Review: Tandpasta met Aloë Vera voor gezond tandvlees

18

“Forever Bright Toothgel: Bij uitstek geschikt voor gezond tandvlees en een perfecte mondhygiene”. Dat maakt me nieuwsgierig! Forever Bright Toothgel is een tandpasta met Aloë Vera en er werd aan mij gevraagd of ik hem wilde uitproberen.

Waarom Aloe Vera?

Aloë Vera is een Tropische plant die bekend staat om zijn geneeskrachtige werking en daarom wordt het aan verschillende producten toegevoegd. De plant bevat verschillende vitaminen waaronder vitamine A, C, E en B-vitamines. Ook is hij rijk aan mineralen, zoals fosfor, magnesium, calcium, ijzer, zink, koper, chroom, natrium en kalium. Of dit allemaal nog niet genoeg is, bevat Aloë Vera  ontstekingsremmende stoffen en daarom wordt het gebruikt bij de behandeling van onder andere snij- en brandwonden, schrammen, maar ook bij reumatische artritis en zweren.

Aloe veraWaarom de Forever Bright Toothgel

Aloë Vera wordt vanwege de verzachtende en ontstekingsremmende werking ook toegevoegd aan tandpasta. Deze tandpasta zorgt voor een vermindering van de tandplaque, maar waarschijnlijk is dit niet alleen toe te schrijven aan de tandpasta. Want tandplaque verwijder je gebruikt te maken van een tanden borstel en een interdentaal hulpmiddel, zoals een stoker of rager, nodig.

Een tandpasta zonder fluoride en SLS

Tegenwoordig willen steeds meer mensen een tandpasta zonder fluoride gebruiken in verband met een aantal nadelen van deze stof. Een overmatig fluoride-gebruik kan verkleuringen op tanden en kiezen veroorzaken. Een teveel aan fluoride in het lichaam door een eenmalige overdosering kan ook een heftige reactie opleveren. Je kunt last krijgen van diarree, misselijkheid, transpireren en buikpijn. Vooral kleine kinderen vormen een risicogroep voor overdosering van fluoride.
Daarnaast kan tandpasta door de slijmvliezen worden opgenomen en vervolgens is het mogelijk dat de fluor die hierin aanwezig is zich hecht aan andere mineralen. Met als resultaat dat hoge doseringen van fluoride-bevattende materialen een nadelig effect hebben op bijvoorbeeld de vorming van bot.

In de praktijk merk ik dat mensen het fijn vinden als een tandpasta veel schuimt. Dit is voor velen het teken dat de tandpasta goed reinigt. De stof die zorgt voor het schuimen van de tandpasta is Sodium Laureth Sulfate (SLS), een surfactant. Het grote nadeel van surfactants is dat ze de slijmvlieslaag in de mond kunnen aantasten. Daardoor wordt de barrièrefunctie van het slijmvlies flink verstoord en kan het bij mensen die hiervoor gevoelig zijn aften veroorzaken. Als je last hebt van mondbranden, ofwel een onaangenaam branderig gevoel in de mond, dan kan dit worden veroorzaakt door Sodium Laureth Sulfate. Helaas is de Forever Bright Toothgel niet vrij van SLS.

Mijn ervaring met deze tandpasta

Vol goede moed draaide ik de dop van de tandpasta en kneep in de tube om een klodder ter grootte van een erwt op mijn tandenborstel te doen. Ik moest lachen toen ik de kleur van de tandpasta zag, want het is mooi groen van kleur. Het was dus echt een soort erwt op mijn tandenborstel. Belangrijker dan de kleur is natuurlijk de vraag hoe de tandpasta smaakt. En ik kan je vertellen dat deze tandpasta heerlijk is om mee te poetsen. Het heeft een pepermuntsmaak en hierdoor krijgt je mond een fris en schoon gevoel na een poetsbeurt.

Conclusie

De Aloe Bright Toothgel is het proberen waard. Naast de grappige kleur, smaakt de tandpasta ook nog eens heel lekker en het is een prima keus als je graag een tandpasta zonder fluoride gebruikt. Merk je dat jouw tandvlees snel vurig wordt bij het gebruik van tandpasta? Ook dan kan deze tandpasta uitkomst bieden.

