Wat kan je doen aan een knoflookadem?

Wat kan je doen aan een knoflookadem?

Je ruikt naar knoflook! Sterk ruikende voedingsmiddelen zoals ui en knoflook kunnen voor een onaangename geur zorgen. Dit is niet fijn als je daarna nog een afspraak hebt. Een onaangename geur wordt veelal veroorzaakt door een slechte mondhygiëne of ontstekingen in de mond. Toch zijn er nog veel meer redenen voor het ontstaan van een slechte adem.

Hoe ontstaat een knoflookadem?

Roken, gekruide voeding en alcohol geven bekende geuren en deze worden redelijk geaccepteerd door de maatschappij. Een knoflookadem wordt komt ook vaak voor, maar of deze ook geaccepteerd wordt is een tweede. Hoe ontstaat een slechte adem geur door knoflook eigenlijk?

De spijsvertering zorgt er voor dat knoflook afgebroken wordt en dat de voedingsstoffen in het lichaam opgenomen kunnen worden. De lever maakt de afbraakproducten vervolgens onschadelijk zodat deze het lichaam kunnen verlaten. Tijdens dit proces komen er vluchtige zwavelverbindingen vrij.

Deze intens ruikende gassen (met name allylmethylsulfide) treden uiteindelijk via de longen en huid naar buiten. Het poetsen van je tanden heeft dus erg weinig zin, mits er knoflookresten achterblijven in de mond en tussen de tongspleetjes natuurlijk. Belangrijker is het om ervoor te zorgen dat je een goedwerkende lever hebt en dat de zwavelgassen tijdig worden opgevangen.

5 tips om een knoflook adem te voorkomen

Knoflook is ontzettend gezond en daarom is het jammer om dit niet meer te eten. Wat kan je doen om een knoflookadem te voorkomen?

  1. Eet alleen verse knoflook. Het blijkt dat je juist van gedroogde knoflook veel erger gaat stinken dan van verse stukjes knoflook
  2. Eet een appel. Het klinkt simpel, maar uit recent onderzoek blijkt dat je een knoflookadem het beste kunt neutraliseren door een appel te eten
  3. Citroensap, munt, peterselie en spinazie zijn ook in staat om de geur te verdoezelen en ze hebben zo een positief effect op de adem
  4. Versterk je lever. Naast onverzadigde vetzuren en eiwitten hebben knoflook en artisjok een speciaal positief effect op de werking van de lever. Deze voedingsmiddelen bezitten stoffen die op verschillende manieren de functie van de lever ondersteunen. Ja, toch die knoflook blijven eten zeg ik
  5. Je mond spoelen met actief zuurstof kan ook helpen!

Lees ook:

Tip:

Bron:

  • Onderzoek van de Amerikaanse professor Sheryl Barringer van de Ohio State Universiteit, gepubliceerd in Journal of Food Science.
1 Reactie
  • Conny
    Geplaatst op 21:40h, 25 juli Beantwoorden

    In elk knoflookteentje zit het vruchtbeginsel. Daardoor ruikt je adem naar knoflook. Haal je dit vruchtbeginsel uit het teentje dan is die geur er niet.

Geef een reactie