In dit boek lees je alles over de relatie tussen de mond, ontstekingen, voeding en vitaliteit. Dit boek staat vol met praktische tips en tricks om bloedend tandvlees te voorkomen of te verminderen en direct aan de slag te gaan om een gezonde mond te krijgen door middel van een gezonde leefstijl. Eet je mond gezond kan je ontspannen lezen om inspiratie op te doen, maar het is ook heel makkelijk te gebruiken als naslagwerk.

Waarom dit boek?

In Nederland heeft ongeveer 94% van de volwassenen in milde tot ernstige mate last van bloedend tandvlees, ook wel gingivitis genoemd. Dat wil zeggen dat vrijwel de hele Nederlandse bevolking last heeft van ontstekingen in de mond. Deze ontstekingen van het tandvlees kunnen zich vervolgens uitbreiden naar het kaakbot en de omliggende weefsels. Als dit het geval is, dan spreken we van de chronische aandoening parodontitis. Maar liefst 10% van de volwassenen in Nederland heeft daar last van.

Het probleem van ontstekingen in de mond wordt nog uitvoerig besproken, maar ik kan je alvast zeggen dat ontstekingen waar dan ook in het lichaam, dus ook in de mondholte, een relatie hebben met welvaartsziekten zoals onder andere hart- en vaatziekten en diabetes, maar ook met auto-immuunziekten zoals reuma en depressie.

Graag zou ik met de kennis die ik heb over mondzorg, orthomoleculaire therapie en vitaliteitstherapie iedereen willen helpen, maar dat betreft zo veel mensen. Dat gaat simpelweg niet passen in mijn praktijk. Daarom heb ik voor jou dit boek geschreven. Zo kan je gemakkelijk aan de slag met het verbeteren van je mondgezondheid.

Waarom Eet je Mond Gezond?

Een gezonde mond gaat samen met een schone mond. Het is daarom van groot belang dat je het gebit op de juiste manier poetst en ook tussen je tanden en kiezen in reinigt. Naast het reinigen neemt ook voeding een zeer belangrijke plaats in, als je een gezond gebit en een gezond en fit lichaam wilt hebben. Alle weefsels in de mond worden opgebouwd vanuit eiwitten. Een tekort aan eiwitten zal het herstel van parodontitis dan ook niet bevorderen. Dit is maar een voorbeeld, want er zijn tal van stoffen in voeding die zowel positieve als negatieve effecten hebben op het ontstaan van problemen. Voeding is dan ook het thema van dit boek. Ik hoop je op een praktische en leuke manier stap voor stap te leren hoe je voeding kunt inzetten op weg naar een gezonde mond.

Groeten, Yvonne

Bestel hier het boek>>