Review: Periosafe tandpasta + Win

PerioSafe tandpasta is nog niet zo heel erg bekend. De vraag is wat deze tandpasta voor nieuws biedt ten opzichte van de tandpasta’s die bij de drogist te koop zijn. Het is je misschien ook wel ter ore gekomen dat tandpasta helemaal niet werkt tegen tandplak. Waarom moeten we dan de PerioSafe tandpasta gaan gebruiken?

De visie van PerioSafe

Tandheelkundige zorg begint met preventie.

Preventieve tandheelkunde is waar PerioSafe voor staat. Ze richten zich daarom op de moleculaire tandheelkunde. Moleculaire tandheelkunde gebruikt de meest recente wetenschappelijke bevindingen uit de biochemie, natuurkunde en de geneeskunde. Door mijn orthomoleculaire achtergrond weet ik dat het erg belangrijk is dat je weet hoe de verschillende systemen in het lichaam functioneren. Vandaar dat ik ook erg geïnteresseerd ben in de mondverzorgingsproducten van PerioSafe

De mondverzorgingsproducten, wat zit er in?

De mondverzorgingsproducten bestaan uit een tandpasta en een mondspoelmiddel. Beide producten werken antimicrobiëel en bevatten de werkzame stof microzilver. Wat zit er nog meer in?

 • Microzilver remt de plakvroming, is antimicrobieel en voorkomt parodontale ontstekingen
 • Provitamine B5. Deze vitamine heeft vele functies. Het is onder andere betrokken bij de afweer en deze vitamine is belangrijk voor de aanmaak van energie. Provitamine B5 ondersteunt dan ook het herstel van het tandvlees.
 • Zink heeft een belangrijke functie binnen het immuunsysteem en het speelt een rol bij wondgenezing. Dit mineraal helpt daarom ook bij het herstel van je mondslijmvlies
 • De tandpasta bevat natriumfluoride. Besluit zelf of je fluoride nodig hebt in je tandpasta

De speekseltest

Naast mondverzorgingsproducten heeft PerioSafe ook een speciale speeksel test. Met deze test je het risico op weefselafbraak door ontstekingen, zoals gingivitis en parodontitis vaststellen. Binnen zeven minuten weet jij al of je gevoelig bent voor ‘parodontale afbraak‘. factoren als chronische irritatie, stressfactoren, hormonale veranderingen, systemische infectieziekten en roken kan er toegenomen pathogene weefselafbraak in het proces optreden.

De test kan je doen als je ouder bent dan 40 jaar of rookt. Een gezonde mond is ook van belang als je een kinderwens hebt, dus dan kan je deze speekseltest ook doen. Misschien heb je wel een chronische welvaartsziekte, zoals diabetes, een reumatische aandoening, hart- en vaatziekten of osteoporose. Problemen in de mond met verlies van weefsel komen dan ook vaker voor.

Doe de speekseltest

Mijn ervaring met de tandpasta

De visie van PerioSafe sluit ook bij mijn visie aan. “Preventie” is “the key”. En preventie gaat gepaard met leefstijl en ook leefstijlaanpassingen. Je kunt heel veel bereiken door het aanpassen van je leefstijl.

Nu even over de tandpasta, want wat vind ik er eigenlijk van. De wetenschappelijke onderzoeken die je kunt lezen over de werking van PerioSafe zien er veel belovend uit. Vooral de werking van microzilver vind ik erg interessant. Wat mij betreft is dit dan ook een tandpasta en mondspoelmiddel die je aan je boodschappenlijstje kunt toevoegen. Het is een hele fijne tandpasta om mee te poetsen. Zacht van smaak en lekker fris. Houdt er wel rekening mee dat de tandpasta fluoride bevat (het spoelmiddel overigens niet), dus weeg voor jezelf de voor- en nadelen tegen elkaar af.

Periosafe mondspoeling winnen? (gesloten)

Wil jij het mondspoelmiddel van Periosafe winnen? Dit moet je er voor doen.

