Review: Mondolie van Amanprana

Gebruik jij een mondspoelmiddel of een mondolie voor een fris en gezond gebit? Een vaak gestelde vraag in de mondzorgpraktijk is un ieder geval: “Kan ik nog ergens mee spoelen?”. Normaal gesproken adviseer ik een  mondspoelmiddel alleen als het echt nodig is. De basis van een gezonde mond is nog steeds een gezonde leefstijl, waaronder een adequate mondhygiëne. Een mondspoelmiddel zie ik als extra ondersteuning. Zou je de mondolie van Amanprana hiervoor kunnen gebruiken. 

Wie is Amanvida

Amanvida is het bedrijf dat producten van onder andere Amanprana verkoopt. Amanvida is een biologische, ethische en duurzame webshop. In deze webshop vind je naast het volledige Amanprana assortiment nog veel meer artikelen. Wat dacht je van biologische voedingsmiddelen, heerlijke verzorgingsproducten en leuke cadeautips. Als je nog op zoek bent naar een leuk cadeau, dan zal ik zeker eens een kijkje nemen op deze website.

De voordelen van een mondolie

Een gezonde mond is ontzettend belangrijk voor de gezondheid. Een slechte mondhygiëne kan zelfs voor vermoeidheid zorgen. Wie namelijk met een ontsteking in de mond rondloopt zal zich niet helemaal fit voelen.

Zie jij het belang van een gezonde mond en wil je jouw mondgezondheid ondersteunen? Dan is de mondolie van Amanprana wellicht iets voor je. Je kunt voor een frisse en gezonde mond kiezen uit twee smaken: munt of venkel.

Deze mondspoeling bestaat uit biologische producten van extra viërge oliën tot essentiële oliën. De basis bestaat uit kokosolie, vanwege de antibacteriële eigenschappen heeft en het zou je tanden witter maken. Aan de basisolie is olijfolie en hennepolie toegevoegd. Olijfolie heeft ook positieve gezondheidseffecten. Het is rijk aan chlorofyl, werkt ontstekingsremmend en het zorgt voor een frisse adem. De hennepolie is daarnaast een bron van vitaminen en anti-oxidanten. De essentiële oliën, kruidnagel, kaneel en oregano, maken de mondolie compleet.

Oil pulling of olietrekken in de praktijk

Je mond reinigen met mondolie, ofwel oil pulling / olietrekken is een ayurvedische methode. Van deze methode wordt wereldwijd gebruik gemaakt onder yogi’s en het zou helpen tijdens een detox. Hier heb ik echter geen ervaring mee, dus daar kan ik niets over zeggen. Wel kan ik je vertellen hoe je de mondolie kunt gebruiken. Je hebt maar een theelepel olie per keer nodig.

 • Neem een theelepel mondolie in je mond
 • Beweeg de mond 2 minuten, zodat de olie een zo groot mogelijk oppervlak kan bereiken
 • Spuug de olie uit in een servetje en gooi dit in de prullenbak

Makkelijker wordt het niet.

Mijn ervaring met de mondolie van Amanprana

Natuurlijk heb ik de mondolie voor je uitgeprobeerd. Het eerste wat opvalt is de mooie verpakking.  Om de kwaliteit te bewaren zit deze olie in een glazen, ondoorzichtige fles. Deze glazen fles is verpakt in karton en zoals je op de afbeelding kunt zien, kan je het doosje mooi uitvouwen.

Eerlijk is eerlijk, ik moet nog steeds wennen aan het spoelen met olie. De pepermuntolie lijkt mij het aantrekkelijkste, vandaar dat ik deze mondolie als eerste heb uitgeprobeerd.

Pff, het is wel even wennen aan de smaak zeg! Gelukkig gaat wennen snel en ik moet zeggen dat je een heerlijk glad gebit overhoudt na het gebruik ervan. Natuurlijk ben ik ook erg nieuwsgierig naar de andere smaak. Ik besluit al na een aantal dagen te spoelen met de venkelolie. En wat ik niet verwacht is waar. Deze smaak bevalt mij vele malen beter. Laat dit jouw keuze echter niet beïnvloeden, want smaken verschillen!

Of tandvleesklachten verdwijnen na het gebruik van de mondolie heb ik zelf niet kunnen ervaren. Gelukkig heb ik geen ontstoken tandvlees, dus enige verbetering merk ik dan ook niet op. Wat ik je wel kan vertellen is dat er al heel wel heel wat positieve ervaringen bekend zijn van personen die gebruik maken van oil pulling. En ook in de praktijk zie ik regelmatig mooie resultaten van mensen die zich deze gewoonte eigen hebben gemaakt. Een aantal onderzoeken wijzen uit dat oilpulling een positief effect heeft op de mondgezondheid.

