Oral-B Junior

Review: Oral-B kids & junior

Afgelopen zomer kreeg ik bericht van Oral-B, dat er vanaf september elektrische tandenborstels voor kinderen van 3 tot en met 18 jaar zijn. Natuurlijk had Oral-B al langer een kinderborstel in hun assortiment, maar deze zijn precies afgestemd op hun leeftijd en ze stimuleren de motivatie om te poetsen.

Een goede mondhygiëne ook voor kinderen van groot belang

Als het goed is zijn we allemaal opgegroeid met twee keer per dag poetsen. Maar waarom is dit ook al weer zo belangrijk? We hebben een aantal feitjes op een rij gezet.

  • Cariës (gaatjes) is nog steeds de meest voorkomende chronische ziekte onder kinderen in Nederland
  • 41% van de 5-jarigen heeft gaatjes
  • Maar 33% van de 4-jarigen is ooit bij de tandarts of mondhygiënist geweest

Zoals je ziet is een gezond gebit voor alle leeftijden van groot belang. Een slechte verzorging kan gaatjes en tandvleesontsteking veroorzaken. Dit kan pijn doen, waardoor een kind slechter eet, zich niet lekker voelt of minder goed slaapt. Ook het blijvend gebit kan schade ondervinden als het melkgebit niet gezond is. Dat gebeurt bijvoorbeeld als melktanden of -kiezen voortijdig verloren zijn gegaan. Dan is er vaak te weinig ruimte voor het blijvend gebit. Het is dus van groot belang dat de mondhygiëne van jonge kinderen verbeterd. En als je het mij vraagt is het ook nodig om de eetgewoonten van kinderen eens goed te bekijken.

De verschillende soorten tandenborstels voor kinderen

Naast de Oral-B Kids Stages lijn is er nu ook Oral-B Junior voor kinderen vanaf 6 jaar en Oral-B Teen vanaf 13 jaar. De Oral-B Kids tandenborstel is speciaal ontworpen voor het kleine melkgebit. De borstelkop is kleiner waardoor je veel makkelijker op lastige plaatsen in het kleine kindermondje kan komen. Het grappige is dat je ook gebruik kunt maken van de Oral-B kids app. Deze app moet de saaie taak, wat tandenpoetsen vaak is, veranderen in een FUN moment.

De Oral-B Junior is voor kinderen vanaf 6 jaar. Vanaf dit moment wordt het melkgebit langzaam aan ingeruild voor het blijvend gebit. Daarom kan je nu ook een meer ‘volwassen‘ tandenborstel gaan gebruiken. De tandenborstel die hiervoor ontwikkelt is, is wat krachtiger dan de Kids variant. Deze borstel is daarnaast ook uitgerust met de professionele timer van vier keer 30 seconden.

De eerste reactie van mijn dochter

Het heeft natuurlijk helemaal geen zin wanneer ik als volwassene deze tandenborstels uitprobeer. Vandaar dat de eer dit keer aan mijn 6-jarige dochter is. Zij mocht de Oral-B kids en Oral-B Junior uitproberen, want met 6 jaar zit je op de grens tussen Kids en Junior. Eén ding is zeker: Mijn dochter vindt het heel fijn om met een elektrische tandenborstel te poetsen. Alhoewel ze zelf niet poetst, want dat doe ik nog steeds bij haar. En dat blijf ik trouwens voorlopig ook nog wel even doen.

Maar goed, de prinsessenborstel viel natuurlijk hartstikke in de smaak en ook de grotere Junior borstel moest uitgeprobeerd worden. De Junior variant vindt ze echter minder fijn. Waarschijnlijk komt dit doordat deze borstel krachtiger is, waardoor ze last had van een trillende neus. Om dit op te lossen houdt ze haar neus dicht tijdens het poetsen. Niet echt optimaal dus. Vandaar dat wij de Junior nog maar even in de kast zetten totdat ze iets ouder is.

Door twee keer daags twee minuten poetsen en het geregeld bezoeken van de tandarts, werken kinderen dagelijks aan een gezond gebit en behouden ze hun prachtige glimlach!

(Lees)tips:

Geen reactie's

Geef een reactie