Wat zit er in jouw koffer?

Het is komkommertijd. De straten van het dorp of de stad waar je woont zijn rustiger. De meeste mensen hebben inmiddels vakantie en misschien hoor jij daar ook bij. Ga je nog weg naar een mooie bestemming in binnen- of buitenland?

Ik ga op reis en neem mee

Wat neem jij mee als je op reis gaat? Wordt het een grote of een kleine koffer? Ik neem iedere vakantie veel te veel kleding mee. De helft gaat vaak weer ongedragen mee terug en ieder jaar spreek ik met mezelf af om tijdens de volgende vakantie minder mee te nemen.

Wat ik echter nooit vergeet is om mijn tandenborstel in de koffer te doen. De tandenborstel wordt echter in het algemeen vrij vaak vergeten om in te pakken. Als je er wel aan denkt om er één mee te nemen dan reist de vraag of je een elektrisch tandenborstel of een gewone tandenborstel meeneemt. Zelf vind ik de tandenborstels van Humble Brush fijn om mee op vakantie te nemen, maar een elektrische borstel kan natuurlijk ook. Weet je trouwens dat je een opgeladen elektrische borstel (als de batterij nog goed is) twee weken kunt gebruiken? De oplader hoeft dus niet mee als je twee weken op vakantie gaat en dat scheelt weer ruimte!

 

wp-1469712032759.jpgVerplicht leesvoer

Hou je van lezen? Ik in ieder geval wel. Bij mij in de koffer verdwijnen dan ook altijd wat leuke tijdschriften en een goed boek. Dit jaar mag mijn eigen boek Eet je mond gezond natuurlijk niet ontbreken, want de vakantie is de juiste tijd om dit boek (dat ik bijna uit mijn hoofd ken) nog eens rustig door te nemen. Voor jou is de vakantie misschien wel een uitgelezen kans om ook daadwerkelijk aan de slag te gaan met het aanpassen van je leefstijl. Men laat de teugels meestal vieren in de vakantie, want voorop staat genieten. Echter wil het niet zeggen dat je niet kunt genieten als je een gezonde leefstijl nastreeft. Eigenlijk is de vakantie juist het uitgelezen moment om te starten met een gezonder patroon. Je hebt namelijk veel meer rust en minder verplichtingen die er voor zorgen dat veranderen moeizaam verloopt. En met stap 1 uit Eet je mond gezond kan je nu al starten, want dat is: Zorg voor voldoende vocht! Welke boeken neem jij mee op vakantie?

 

Mocht je nog vakantieplannen hebben dan wens ik je alvast heel veel plezier!

Geen reactie's

Geef een reactie