 1. Laat hieronder een leuke reactie achter zodat ik je kan bereiken wanneer je gewonnen hebt.
 2. Deel het! Deel de post met familie en vrienden op facebook of instagram, zodat nog meer mensen kans maken op dit spoelmiddel.

De winnaar maken we zaterdag 22 april bekend! De winnaar is bekend en heeft inmiddels bericht ontvangen. Vivianne gefeliciteerd en veel plezier van het mondspoelmiddel.

Succes!

11 Reactie's
 • Maud
  Geplaatst op 21:19h, 14 april Beantwoorden

  Eerst was ikjaloers op de tandpasta van mijn vriend en als wij bijelkaar waren jayte in altijd zijn tandpasta (lat-relatie). Als ik deze win hoef niet meer jaloers te zijn op de zijne maar kan hij nu jaloers zijn op de mijne 👌😉

  • Yvonne
   Geplaatst op 07:14h, 15 april Beantwoorden

   Beste Maud, leuk dat be meedoet met de winactie. Let er op dat het hier gaat om het mondspoelmiddel…

 • Anita H.
  Geplaatst op 14:28h, 18 april Beantwoorden

  De tandpasta zou ik links laten liggen vanwege fluoride. Het mondspoelmiddel wil ik weleens proberen.

 • merel
  Geplaatst op 22:01h, 19 april Beantwoorden

  ik heb last van mijn mond en doe er alles aan om het beter te krijgen dus het zou heeel mooi zijn als ik de spoelmiddel mag uit proberen.
  ik leef en eet gezond biologisch

 • Armande
  Geplaatst op 10:40h, 22 april Beantwoorden

  Tot voor anderhalf jaar geleden had ik niets aan mijn gebit en sindsdien ben ik helaas nu twee kiezen kwijt:-( Dat vind ik heel erg…Ik ben me meer gaan verdiepen in het gebit om het sterker te maken en beter te beschermen. Waarschijnlijk speelt leeftijd hierbij ook een rol (ik ben nu 45 jaar). Ondertussen heb ik al veel tips en adviezen uit je boek “Eet je mond gezond” gehaald! Ik ben benieuwd naar dit mondspoelmiddel. Ik ben zeer gemotiveerd om dit toe te passen;-)

 • Romy van Netten
  Geplaatst op 11:13h, 22 april Beantwoorden

  Van kinds af aan top ik al met mijn mond. Ondanks dat ik let op het vermijden van suikers, lactose en gluten. Dus ik zeg, kom maar door met de tandpasta.

 • Rannie
  Geplaatst op 12:11h, 22 april Beantwoorden

  Hoi Yvonne,
  zou het graag uitproberen, dit mondspoelmiddel.
  Ook de tandpasta hoor 😉
  Groetjes Rannie

 • vivianne
  Geplaatst op 14:17h, 22 april Beantwoorden

  Klinkt goed! Helaas niet zo’n sterk gebit en wat lichamelijk kwaaltjes die jij benoemt 🙁 Misschien kan deze ander insteek daar verbeting in brengen. Ben er heel benieuwd naar!

 • Monique
  Geplaatst op 11:37h, 23 april Beantwoorden

  Ik sluit mij aan bij voorgaande reacties. Heb niet een sterk gebit met allen nodige tandproblemen van dien. Misschien dat Periosafe mondspoeling en tandpasta hierin verandering kunnen aanbrengen. Ben zeer benieuwd of Periosafe mij gaat helpen bij mijn tandproblemen.

 • Rita
  Geplaatst op 15:29h, 27 augustus Beantwoorden

  Zijn deze producten ook online verkrijgbaar?

  • Yvonne
   Geplaatst op 11:53h, 03 september Beantwoorden

   Beste Rita, de tandpasta is in ieder geval bij periosafe zelf te koop. En als het goed is ook bij tandartsplein.

Geef een reactie