Tandpasta

Review: Ken jij Neem tandpasta al?

Onlangs kwam ik in een vakblad Neem tandpasta tegen. Ik ben altijd nieuwsgierig naar nieuwe tandpasta’s, dus ook nu vind ik het interessant om te weten wat dit voor tandpasta is. Om daar achter te komen moet ik er natuurlijk eerst zelf mee poetsen. 

Himalaya Herbals

Neem tandpasta is een onderdeel van de verzorgingsproducten van Himalaya Herbals. Dit zijn  verzorgingsproducten op een natuurlijke basis en ze bevatten bijzondere planten- en kruidenextracten uit het Himalayagebied. Elk product is gebaseerd op de 5.000 jaar oude Ayurveda leer, wetenschappelijk ontwikkeld, klinisch getest en dierproefvrij.

Wat beloofd de biologische Neem tandpasta

Deze tandpasta is zoals er aangegeven wordt biologisch, met onder andere Neem en granaatappel. De combinatie van Neem, granaatappel en andere effectieve kruidenextracten zouden voor een frisse adem en gezond tandvlees zorgen. Met als resultaat natuurlijk die extra stralende glimlach. Wat er niet in zit? Fluoride, parabenen, saccharine en natriumlaurylsulfaat (SLS). De tandpasta is dierproefvrij en gecertificeerd door EcoCert.

Wat is Neem eigenlijk?

Neem (uitgesproken: niem) is een groenblijvende boom uit India, Birma en Sri Lanka. Hij kan wel 35 meter hoog worden en bezit medicinale krachten. Dit is dan ook de reden dat hij in de Ayurveda al meer dan 2000 jaar wordt gebruikt. In India wordt Neem al sinds mensenheugenis toegepast voor diverse klachten bij mens en dier. Dit is de reden dat neemolie al langer in tandpasta’s gebruikt. De olie zou tandvleesontstekingen en gaatjes tegen te gaan. Daarnaast is het granaatappelextract een sterke antioxidant en het zorgt voor gezond tandvlees.

“Met natuurlijke ingrediënten een gezond gebit”

Mijn ervaring met Neem tandpasta

De eerste keer dat ik mijn gebit met deze tandpasta poetste, viel vooral de verrassende smaak mij op. Fris, maar niet zo zoet als andere tandpasta’s. Hij smaakt ook een beetje kruidig, maar niet overheersend. Al met al is het een fijne tandpasta om mee te poetsen. Na een poetsbeurt voelen mijn tanden en kiezen weer fris en glad aan.

Dat er geen fluoride in de tandpasta zit, is voor mij geen probleem. Om tandplaque te verwijderen is het met name belangrijk hoe je poetst. Daarnaast is het aantal eet- en drinkmomenten iets om aandacht aan te besteden. En niet te vergeten… Natuurlijk moet je aandacht hebben voor wat er op een dag je mond in gaat. Ben jij iemand die voornamelijk aan het vullen is of voed je jouw lichaam met de juiste bouwstoffen?

Lees ook

Bronnen

Abhishek KN, Supreetha S, Sam G, Khan SN, Chaithanya KH, Abdul N, Effect of Neem containing Toothpaste on Plaque and Gingivitis–A Randomized Double Blind Clinical Trial. J Contemp Dent Pract. 2015 Nov 1;16(11):880-3.

Dhingra K, Vandana KL, Effectiveness of Azadirachta indica (neem) mouthrinse in plaque and gingivitis control: a systematic review. Int J Dent Hyg. 2017 Feb;15(1):4-15.

Heyman L, Combined antioxidant effects of Neem extract, bacteria, red blood cells and Lysozyme: possible relation to periodontal disease. BMC Complement Altern Med. 2017 Aug 10;17(1):399.

Tags:
Geen reactie's

Geef een reactie