Review: Humble Brush tandenborstel

Humble Brush is een ecologische tandenborstel met een verhaal en dat is de reden dat ik wel eens met deze borstel wilde poetsen. Ik heb hem voor jullie getest om te ervaren of deze mooie borstel ook fijn is om te gebruiken.

Ecologisch Humble BrushHet verhaal van Humble Brush

Humble Brush wil een goede kwaliteit mondverzorgingsproducten leveren zonder dat daardoor het ecosysteem erg belast wordt. Daarnaast proberen ze de gezondheid van mensen die geen toegang hebben tot tandheelkundige zorg of deze niet kunnen betalen te verbeteren. De mond is namelijk de poort naar de algehele gezondheid dus een goede gezondheid begint met een gezonde mond en dit weet Humble Brush ook. Voor iedere tandenborstel die Humble Brush verkoopt doneren ze er ook één en helpen zo iemand in nood, waardoor de gezondheid en levenskwaliteit in de gemeenschap verbeterd.

Het motto van Humble Brush

De juiste voeding leidt tot een sterk, gezond lichaam met het vermogen om te werken. Met een glimlach verbeteren de sociale contacten die op hun beurt leiden tot betere kansen. Onze gezondheid is een groot geheel. Als een deel faalt kunnen de andere delen ook niet functioneren.

Humble Brush vijf kleurenDe tandenborstel

De tandenborstel is gemaakt van biologische bamboe en heeft een ergonomische handligging wat betekent dat de borstel prettig is om vast te houden. Bamboe is de snelst groeiende plant op aarde en het is van nature anti-bacterieel. De zachte haren van deze borstel zijn gemaakt van nylon en bevatten geen BPA (Bisphenol-A) waardoor het geen gevaar voor het milieu vormt.

Mijn ervaring met de tandenborstel van Humble Brush

Ik mocht de tandenborstel uitproberen en ik moet zeggen dat het een hele fijne borstel is om mee te poetsen. De borstel ligt goed in de hand en hij is daardoor prettig om vast te houden. De haren van de tandenborstel zijn zacht waardoor ze tandplak goed kunnen verwijderen.

De eerste keer dat ik met de borstel poetste moest ik even aan de smaak wennen. Normaal poets ik met een elektrische tandenborstel en nu met een ecologische borstel van bamboe. De tweede keer dat ik met de borstel poetste merkte ik helemaal niets meer van de smaak. Een heel klein puntje van kritiek is dat de haartjes iets verder mogen doorlopen op de kop, zodat je wat makkelijker achter de laatste kiezen kunt komen om te reinigen.

Mijn conclusie is dat het een hele fijne handtandenborstel is om te gebruiken en ik pak hem graag als ik geen elektrische borstel bij de hand heb.

Humble Brush winnenWinactie (Gesloten)

Wil jij ervaren hoe het is om met de ecologische tandenborstel van Humble Brush te poetsen? Like de pagina van Oergezonde mond en laat hieronder je reactie achter. Maak kans op een jaar lang poetsen met de tandenborstel van Humble Brush!

De winactie is afgelopen en de winnaar is bekend. Barbara heeft 4 tandenborstels van Humble Brush gewonnen en ontvangen.

4 Reactie's
 • Marin
  Geplaatst op 21:35h, 19 februari Beantwoorden

  Ziet er interessant en gezond uit!
  Wil deze graag is uitproberen! 🙂

 • Tessa Laurense
  Geplaatst op 00:32h, 20 februari Beantwoorden

  Ik ben erg benieuwd naar deze borstel! Zeker het idee dat als je er zelf 1 koopt, er ook 1 gedoneerd wordt spreekt me erg aan! Ik denk dat iedereen die wel eens flinke kiespijn heeft gehad weet hoe belangrijk het is om je gebit goed te verzorgen. En niets maakt je zelfverzekerder dan met een grote glimlach over straat lopen! Hopelijk kan deze borstel mij in 2015 deze zelfverzekerde glimlach bieden!

 • Barbara
  Geplaatst op 06:12h, 20 februari Beantwoorden

  Dit lijkt me een mooie gelegenheid om ook mijn elektrische tandenborstel te laten staan. Ik ben op zoek naar manieren om het milieu minder te belasten zonder al te veel consessies te doen aan comfort. Ik ben daarom heel erg benieuwd of deze tandenborstel voor mij een goede vervanger kan zijn. (en daarna voor mijn kids en man….)

 • Johanna
  Geplaatst op 18:15h, 22 juni Beantwoorden

  Nu ook te koop via Facebook DuurzameKeus: https://www.facebook.com/duurzamekeus/

Geef een reactie