Zuigtabletten droge mond

Review: Zuigtabletten voor een droge mond? + WIN

Heb jij regelmatig last van een droge mond? Een droge mond is hartstikke vervelend. Te weinig speeksel in je mond zorgt er voor dat het lastiger is om te praten, maar ook je voedsel zal minder goed verteerd worden. Misschien dat een zuigtablet de oplossing voor je is.

De gevolgen van een droge mond

Een droge mond heeft een aantal nadelen. Dat jouw speekselklieren speeksel aanmaken is niet voor niets. Speeksel biedt bescherming aan je slijmvliezen en gebitselementen. Het speeksel bevat ook enzymen die nodig zijn voor de vertering van je eten. Daarnaast heeft een vochtige mond ook een reinigende functie. Hoe beter je speeksel samenstelling is, deze te minder goed hoef je te poetsen. Zo simpel is het natuurlijk niet, maar goed functionerende speekselklieren dragen zeker bij aan een schone mond. Het heeft echter nog meer gevolgen, want het bevochtigen van de mond door speeksel heeft namelijk een functie. En als laatste bevat het speeksel ook nog eens afweerstoffen, dus het speelt een rol binnen het afweersysteem.

The Breath Co. voor een droge mond

Speeksel is een belangrijk onderdeel voor de gezondheid van je mond. The Breath Co. heeft daarom verschillende producten ontworpen, die speciaal zijn voor mensen met een droge mond. Er zijn zuigtabletten en een spoelmiddel. Het spoelmiddel is op basis van natuurlijke ingrediënten. De enzymen die zijn toegevoegd hebben een verzachtende en hydraterende werking. De smaak van het spoelmiddel is ook nog eens heerlijk verfrissend. Het is wat mij betreft een must voor in je badkamer als je kampt met een droge mond door medicijngebruik.

Naast het spoelmiddel zijn er ook zuigtabletten van The Breath Co. Deze zuigtabletten zijn suikervrij zodat ze geen aanslag op je tanden zijn. Ze bevatten maar een paar ingrediënten. De natuurlijke citrusvrucht-muntformule voorkomt en verhelpt een vieze mondsmaak en elimineert stinkende ademgassen. Door een verminderde speekselproductie wordt de kans op een slechte adem ook groter. Deze zuigtabletten helpen een slechte adem voorkomen. De combinatie van zink, zuurstof en xylitol vernietigt de bacteriën die voor een slechte adem zorgen. En de plantaardige bestanddelen zorgen voor hydratatie door de aanmaak van speeksel te stimuleren.

Sorbitol is een natuurlijke suiker die in allerlei verschillende vruchten voorkomt. Het wordt in veel verschillende producten als zoetstof gebruikt. De zoetkracht is ongeveer de helft van suiker zelf, waardoor er soms best grote hoeveelheden gebruikt worden. Xylitol is de andere natuurlijke zoetstof. Het komt voor in de vezels van vele soorten groente en fruit, waaronder bloemkool en pruimen. Het heeft een zoete smaak en de zoetkracht is te vergelijken met die van suiker. Het voordeel van xylitol is dat het minder calorieën levert dan suiker en het heeft tandbeschermende eigenschappen.

Weet je wat ook heel makkelijk is? De tabletten zijn afzonder verpakt, dus je kan er een aantal meenemen in je handtas. Heel handig voor onderweg! Ook als je een etentje hebt gehad met net iets te veel knoflook kan je een zuigtablet nemen. Denk nou niet dat je onbeperkt van deze zuigtabletten gebruik kan maken, want sorbitol werkt laxerend als je er te veel van binnenkrijgt. En ook xylitol kan diarree en winderigheid veroorzaken. Wat uiteindelijk het effect van deze zoetstoffen op onze darmflora is, is nog niet geheel duidelijk.

Win The Breath Co. spoelmiddel en zuigtabletten (gesloten)

Heb jij last van een extreem droge mond? Dan kunnen dit spoelmiddel en deze zuigtabletten jouw misschien helpen. Dit moet je doen om ze te winnen.

 • Laat hieronder een reactie achter zodat ik je kan bereiken wanneer je gewonnen hebt. Waarom zijn deze producten echt iets voor jou?
 • Deel het! Deel de post met familie en vrienden heel gemakkelijk via de buttons onderaan deze post.

De actie sluit op zaterdag 21 april. De winnaar is bekend en heeft bericht ontvangen. Gefeliciteerd en veel plezier met de producten.

Leestip

Tags:
6 Reactie's
 • Wendel van der Meulen
  Geplaatst op 07:26h, 17 april Beantwoorden

  Ik heb al jaren geen speeksel meer en het lijkt al erger te worden.
  Er zijn zoveel dingen die ik niet meer kan eten dat het mijn dagelijks leven behoorlijk beïnvloed.

  • Yvonne
   Geplaatst op 19:08h, 17 april Beantwoorden

   Beste Wendel, wat ontzettend vervelend. Ik hoop voor je dat er eindelijk iets is dat verlichting gaat brengen. Wat is de oorzaak dat je geen speeksel meer hebt?

 • Anja
  Geplaatst op 18:51h, 17 april Beantwoorden

  Zou super zijn! Ik werk in een tandartspraktijk en zou super zijn om patienten zuigtabletten mee te kunnen geven om uit te proberen. Ik probeer altijd een alternatief te zoeken als mensen een hulpvraag hebben. Vaak door medicatie een vervelende bijwerking en speeksel heeft een belangrijke functie.

  • Yvonne
   Geplaatst op 19:07h, 17 april Beantwoorden

   Beste Anja, wat leuk dat je deze zuigtabletten mee wilt geven aan patiënten die er baat bij hebben. Ik zal voor je duimen.

 • Janine
  Geplaatst op 19:39h, 20 april Beantwoorden

  Hallo. Zou de tabletten graag winnen voor mijn moeder die medicijnen gebruikt voor glaucoom en daardoor heel erg last heeft van een droge mond. Denk dat zei ze graag wil proberen.

 • Marloes
  Geplaatst op 10:38h, 21 april Beantwoorden

  Hallo, ik zou dat heel graag winnen en geven aan mijn moeder die ernstig ziek zijn heeft overwonnen maar daarom altijd een droge mond heeft. De hele dag met slokjes water en sabbelen op suikervrije dropjes is niet alles. Ik gun het haar van harte om dit middel te mogen proberen!

Geef een reactie