Green peopl tandpasta

Review: Tandpasta van Green People

Green People staat voor mens- en natuurvriendelijk verzorgingsproducten. Ze bieden een complete serie natuurlijke producten waaronder ook een aantal tandpasta’s. Deze natuurlijke tandpasta’s bevatten geen ‘troep’, maar alleen biologische ingrediënten.

Het verhaal van Green People

Green People is opgericht door Carlotte Vohtz. De reis naar natuurlijke verzorgingsproducten begon voor haar toen haar dochter allerlei huidproblemen ontwikkelde. Voor haar dochter ging ze op zoek naar natuurlijke producten die goed waren voor de huid. Ze ontdekte dat heel veel zogenaamde natuurlijke huidverzorgingsmiddelen toch synthetische ingrediënten bevatten. In feite mag een product al ‘natuurlijk’ genoemd worden als er maar 1% natuurlijke of organische ingrediënten in zit.

Charlotte zocht naar natuurlijke ingrediënten en ontwikkelde zo haar eigen crèmes en zalfjes. Na jaren onderzoek en ontwikkeling is in 1997 het merk Green People ontstaan. In haar producten  worden geen aggresieve ingrediënten of synthetische toevoegingen gebruikt. Je vindt geen sodium lauryl sulphate (SLS), parabanen, alcohol en synthetische kleurstoffen in de verzorgingsmiddelen. En nog een positief puntje vind ik dat de producten niet op dieren getest worden.

Mens- en natuurvriendelijk verzorgingsproducten zijn van belang om je gezondheid positief te beïnvloeden. Wat je opneemt via de mond, passeert de lever. De lever zorgt er voor dat toxische elementen worden afgebroken. De huid en mondslijmvliezen kunnen echter ook al stoffen doorlaten en deze komen dan rechtstreeks in je bloedbaan. Wat van nature niet in je lichaam zou moeten komen, belandt er nu wel. Green People verkiest daarom uitsluitend heilzame, geneeskrachtige ingrediënten.

Green People toothpaste

Alles wat via de mond het lichaam in komt heeft ook effect op je gezondheid. Een natuurlijke tandpasta is daarom zo gek nog niet. Green People heeft een aantal tandpasta’s in het assortiment, die geen fluoride en sodium lauryl sulfaat bevatten. Vindt jij de nadelen van fluoride zwaarder wegen dan de voordelen, eet je niet of nauwelijks suikers en heb je weinig tot geen stress? Dan is het geen probleem om een tandpasta zonder fluoride te gebruiken. De Green People tandpasta’s bevatten calciumcarbonaat in plaats van fluoride. Calcium is nodig voor gezonde botten en een sterk gebit.

Vind jij het fijn om een mond vol schuim te hebben als je je tanden staat te poetsen? Waarschijnlijk heb je dan het idee dat de tandpasta goed reinigt. De stof die zorgt voor het schuimen van de tandpasta is Sodium Laureth Sulfate (SLS), een surfactant. Het grote nadeel van surfactants is dat ze de slijmvlieslaag in de mond kunnen aantasten. Daardoor wordt de functie van het slijmvlies flink verstoord. Bij mensen die hiervoor gevoelig zijn kan SLS het ontstaan van aften bespoedigen. Mondbranden, ofwel een onaangenaam branderig gevoel in de mond kan ook veroorzaakt worden door Sodium Laureth Sulfate.

Poetsen met Green people

De tandpasta die ik heb gebruikt is heel erg prettig om mee te poetsen. Hij is zacht en fris van smaak. De reinigende werking is goed. Na gebruik voelt je mond schoon en je tanden zijn weer heerlijk glad.

Als geneeskrachtige kruiden bevat deze tandpasta venkel, kaneel en propolis. Propolis is een soort wasachtige, stopverfachtig massa wat door bijen gemaakt wordt. Het heeft een anti-bacteriële en een anti-virale werking. Het remt de groei van schimmels, versterkt de werking van antibiotica en remt ontstekingsreacties. De tandpasta is daarom geschikt voor mensen met bloedend tandvlees. Gebruik je homeopatische middelen? Je kan met een gerust hart poetsten met Fennel & Propolis, want er zit in geen munt in.

Andere smaken

Naast de tandpasta met venkel en propolis heeft Green People nog meer soorten. Deze lijken me ook erg fijn om te gebruiken. Je kunt kiezen uit:

  • Citrus & Aloe Vera
  • Minty Cool
  • Peppermint & Aloe Vera
  • Children Spearmint & Aloe Vera

Heb je vaak aften of gevoelige tanden? Dan is deze tandpasta zeker aan te raden.

Leestip:

Geen reactie's

Geef een reactie