Focus multitasking

Vergroot je focus: Tip 1 multitasking

We zijn al weer een week onderweg in het nieuwe jaar. En hoe staat het er met jouw goede voornemens voor? Of heb je het dit jaar anders aangepakt en heb je dit keer een realistisch doel en een plan van aanpak opgesteld? Om jouw doelen dit jaar te behalen is het belangrijk om voldoende focus te hebben, maar hoe vergroot je jouw focus?

Waarom heb je focus nodig?

Heb jij als doel om dit jaar beter voor je gebit te zorgen, zodat je geen gaatjes krijgt of zodat je tandvlees gezonder wordt? Of is het jouw doel om dagelijks 300 gram groenten te eten? Of misschien wil je wel iedere dag 30 minuten lopen. Voor al deze doelen is er focus nodig. Dit geldt niet alleen voor doelen die jouw mondgezondheid en vitaliteit verbeteren, maar dat is ook van toepassing als je iedere dag een stuk wilt schrijven om aan het eind van het jaar jouw eerste boek uit te brengen. Als jij een bewuste keuze hebt gemaakt en graag echt iets wilt dan heb je aandacht, ofwel focus nodig.

Wat beïnvloedt jouw focus?

Als je een gewoonte wilt veranderen dan is het belangrijk dat je focus behoudt. Echter, het aanleren van nieuwe gewoontes kost energie en er zijn allerlei obstakels die er voor zorgen dat het makkelijk is om terug te vallen in een oude gewoonte. Een aantal van die obstakels zijn:

Tip 1 Stop met multitasking

Vandaag beginnen we met de eerste tip die jou gaat helpen om focus te behouden. Want dan zal je eindelijk eens echt een gewoonte veranderen.

Sta jij ook tijdens het tanden poetsen nog andere dingen te doen? Je bent er met je gedachten niet bij. Jouw gedachten zijn al bezig met wat je morgen allemaal gaat doen. Als jij gewend bent om meerdere dingen tegelijk te doen, dan is de kans groot dat oude gewoontes het zullen overnemen van jouw goede voornemens. In dit geval poets je minder nauwkeurig en waarschijnlijk vergeet je ook om tussen de tanden en kiezen in te reinigen.

Je kan als mens maar een beperkte hoeveelheid informatie tegelijkertijd verwerken. Als je geneigd bent om meerdere dingen tegelijk te doen dan gaat dit ten koste van je focus. Wil je bijvoorbeeld minder snoepen, maar doe je 100 dingen tegelijk, dan verval je makkelijker in oude gewoontes. De eerste tip is dan ook: STOP met multitasking. Zorg er voor dat je maar met één ding tegelijk bezig bent! Dus niet tijdens het poetsen ook nog je haar kammen of tijdens het eten je mail checken of televisie kijken….

Wat is jouw doel en ben jij een multitasker?

Leestips

Geen reactie's

Geef een reactie