Oral-b opzetborstels

Welke opzetborstel kies jij?

Welke opzetborstel is het beste? Deze vraag wordt mij heel erg vaak gesteld, want het is best lastig om de beste keuze te maken. Het antwoord is echter vooral afhankelijk van wat er bij jou past. Om je te helpen een goede keuze te maken, heb ik de verschillende modellen van Oral-B op een rij gezet. Aangezien Oral-B nog steeds het best verkochte merk is als het gaat om elektrisch poetsen. In dit artikel wil ik mijn ervaringen met jou delen zodat je een betere keuze kan maken bij de aanschaf van een opzetborstel.

De verschillende opzetborstels van Oral-B

Precision Clean

De Oral-B Precision Clean is de standaard opzetborstel die al het langst in het assortiment van Oral-B zit. Deze oscillerende borstel kan op ieder handstuk geplaatst worden. De Precision Clean is de eerste borstel die Oral-B geproduceerd heeft en het blijft tot nu toe de best verkochte borstel. Het is een prima borstel om te gebruiken als je elektrisch poetst of wilt starten met het gebruik van de elektrische tandenborstel. Ben je op zoek naar een opzetborstel die doet waar hij voor bedoeld is, zonder extra’s dan is dit een uitstekende keus.

Cross Action

Oral-B Crossaction

De Oral-B Crossaction gaat ook al weer een aantal jaren mee. Ik denk dat deze opzetborstel de Precision Clean inmiddels misschien wel heeft ingehaald als best verkopende opzetborstel. De haren van deze borstel staan onder een hoek met als doel een effectieve reiniging. Hierdoor wordt er twee keer zo veel plak uit de mond verwijderd dan wanneer je met een handtandenborstel poetst.
Het is een fijne borstel om mee te poetsen, maar het resultaat is niet vele malen beter dan bij het gebruik van een van de andere borstels is mijn ervaring.

Oral-B Dual Clean

De Oral-B Dual Clean opzetborstel heeft twee bewegende borstelkoppen. Geen idee wat de meerwaarde van deze borstel is. Misschien kan je hem gebruiken als je geen keuze kunt maken tussen een oscillerende en sonische tandenborstel. De borstelkop is erg groot waardoor je lastiger achterin de mond kunt komen. Als je toch graag met een rechte elektrische borstel wilt poetsen dan zou ik eerder kijken naar de Philips Sonicare.

Oral-B Sensi UltrathinSensitive

De Oral-B Sensi UltraThin  is een extra zachte opzetborstel. De haren van de borstel zijn ultradun en hierdoor zachter voor het tandvlees dan de borstelharen van de Precision Clean en Cross Action. Doordat de haartjes wat sneller buigen sneller kunnen ze nog wat beter onder de tandvleesrand komen. Juist de tandvleesrand is de plaats waar de meeste plak blijft zitten en als je tandvlees ontstoken is dan zal het gevoeliger zijn en is deze opzetborstel een uitkomst. Ook als je last hebt van terugtrekkend tandvlees en hierdoor gevoelige tandhalzen is deze borstel geschikt. Ben jij op zoek naar een goede, maar zachte reiniging? Gebruik deze opzetborstel! Let op hij past niet op de Oral-B Pulsonic tandenborstel

Oral-B 3D White3D White

Deze opzetborstel is ontworpen om oppervlakkige verkleuringen op de tanden en kiezen te verwijderen. In het midden van de borstelkop zit een zogenaamd polijstcupje. Dit heeft als resultaat dat je gebit nog gladder wordt, waardoor het er schoner en witter uitziet na een poetsbeurt. Zo’n cupje gebruiken wij als mondhygiënisten ook om aan het eind van de behandeling het gebit te polijsten. Als ik eerlijk ben gebruik ik liever een borsteltje dan een cupje om het gebit van mijn patiënten te polijsten, dus wat denk je dat ik van deze borstelkop vindt?
Helaas, ik vind hem niet heel erg prettig om dagelijks te gebruiken, maar misschien vind jij dat wel!

Oral-B Floss ActionFloss Action

De Oral-B Floss Action opzetborstel heeft 4 rubbertjes tussen de haren. Deze borstel is speciaal gemaakt om dieper tussen de tanden en kiezen schoon te maken. Denk nu niet dat je dan geen rager of stoker meer hoeft te gebruiken, want dat is dus niet waar. Met een tandenborstel kom je nooit helemaal tussen je tanden en kiezen in. Deze opzetborstel helpt je er alleen een klein beetje bij.

Deze opzetborstel vind ik, samen met de Cross Action eerlijk gezegd het meest prettig om om mee te poetsen. Mijn tanden en kiezen voelen na gebruik heerlijk glad aan. Voor mijn gevoel zijn de oppervlakken van mijn tanden gladder na het gebruik van deze borstel, dan na het poetsen met de Precision Clean.

Oral-B TrizoneTrizone

De Oral-B Trizone past op alle tandenborstel handvatten van Oral-B en is misschien iets voor jou als je de overstap van een handtandenborstel naar een elektrische borstel nog niet gemaakt hebt. De beweging van deze opzetborstel is namelijk bijna hetzelfde als die je zelf met je handtandenborstel maakt. Hierdoor is de overstap misschien iets minder groot. De borstelkop is echter vrij groot, waardoor het lastig is om goed achter in te komen. Daar heeft Oral-B wat op bedacht. De dynamische top zorgt er voor dat je makkelijker bij de moeilijk te bereiken achterkant van de tanden kunt komen.