Winactie (gesloten)

Wil jij ervaren wat oil pulling voor je kan betekenen? Ik mag van Amanvida een fles mondolie weggeven. En meedoen is super simpel.

 1. Laat hieronder een leuke reactie achter zodat ik je kan bereiken wanneer je gewonnen hebt.
 2. Noteer ook alvast welke smaak jou voorkeur heeft
 3. Deel het! Deel de post met familie en vrienden op facebook of instagram, zodat nog meer mensen kans kunnen maken op de mondolie.

De winnaar maken we zaterdag 14 januari bekend! De winnaar is bekend en heeft een reactie ontvangen. Gefeliciteerd Doriene!

Ik ben benieuwd naar jullie voor en na foto’s!

7 Reactie's
 • Janine Agteres
  Geplaatst op 16:24h, 06 januari Beantwoorden

  Hallo.

  Zou graag kans maken op een flesje mondolie. Werk zelf als preventieassistente in een tandartspraktijk en het zou leuk zijn om mijn ervaring met patiënten te kunnen delen.
  Op dit moment doe ik de oil pulling iedere ochtend met zuivere kokosolie, het spoelen doe ik wel veel langer dan 2 minuten.
  Als ik een keuze betreft smaak mag maken ga ik voor de venkel.

  Ik hoor graag van jullie

  Groet, Janine

 • Doriene
  Geplaatst op 12:04h, 09 januari Beantwoorden

  Grappig idee om met olie te spoelen. Ach waarom ook niet, we gebruiken het bijna overal voor. De smaak venkel lijkt mij apart maar ben wel erg nieuwsgierig er naar. Ik vind venkelthee ook erg lekker.

 • Karin Meyssen
  Geplaatst op 13:08h, 11 januari Beantwoorden

  Ik had erg veel problemen (paradontose) met mijn tanden, maar door een zeer regelmatige controle bij mijn tandarts en het systematisch poetsen en flossen is de situatie nu, naast alle verwachtingen in, stabiel gebleven, om verder in de goede richting aan mijn tanden en mond te werken zou ik heel graag kennis maken met de mondolie, liefst menta

 • Ellen Karhausen
  Geplaatst op 20:49h, 11 januari Beantwoorden

  Zou heel erg fijn zijn om te kunnen olietrekken met de mondolie van Amanprana <3 Nog nooit eerder gedaan, maar vaak over gelezen/gedacht en het mezelf dan dan toch niet gegund. De venkel-variant lijkt me het fijnst!

 • Miriam
  Geplaatst op 11:46h, 12 januari Beantwoorden

  Graag zou ik dit middel willen proberen. Na mijn studie kruidengeneeskunde ben ik veel bewuster gaan leven en kan mijzelf en mijn gezin van kwaaltjes bevrijden. Alleen het oilpulling met kokosolie lukt maar niet. De structuur en geur doen me vaak kokhalzen. Misschien dat de menta olie een goed middel voor mij is?

 • Armande
  Geplaatst op 21:25h, 13 januari Beantwoorden

  Wat een mooi product! Aangezien ik last heb gehad van een vervelende ontsteking onder mijn kies, zou ik het heel graag willen toepassen om een nieuwe ontsteking te voorkomen. Venkel trekt mij het meeste aan. Graag wil ik je bedanken voor je mooie informatieve site en je antwoorden op mijn vragen! Hopelijk eens tot ziens….

 • selma
  Geplaatst op 23:03h, 13 januari Beantwoorden

  Hoi,
  ik spoel geregeld met kokosolie en adviseer dit ook aan patiënten bij ontstoken tandvlees, ik heb er al meerdere positieve reacties op, o.a van zowel een moeder en dochter die niet van de roodheid af kwamen , maar dit nu niet meer hebben. Zou het mooi vinden als ze dit maar met 2 minuten kunnen doen, want bij de oilpulling wordt geadviseerd dit 15 minuten in de ochtend na het opstaan direct te doen, dus ik zou de olie zelf ook even proberen, maar het dan ook uit laten testen door een van deze twee dames.
  Ik ben wel voor het uitproberen van dit soort dingen, net zoals ik naar de voeding kijk en mensen daarin soms adviseer, met jouw cursus ook in het achterhoofd, die erg leuk was overigens, alweer twee jaar geleden volgens mij. Dank daarvoor nog .

Geef een reactie