Ecodenta tandpasta

Review: Mijn ervaring met de tandpasta’s van Ecodenta

Eigenlijk dacht ik alle tandpastamerken wel te kennen, maar dat is toch nog niet het geval. Want onlangs kwam ik het merk Ecodenta tegen. Natuurlijk ben ik erg benieuwd wat dit merk te bieden heeft en daarom heb ik een drietal tandpasta’s uitgeprobeerd.

Ecodenta tandpasta

Ecodenta is een bijzonder merk tandpasta, want zij combineren biologisch geteelde kruiden met wetenschappelijke ontdekkingen uit de farmacie.

Op deze manier willen zij de meest voorkomende mondproblemen preventief en effectief aanpakken. De tandpasta’s zijn er zowel met als zonder fluoride en daarnaast bevatten ze dus verschillende ingrediënten. Denk hierbij aan kokosolie, aloë vera, zinkzout, papya-extract, TeavigoTM, rozemarijn en nog veel meer.

De verschillende tandpasta’s van Ecodenta

Ecodenta heeft verschillende productlijnen, waaronder Cosmos Organic, Expert Solution, Green Line en Ecodenta Mondwater. De producten die hieronder vallen hebben allemaal als doel om de mondgezondheid te ondersteunen. En iedere productlijn heeft weer zijn eigen eigenschappen. Het merk heeft geprobeerd om zo veel mogelijk natuurlijke en biologische ingrediënten te gebruiken. Ze bevatten allemaal meer dan 90% natuurlijke ingrediënten. Je hebt de keuze uit twaalf tandpasta’s en verschillende mondwaters.

 

Mijn ervaring met Ecodenta

Ik heb drie tandpasta’s uitgeprobeerd. De verpakking is zeer aantrekkelijk en roept ‘gebruik mij’. In het algemeen ben ik erg te spreken over de smaak van alle drie. De eerste tandpasta waar ik mee gepoetst heb is de anti-plaque met kokosolie. Deze tandpasta bevat geen fluoride, maar dus wel kokosolie en zinkzout. Het is een anti-plaque tandpasta al zegt mij dit niet zoveel, want uit onderzoek blijkt dat voornamelijk de borstel tandplak verwijderd en dat tandpasta hier geen grote bijdrage aan levert. Daarnaast moet ik eerlijk bekennen dat ik gelukkig van nature weinig echt dikke tandplak aanmaak. Desondanks ben ik heel erg tevreden over deze tandpasta. Na afloop van je poetsbeurt hou je namelijk een heerlijk frisse mond over en daar houd ik van. Een echte aanrader dus!

De tweede tandpasta die ik getest heb is ook uit de Cosmos Organic lijn. Dit is een tandpasta met whitening effect, wat afkomstig is van het papaya-extract dat erin zit. Deze ecologisch gecertificeerde tandpasta bevat wel fluoride. Daarnaast zit er xylitol in, wat de remineralisatie van het tandglazuur bevordert

De laatste tandpasta in mijn rijtje is een zwarte tandpasta op basis van houtskool en TeavigoTM. Deze tandpasta zou effectief tandplak verwijderen en een sterk blekend effect hebben. Daarnaast is TeavigoTM een bestanddeel van groene thee, dat bijdraagt aan een gezonde microflora. Helaas zijn mijn tanden al licht genoeg en zie ik daarin dus weinig verschil. En of houtskool naast ‘positieve‘ effecten op de kleur van het gebit ook geen negatieve effecten heeft, daar is nog geen duidelijk bewijs voor. Als je het mij vraagt is het qua smaak en poetsplezier een prima tandpasta om mee te poetsen. De eindconclusie na het testen van deze drie tandpasta’s is dat mijn voorkeur naar de Coconut versie uitgaat.

Lees ook

Bronnen:

  • https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28599961
  • https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25809586
Geen reactie's

Geef een reactie