Review: Natuurlijke tandpasta van Auromere

Auromere is een natuurlijke, ayurvedische tandpasta op basis van natuurlijke ingrediënten. Het is leuk om te ontdekken welke natuurlijke tandpasta’s er allemaal zijn. Je bent misschien al wel bekend met de verschillende merken die bij de drogist te koop zijn, maar er is meer.

Auromere ayurvedic toothpaste

Ayurveda is een traditionele geneeswijze afkomstig van het Indiase subcontinent. In Ayurvedische geneeskundepraktijken wordt veelvuldig gebruikgemaakt van geneesmiddelen op basis van kruiden en mineralen.

De tandpasta van Auromère is een ayurvedische tandpasta met een aantal natuurlijk reinigende eigenschappen. Deze eigenschappen zijn te danken aan de verschillende kruiden die er in zitten. Auromère bevat bijvoorbeeld Neem, Peelu en nog 21 andere extracten. Volgens Ayurvedische specialisten zijn deze efficiënt bij het onderhouden van een gezonde mond.

Het nut van pepermunt

Pepermuntolie wordt in zowel natuurlijke als reguliere tandpasta’s gebruikt en daar is een reden voor. Pepermuntolie zorgt namelijk voor een aangename geur en een frisse mond. Dit is echter niet het enige, want er wordt ook een antibacteriële werking aan pepermunt toegeschreven.

De Neem plant

De tandpasta’s van Auromère bevatten allemaal Neem. Neem is een boom of struik die in India wordt gebruikt voor medicinale toepassingen. De plant heeft antibacteriële eigenschappen. Een onderzoek uit 2013 concludeert dat het spoelen met Neem zelfs wat effectiever is dan het gebruik van een mondspoeling met chloorhexidine.

Wat zit er niet in?

De tandpasta’s van Auromère zijn vrij van fluor, parabenen, zoetstoffen, bleekmiddelen en kunstmatige kleurstoffen. Bedenk je goed of het voor jou raadzaam is om een tandpasta zonder fluoride te gebruiken. Het is geen probleem om zonder fluoride te poetsen als alle andere leefstijlfactoren kloppen.

Poetsen met Auromère

Door de groen-bruine kleur ziet de tandpasta er helaas niet erg aantrekkelijk uit. Dit zegt natuurlijk helemaal niets over de werking of smaak. De tandpasta bevat veel geneeskrachtige kruiden, maar heeft toch een bijzonder milde en frisse smaak. En na het poetsen hou je er ook nog eens een fris gevoel aan over.

Wat ik ook erg belangrijk vindt is of mijn gebit nadien schoon en glad aanvoelt. Een schoon gebit heeft natuurlijk bovenal te maken met de poetstechniek die je toepast en de tandenborstel die je gebruikt. Ook het effect van een gezond voedingspatroon mag niet onderschat worden. Maar goed, gelukkig voelen de tanden en kiezen heerlijk schoon aan na een grondige reiniging.

Leestip: BlueM tandpasta
Leestip: Review: Tandpasta met Aloë Vera voor gezond tandvlees

Bronnen:
Essential oils, their therapeutic properties, and implication in dentistry: A review.
Comparison of the effectiveness of 0.5% tea, 2% neem and 0.2% chlorhexidine mouthwashes on oral health: a randomized control trial.

2 Reactie's

Geef een reactie