The Breath Co tandpasta

Review: Gezond tandvlees en een frisse adem met The Breath Co

Welke tandpasta of mondspoelmiddel gebruik jij voor gezond tandvlees en een frisse adem? Ken je de producten van The Breath Co al? Ik heb ze voor je getest.

The Breath Co van Dr Katz

The Breath Co is ontwikkelt door Dr Harold Katz. Deze bacterioloog staat in Amerika ook wel bekend als “de slechte adem goeroe”. Om zijn kennis over een slechte adem te delen treedt hij op in vele Amerikaanse televisieshows. Inmiddels heeft hij miljoenen mensen over de hele wereld geholpen met het verhelpen van slechte ademklachten.

Dr Katz kwam op het idee van The Breath Co door zijn dochter. Zij kampte al lange tijd met een slechte adem en het lukte haar maar niet om er vanaf te komen. Dr. Katz startte zijn eigen onderzoek en ontwikkelde een nieuwe formule om de anaerobe (zuurstof hatend) bacteriën, die achter op de tong en in de keelholte zitten, aan te pakken.

Wat doet het?

The Breath Co. tandpasta en spoelmiddel zijn verrijkt met Oxyd8. Dit actieve zuurstof  zorgt er voor dat de zuurstof hatende bacteriën niet kunnen overleven. Dit zijn precies de bacteriën die een slechte adem, gaatjes en tandvleesontstekingen veroorzaken. Het mondwater dat verrijkt is met Oxyd8 heeft als voordeel dat het direct helpt tegen een slechte adem. Daarnaast voorkomt het tongaanslag. The Breath Co tandpasta heeft nog een ander voordeel. Het is eigenlijk een gel in plaats van een tandpasta. De moleculen in een gel zijn kleiner, waardoor ze nog beter in staat zijn om hun werk te doen.

De ingrediënten van de tandpasta

De tandpasta bevat heel wat ingrediënten. Naast water zit er in deze tandpasta actieve zuurstof (sodium chlorite), aloe vera, pyrofosfaat, fluoride en xylitol. Over de functie van Actief zuurstof hebben we het al gehad, maar wat doen de andere ingrediënten?

  • Pyrofosfaat en Xylitol zijn beide stoffen die ervoor zorgen dat tandplak zich niet kan hechten aan het tandglazuur. Zo kan er géén tandsteen ontstaan.
  • Sorbitol werkt als bevochtigingsmiddel en natuurlijke smaakstof.
  • Aloë Vera bevat vitaminen waaronder vitamine A, C, E en B-vitamines. Het is hij rijk aan mineralen, zoals fosfor, magnesium, calcium, ijzer, zink, koper, chroom, natrium en kalium. Daarnaast bevat Aloë Vera ontstekingsremmende stoffen. Het wordt daarom vaak gebruikt bij de behandeling van onder andere snij- en brandwonden en schrammen. Ook bij de behandeling van aften kan het ingezet worden.
  • Fluoride versterkt en remineraliseert tandglazuur. Een beginnend gaatje kan zich hierdoor herstellen en het hoeft misschien zelfs niet door de tandarts gerepareerd te worden. Naast positieve effecten op de hardheid van gebitselementen heeft fluoride helaas ook nadelen.

De producten van The Breath Co bevatten géén alcohol, saccharin, Sodium Laureth Sulfaat of kunstmatige kleur- en smaakstoffen. Sodium Laureth Sulfate (SLS) is een surfectant dat zorgt voor het schuimend effect van een tandpasta.

Mijn ervaring met Healthy Gums

De afgelopen week heb ik intensief gebruik gemaakt van het mondspoelmiddel en de tandpasta van The Breath Co. Het was even wennen, omdat ik erg enthousiast was over de producten van Oxyfresh. Het wennen duurde gelukkig niet lang.

Het spoelmiddel en de tandpasta geven je mond het frisse gevoel dat het beloofd. Het helpt zelfs als je knoflook of ui hebt gegeten. Ondanks dat er geen SLS in de producten zit had ik toch het idee dat mijn tong een beetje vreemd aanvoelde na het gebruik van het mondspoelmiddel.

Aan de tandpasta is sorbitol toegevoegd. Dit komt van nature veel voor in lijsterbessen en in andere bessen, kersen, pruimen, peren, appels, perziken, abrikozen, zeewieren en algen. De synthetische vorm van sorbitol wordt gemaakt uit glucose. Dit wordt met name gebruikt als suikervervanger in tal van industrieel gemaakte producten. Het innemen van grote hoeveelheden sorbitol kan (> 10-50 gram per dag) onder andere laxerend werken.

De hoeveelheid sorbitol in tandpasta is natuurlijk maar minimaal. Vermijd echter voedingsmiddelen waar sorbitol aan toegevoegd is. Producten waar het natuurlijk in voorkomt overbelasten je lichaam niet.

Leestip

Geen reactie's

Geef een reactie