Welke opzetborstel kies jij?

Zoals je kunt zien is er genoeg keuze. En je kan het eigenlijk niet echt verkeerd doen. Ben je er al uit welke opzetborstel het beste bij jou past?

 • Precision Clean: Een goede standaard opzetborstel.
 • Cross Action: Een fijne opzetborstel om mee te poetsen die door de stand van de haartjes een klein beetje meer plaque verwijdert dan de standaard borstel.
 • Dual Clean: Voor als je geen keuze kunt maken tussen een oscillerende of sonische tandenborstel.
 • Sensi Ultrathin: Gebruik deze borstel als je last hebt van gevoelige tandhalzen of gevoelig tandvlees.
 • 3D white: Gladdere tanden en kiezen door het polijstcupje dat in het midden zit.
 • Floss Action: Reinigt ook iets tussen de tanden en kiezen in.
 • Trizone: Elektrisch poetsen met een zelfde beweging als bij het gebruik van de handtandenborstel.

Kijk hier hoe je een elektrische borstel gebruikt>>

Lees tip

11 Reactie's
 • De Roo
  Geplaatst op 11:01h, 14 augustus Beantwoorden

  Ik gebruik nu ruim 2 jaar de opzetborstels voor OralB van www,voordeligetandenborstels.nl, deze bevallen goed en besparen me veel geld. De originele borstels vind ik veels te duur.

  Deze opzetborstels zijn fijn in het gebruik en reinigen goed. Ik heb er met mijn tandarts over gepraat. En die verkoopt inmiddels hun 8 packs ook. Hij is er zeer over te spreken.

  Ik heb nog een kortingscode voor 25% korting op minimaal 16 opzetborstels, ik heb momenteel genoeg, misschien kan iemand zijn voordeel er mee doen. Kortingscode: RT2568

  • Yvonne
   Geplaatst op 13:32h, 14 augustus Beantwoorden

   Bedankt voor de kortingscode. Ik ga kijken of er iemand is die deze wil gebruiken.

 • John
  Geplaatst op 16:58h, 13 januari Beantwoorden

  Hoi Yvonne, leuk dat je ze allemaal even onder elkaar zet. Heb je ze ook allemaal getest? Ik ben benieuwd welke je het fijnste vindt, of nouja, welke in jouw professionele kijk het beste is, of het beste schoon maakt. Op http://www.borsteltje.nl kun je een leuk try-out pakket bestellen waarbij je van ieder type borstel één borsteltje krijgt. Zo kun je ze voordelig allemaal uitproberen en hoef je niet gelijk een pakje van 4 per type te kopen. Groetjes John

  • Yvonne
   Geplaatst op 10:43h, 15 januari Beantwoorden

   Beste John, ik heb de borstels allemaal geprobeerd. Mijn voorkeur gaat uit naar de floss action en crossaction.

   Bedankt voor de tip van het try-out pakket.

 • Menke
  Geplaatst op 09:02h, 08 november Beantwoorden

  Ik heb nog weer een nieuwe kortingscode ontvangen als vaste klant van http://www.voordeligetandenborstels.nl , mogelijk dat er iemand is die het goed kan gebruiken. Korting 15% nog geldig in geheel 2017. Code is:BLP1254

 • Mo
  Geplaatst op 13:14h, 29 november Beantwoorden

  Bedankt voor de link, inderdaad goedkoper dan borsteltje.nl maar wel veel minder keuze….. Wel om te proberen voor kids besteld en heb nog een code: TIP10 voor korting!

 • Koen
  Geplaatst op 10:39h, 07 december Beantwoorden

  Hoi Yvonne, wat een mooie informatieve blog heb je gemaakt! Met betrekking tot goed poetsen heb ik geleerd dat bijna alle borstels hun werk in principe goed doen maar dat het vooral mis gaat bij mensen die te lang doorpoetsen met dezelfde borstel. Om die reden hebben wij ook een abonnement van http://www.drdent.nl. Je krijgt dan automatisch een nieuwe borstels als hij aan vervanging toe is. Qua prijs zitten ze een beetje tussen A merken en B merken in, maar dat is ook wel logisch omdat je voor het gemak betaald.

  • Yvonne
   Geplaatst op 21:59h, 08 december Beantwoorden

   Beste Koen, bedankt voor het compliment en de aanvullende informatie!

 • volkan
  Geplaatst op 15:37h, 26 november Beantwoorden

  Hoi Yvonne, ik gebruik nu een tijdje de opzetborstels van https://www.tandartswereld.nl/ op advies van mijn tandarts mensink. Uit het rijtje kreeg ik het advies om te poetsen met de Cross Action opzetborstels en daarom kies ik voor Crossaction. Voorheen poetste ik altijd met een handtandenborstel en moet bekennen dat het resultaat met elektrisch poetsen veel effectiever is.

  Groetjes
  Volkan

 • Karin
  Geplaatst op 18:07h, 09 januari Beantwoorden

  Ik gebruik nu ruim een jaar opzetborstels voor Oral-B van https://www.tandenborstelexpert.nl/ deze webwinkel is mij erg goed bevallen en heb er altijd voordeel wanneer ik nieuwe opzetborstels bestel. De tandenborstelexpert.nl heeft een ruime keuze in Oral-B producten, ook wanneer je opzoek bent naar een elektrische tandenborstel voor kinderen en volwassenen.

  Een aanrader voor iedereen.

Geef een reactie