Tong reinigen Orabrush

Review: Orabrush tongreiniger

Schraap jij je tong regelmatig of denk je nu waar heb je het over? Misschien is het raadzaam om er een spiegel bij te pakken en je tong ver uit te steken. Zit er een wit, gelig of misschien zelfs wel bruin beslag op je tong?

Slechte adem door tong beslag

Uit onderzoek blijkt dat een kwart van de mensen kampt met een slechte adem. Dat is nogal wat, want we hebben het dan dus over 1 op de 4 personen. Deze slechte adem, ofwel halitose komt in ongeveer 90% van de gevallen vanuit de mondholte, waar het wordt veroorzaakt door bacteriën. Deze bacteriën bevinden zich met name achter op de tong. Ze produceren in grote hoeveelheden vies ruikende gassen, zoals zwavelwaterstof en methylmercaptaan. Dit beslag is meestal wit maar kan ook gelig of meer bruin van kleur zijn. Zeker rokers en fervent koffie gebruikers hebben een donker gekleurd tongbeslag. Als je tong wat ruwer is of wanneer er diepe groeven in de tong zitten, kan tongbeslag makkelijker aanhechten. Dit is echter geen vrijbrief om de aanslag te laten zitten.

Reinig je tong

Voor een goede algehele gezondheid is het erg belangrijk om de mond en dus ook de tong schoon te houden. Ben je er nog niet achter waardoor er bij jou een (wit) beslag op je tong blijft zitten, zorg er dan in ieder geval voor dat je de aanslag verwijderd. Je hebt zelf invloed op het ontstaan van tongaanslag, maar voordat je de oorzaak achterhaalt is het fijn om de tong in ieder geval schoon te maken. Gebruik daarom na iedere poetsbeurt een tongreiniger.

Orabrush tongreiniger

Je kan de tong reinigen met een tandenborstel, maar een tongschraper is ideaal om je mond en adem fris te houden. De Orabrush tongreiniger ziet er best charmant uit en de haartjes zijn super zacht. Het verschil met de haartjes van een tandenborstel is dat deze dichter bij elkaar staan en hierdoor ruw kunnen voelen als je er de tong mee reinigt. Ze kunnen zelfs je tong beschadigen. Orabrush heeft juist smalle, zachte haartjes die gemaakt zijn van siliconen. Ze bewegen goed mee tijdens het schrapen.

Hoe gebruikt je een tong reiniger?

Als je het niet gewend bent om je tong schoon te maken dan is dit in het begin erg wennen. Vooral omdat de aanslag met name op het achterste gedeelte van de tong zit en je juist dit stukje moet reinigen. Hierdoor kan het zijn dat je een kokhalsneiging ervaart. Wat was het gezegde ook al weer?

“Wie mooi wil zijn moet pijn lijden”

Laten we beginnen. Doe je mond open en steek je tong naar buiten. Zet de tongschraper op het achterste gedeelte van de tong neer. Vervolgens haal je de schraper zachtjes naar voren en herhaal deze beweging 3 tot 5 keer. Nog een tip: Adem in zodat je tong nog net iets verder uitsteekt. Adem uit en haal de schraper tegelijkertijd naar voren. Hierdoor verminder of voorkom je zelfs het vervelende kokhalsreflex. Gebruik de tongschraper dagelijks om de tong mooi schoon te maken. Doe dit bij voorkeur voordat je gaat slapen. ‘s Avonds heb je namelijk minder effect van de reinigende functie van het speeksel.

Win een tongschraper (gesloten)

In sommige culturen is het de normaalste zaak van de wereld om ook de tong te reinigen. Wil jij graag wat extra doen om je mond gezond te houden? Ik mag iemand blij maken met een Orabrush tongschraper. Dit moet je er voor doen?

 • Laat hieronder een leuke reactie achter zodat ik je kan bereiken wanneer je gewonnen hebt. Waarom heb jij behoefte aan een tongschraper?
 • Deel het! Deel de post met familie en vrienden heel gemakkelijk via de buttons onderaan deze post.

De winnaar wordt op zondag 11 februari bekend gemaakt. De winnaar is bekend en heeft bericht ontvangen. Gefeliciteerd Sanne.

Heb jij wil eens last van een slechte adem? Wat doe je nog meer aan mondverzorging naast het poetsen van je tanden?

Leestips

Tags:
,
4 Reactie's
 • Anita
  Geplaatst op 17:38h, 04 februari Beantwoorden

  Ik zou de tongschraper graag proberen. Ik schraap nu ´s ochtends met een theelepeltje. Dat is niet echt ideaal denk ik. Dit moet beter kunnen.

 • Anita H.
  Geplaatst op 21:13h, 05 februari Beantwoorden

  Ik poets mijn tong altijd met mijn (elektrische) tandenborstel, maar ik merk dat dat niet afdoende is. Als ik met een nagel over mijn tong ga, zie ik er dat niet alles verwijderd is. Geen fris idee.

 • Sanne
  Geplaatst op 13:43h, 06 februari Beantwoorden

  ik zou de tongschraper graag proberen, mijn vriend is hindoestaans en dus van huis uit gewend om zijn tong met zijn tandenborstel te reinigen, dit klinkt alsof er een orkest in mn badkamer staat sochtends haha. ik wil hem graag zo jaloers maken op mijn mooie tongreiniger, dat hij er ook 1 aanschaft en ik weer lekker rustig in mn bedje kan liggen als hij zijn tanden en tong aan het poetsen is 😉

 • Beatrice
  Geplaatst op 18:13h, 06 februari Beantwoorden

  Ik hou niet van mensen die een slechte adem hebben. Daarom en sinds ik yoga-academie volgde schraap ik mijn tong, maar deze tongschraper ziet er beter uit dan de mijne die oud is. Vandaar dat ik deze héél graag zou willen winnen want ik ben voor hygiëne op en top tot aan de tong, of vooral op de tong 😉

Geef een reactie