Forever_Bright_Toothgel_WINACTIE (gesloten)

Wil je de tandpasta Forever Brigt Toothgel met Aloë Vera winnen? Dit moet je er voor doen

 1. Laat hieronder een leuke reactie achter zodat ik je kan bereiken wanneer je gewonnen hebt
 2. Laat anderen ook kans maken! Deel dit bericht met je vrienden.

De winnaar maak ik  dinsdag 23 februari bekend. Succes! De winnaar is bekend en heeft inmiddels bericht ontvangen. Celina, gefeliciteerd met de tandpasta.

Niet gewonnen?

Stuur een sms-bericht met de tekst MOND naar telefoonnummer 06-13629830 en je ontvangt 10% korting op je bestelling bij Forever Living by YBS

Bronvermelding:

 • Mangaiyarkarasi SP, et al. Benefits of Aloe vera in dentistry. Pharm Bioallied Sci. 2015;7(Suppl 1):S255-9.
 • Dhingra K. Aloe vera herbal dentifrices for plaque and gingivitis control: a systematic review. Oral Dis. 2014 20(3):254-67.
 • Namiranian H, Serino G. The effect of a toothpaste containing aloe vera on established gingivitis.Swed Dent J. 2012;36(4):179-85.
 • Ajmera N, Chatterjee A, Goyal V. Aloe vera: It’s effect on gingivitis. J Indian Soc Periodontol. 2013 Jul;17(4):435-8.
 • Pradeep AR, Agarwal E, Naik SB. Clinical and microbiologic effects of commercially available dentifrice containing aloe vera: a randomized controlled clinical trial. J Periodontol. 2012 ;83(6):797-804.
Deel.

18 reacties

 1. Ik houd ook van natuurlijke producten zonder meuk en ben dan ook altijd in voor iets nieuws. Ik gebruik altijd tandpasta van AloeDent op basis van aloë vera, die mij goed bevalt. Ik ben echter wel reuze benieuwd naar de tandpasta Forever Brigt Toothgel, ook op basis van aloë vera. Hopelijk kan deze tandpasta straks zelf ervaren!

  Nou, op goed geluk dan maar!

 2. Celina Bekker on

  Leuk stukje!
  Ik ben me de laatste tijd aan het verdiepen in tandpasta zonder fluoride. Bluem vond ik ook een fijne tandpasta. Ben benieuwd naar deze met fluoride!

 3. Nadine den Brave on

  Lijkt me leuk om uit te proberen. Ik heb hele gevoelige tanden en heb al vele verschillende tandpasta’s uitgeprobeerd. Tot nu toe nog steeds niet echt de beste gevonden die voor mij echt goed is. Ben benieuwd 🙂

 4. Lekker tandpasta, maar ik zie toch echt Sodium Lauryl Sulfate bij de ingrediënten staan op mijn tube…

 5. Hoi Yvonne, bedank voor je reactie. Ik gebruik de Forever Bright Toothgel met aloe vera. Vind hem echt heel fijn dus ik was verbaasd toen ik de volgende ingrediënten zag. Ik probeer deze ingrediënten namelijk te mijden maar ik was er gewoon van uit gegaan dat het hier niet inzat.

  Aloe Barbadensis Leaf Juice (Stabilized Aloe Vera Gel)*, Sorbitol, Hydrated Silica, Glycerin, Sodium Lauryl Sulfate, Chondrus Crispus Powder, Aroma, Propolis Extract, Sodium Sacharin, Acorbic Acid, Citric Acid, Limonene, Linalool, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, CI 75810.

 6. Ik poets nu een week met deze tandpasta en mijn tandvlees is helemaal rood en gezwollen, volgens mij werkt het bij mij niet goed. Iemand die dit herkent?

  • Beste Jeanette, dat is vervelend zeg. Dan reageer je niet goed op iets in de tandpasta. Direct me stoppen. Ben je bekend met allergieën?

 7. Verwarrend. Eerst staat er dat het jammer is dat er SLS in zit, op het laatst wordt het aanbevolen bij problemen omdat er geen SLS in zou zitten????

Laat een reactie achter