomen wordt, zodat je zonder na te denken je voedingspatroon kunt veranderen. Bij ieder weekmenu zit een handige boodschappenlijst. Let wel op dat je de groenten en het fruit altijd vers koopt.

Ik moet eerlijk zeggen dat het programma vol staat met heerlijke gerechten. En nog belangrijk punt voor mij is dat de maaltijden makkelijk te bereiden zijn. Op het moment dat ik een recept voorbij zie komen met te veel benodigdheden of onbekende exotische ingrediënten dan haak ik al snel af. De weekmenu’s van Gezond in 4 weken bevatten gelukkig veel makkelijke recepten met ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kunt halen.

Een extra tip

Maak het jezelf nog makkelijk om deze gezonde leefstijl jezelf eigen te maken met de volgende tip.

Wijk af en toe wat af van het weekschema door ‘s avonds wat meer klaar te maken. Je hebt dan een snelle lunch voor de volgende dag.

Nieuwsgierig naar de recepten? Bekijk alvast het recept van de courgettelasagne. Dit is een aanrader waar je alvast mee aan de slag kan.

Doe je ook mee met de cursus Gezond in 4 weken?
Of wil je liever 10 weken aan de slag?

2 Reactie's
 • joyce boerrigter
  Geplaatst op 20:23h, 08 juni Beantwoorden

  ik heb betaald en wacht nog op de 1e module……

Geef een reactie